Isnin, 28 Februari 2011

oh!blogger

salam semua..selamat hari isnin semua.semoga every each of you kat luar sana akan dapat menempuhi minggu ini dengan baik!

 

sebenarnya entry ini ditaip selepas membaca satu blog yang penuh kontroversi.tapi tayah la sebut nama blog tu kat sini ok.

 

erm,memang aku perasan , dunia blogging sekarang dah tak sama macam mula-mula aku masuk ke alam ni dulu,dan bila macam-macam dah jadi sekarang,aku mula rasa hilang minat untuk meneruskan aktiviti ni.

 

ye lah,sekarang dunia blog dah ade hakim-hakim yang tak bertauliah yang suka untuk menghukum orang,ada pemerhati yang bukan sekadar memerhati tapi juga kadang-kadang tanpa sedar menjadi batu api.

 

ouh entahlah!aku memang tak amik pot dengan benda-benda ni,secara jujur aku memang tak berapa berkembang tentang masalah-masalah dan kontroversi yang melanda dunia blog ni.

 

bagi aku selagi aku berblog dan tidak mengganggu kehidupan orang lain,itu sudah cukup.Jadi harapan aku tiada lah insan yang mengganggu kehidupan aku.ape pun buat blogger di luar sana,tulis dengan bijak,jangan mengganggu kehidupan dan penulisan orang lain.ingat!ape yang korang tulis,bukan untuk tatapan diri anda sorang,once dah korang update ke blog,seluruh pelusuk dunia boleh baca!

 

so BEWARE!cakap sila pandang kiri kanan depan belakang!Aku just nak cakap pada yang pernah terlibat sebagai mangsa dalam kes macam ni!korang bersabar!jangan risau,masih ada yang tahu ape disebalik blog korang,dan masih ada yang boleh menilai betul dan salahnya statement seseorang itu!

 

 

adios!

 

p/s: ini hanya pandangan dari seorang manusia bergelar blogger yang mempunyai harapan,biarlah dunia blogger ini aman dari kontroversi segala!peace!

 

p/s: kalau aku nak berenti blogging ade yang kisah tak??haha..perasan!


JOMLIKE!

Sabtu, 26 Februari 2011

siti sarah & shuib sepah kahwin hari ni!

salam semua….selamat pagi sabtu!huhu..bru tgh mlm tadi hupdate sekrang hupdate lagi.tapi kali ni hupdate ringkas je!

 

 

ha,inilah mereka yang super comel!sama2 kecik orangnya.so,harini adalah hari mereka akan disatukan!

 

buat SS,sarah n shuib,selamat pengantin baru semoga kekal ke akhir hayat!

 

berita tamat!kalau nak tengok gambar lagi boleh pegi beautifulnara!

 

p/s: wuuuuu..baju itu cantik!!!:)


JOMLIKE!

lone ranger?

salam semua..selamat berhari sabtu,selamat berhujung minggu.oh yeah seperti biasa hari sabtu aku akan dilengkapi dengan kelas yang SERONOK!haha..paham2 sendiri lah maksud seronok tu.

 

so,today mahu cerita pasal lone ranger!yes!lone ranger bukan power rangers pink!atau pun renjer hutan!

 

 

lone ranger dalam cerita aku nih berdefinisi,seorang manusia yang hidup dia hanya dengan dia.maksudnya die tak bergantung dekat orang lain.tapi dia still ade kawan,cumanya tak pelik kalau nampak dia makan sorang2,keluar sorang2,pegi kelas sorang2,hati kayu,ha macam tu lah.

 

dan sekarang saje jer aku nak gtau,aku rasa aku dah termasuk kategori ni dah!nasib baik aku tak masuk kategori renjer puteri!haha..

 

so,pada aku lah,best jugak jadi lone ranger ni,tahu kenapa??sebab aku dah payah nak sentap2 dengan ape yang orang buat kat aku.hati batu plak dah kan..hahah..serius lah aku katakan semenjak jadi lone ranger ni,sentap2 tu payah sikit la aku nak rase.tapi kadang2 ada lah sentap jugak kan~~~hee…

 

tapi ape pun.pada sape2 yang jadi kawan ku di alam maya ataupun di alam nyata!terima kasih korang!korang tetap sahabat aku!aku still memerlukan korang jugak!cumanya sekarang aku nak berubah untuk cuba adapt dengan keadaan.ye lah nanti kalau tetibe ko tercampak jauh dari family kawan2 sume,tadelah ko rasa weird sangat!

 

so doakan aku berjaya jadi lone ranger!haha..apekah???salah doa tu,doa yang sepatutnya doakan aku jadi kawan yang baik dan hati aku kuat!sayang korang!

 

 

-kredit gambar dari google-

 

p/s: selamat 1tahun5bulan1minggu buat si dia!

 

p/s: ok tak template beru nih??


JOMLIKE!

Jumaat, 25 Februari 2011

comel ke?(part1)

DSC_0000029
DSC_0000028DSC_0000027
assalam semuaaaaa……selamat hari jumaat!okey,entry dibuka dengan menayang gambar kesayangan aku untuk 2 minggu nih!
yahooo!!!tamat sudah zaman menjadi ibu dan bapa si tikus..bagi makan,tukar serbuk kayu,cuci sangkar,bagi minum air.ha!lengkap lah cuma tak mandikan jer!
tapi korang tau tak!kerana tikus ni lah!buat aku rase trauma nak mati sampai tangan menggeletar tak henti bila ade satu tikus ni “bergaduh” dengan aku!ha,memang tikus tu pun trauma ngan aku jugak!mana taknya.aku terlepas ekor die dan ala2 tercampak macam orang campak mayat kena bunuh dalam sungai tuh(kesan tgk drama hindustan).eh lupa,sebab menatang nih jugak la daku mengalirkan air mata ketakutan!
dah lah tikus!aku dah ucap sayonara kat kau tadi kan!selamat menghadapi hidup kat dunia ni untuk beberapa hari lagi!eh,jap.lagi 3 hari je lagi,then.jeng jeng jeng~~anda berada di perhitungan~~………
-tamat-to be continued-

p/s: sangat amat terima kasih buat insan tersayang sebab buat hari saya gembira!<3<3<3
JOMLIKE!

Khamis, 24 Februari 2011

[tips] indoor exercise (dance)

salam semua..selamat hari khamis!weeeehoooo lagi sekali sebab aku tade kelas!yeah!boleyh bergumbira suka hati..lalallaa..
ok2.tidak mahu berpanjang lebar mengarut.oleh kerana aku dah lama tak share tips pasal pemakanan,diet @ kesihatan kan??so today aku ade satu video yang aku rasa menarik untuk share dengan korang.
video ni aku cari sebab aku ade satu tugasan berkaitan dengan ni,and aku rasa this exercise yang amoi2 ni ajar agak simple untuk dilakukan,so cekidaut ok!
incase video ni taleh bukak kat blog ni.cuba pergi ke page ini
http://v.youku.com/v_show/id_XNTU2NDg2MjQ=.html



video

ok!selamat menonton dan mencuba ok!kesihatan hak milik setiap insan!selamat berjaya!
adios!

p/s: esok mahu layan kembar siang~~nanti daku review okeyh!
JOMLIKE!

Selasa, 22 Februari 2011

bloglist open!

salam semua...selamat berhari jumaat.jangan malas kerja akibat terpikir weekend yer!sekarang mahu mengumumkan belog baru yang telah kuwujudkan!
belog ini dibuka bertujuan untuk meletakkan bloglist anda-anda dan anda semua yang datang blog mashimaro lah kan!dan sesekali tuan belog ini iaitu cik mashimaro akan menghupdate blog ini dengan contest2.so sape mahu join??silalh yer kawan2!!!
sila klik gambar untuk ke bloglist mashimaro yer!bloglist
sape yang mahu join,anda perlu komen entry ini yer kawan2!kalau nak komen tekan roti kat bawah ni tau!dan sila ikut cara komen seperti berikut!
cara komen entry ini
nickname tuan belog:
nama blog & link:
kategori:
a)perempuan(belum berkahwin)
b)perempuan (sudah berkahwin)
c)lelaki
d)blog masakan dan tips
ok itu ajer!!!soon will update link2 anda semua ok!adios!
p/s:ini akan jadi sticky post sehingga 28/2/2011!
JOMLIKE!

[tips] window’s live writer

salam semua..selamat hari selasa!!!weeehooooo…harini boleyh taip entry di waktu pagi as aku tade kelas harini!!!so weeeehoooooooooooo lagi sekali!haha.

okey2.dah2 la mengarut tu kan.sebenarnya hari ni nak lah aku kongsikan satu tips ngan korang.ramai dah blogger2 lama tulis pasal ni,tapi still macam ade yang tak tahu,so ape kata aku plak tolong kongsikan dengan korang semua kan??

ok,1st kenala perkenalkan ape itu WLW ni kan??

so,WLW ni,satu software yang boleyh diinstall untuk sesape yang guna windows lah kan.software ni bantu kita (blogger) untuk tidak kehilangan idea.kenapa?

1. sebab even korang tade internet connection,korang still boleyh taip entry korang dan save!

2. sebab dengan WLW korang boleh nampak keadaan sebenar post korang time korang taip entry korang tu ,contoh macam ni.

3. Dengan WLW jugak korang boleh letak watermark kat gambar korang.(w/p tak lah sespecial yg selalu org buat ade gmbar2 tu)

image

inilah keadaan time korang menaip di WLW.

okey,jadinya hari ni nak lah kasi tutorial sikit kat korang camne nak guna WLW ni.

1.sila download WLW di sini.

2.lepas dah download sila install macam biasa.

3.then ikut lah ape yang dia mintak kan..huhu..

4.kalau korang banyak blog pun,semua blog korang boleh masukkan tau..cara die macam gambar bawah ni.

image

image

ha,then akan keluar add acount,masukkan je lah link blog korang tu.

5. untuk tambah watermark pulak,korang buat macam ni.

image

image

so,itu jer yang mampu dikongsi setakat ni.enjoy ur blogging time!selamat mengexplore WLW kawan2Smile

p/s: dah habis pilihanraya datang plak kes macam2..huuu..sabar jela:(


JOMLIKE!

Isnin, 21 Februari 2011

shawl earing untuk dijual

salam semua..selamat petang isnin..:)semoga anda memulakan minggu baru ini dengan gembira dan baik!
ok kawan-kawanku sekalian.update belog kali ni sebab nak let go shawl earing yang cantik2 ini.ade 13 helai semuanya.
harga:
1-RM10
3 –RM 28
+ RM5 UNTUK POSTAGE
DSC_0000014DSC_0000015

sold out
DSC_0000016DSC_0000017DSC_0000018DSC_0000019

-sold out-
DSC_0000020DSC_0000021DSC_0000022DSC_0000023DSC_0000024DSC_0000025DSC_0000026
ok,ini gambar shawl2 ini yer kawan2.sila pilih mana yang berkenan di hati.
sape berminat boleh tinggal kan komen @ boleh email ke hatisamronkin@yahoo.com
kat bawah ni contoh pemakaian  shawl ni..
dinner mig phreak-id (9)
so,semoga ada yang berkenan!!!adios!
p/s: tertunai sudah lah tanggungjawab sebagai pengundi!
JOMLIKE!

Ahad, 20 Februari 2011

Oh ! Pilihanraya….

salam semua..selamat hari ahad!hari untuk aku berehat disamping assignment yang semakin melambung kalah bukit beroga!ouh ok tipu!
dan oleh kerana aku banyak lagi keje lain.aku malas nak merepek lagi!mari teus kepangkal jalan yang tak berapa nak benar nih!
ops!sebelum merepek lagi panjang!peringatan untuk semua,entry ini bukan lah nak kata aku ni promahasiswa ke ape ke,parti ape ke.no no no n no!aku tak suka parti2 bagai nih!aku tak suka politik lah senang cite!
rasenye semua student ipta sedang terlibat dengan event yang sama untuk minggu ni kan??iaitu demam @ minggu kempen untuk pilihan raya kampus (PRK).dan yes!ukm kl yang agak terpencil ni pun haruslah terlibat jugak kan.
dan kat sini,aku nak senaraikan beberapa perkara yang aku tak berapa nak suka yang hanya boleyh korang nampak time minggu kempen ni.*peringatan sekali lagi,ini aku katakan untuk semua dan bukan untuk mana-mana parti kampus yang ada*
1. time nilah persahabatan korang yang 4 tahun selama di kolej boleyh jadi sangat rapuh semata-mata kerana perbezaan parti!
2. time dah jadi calon,hamboi bukan mainlah korang tegur orang macam orang ni 10 orang je smpai semua orang lah ko nak tegur,tapi bila dah menang.ada ko tanya khabar??
3. time manifesto ya allah janji kau macam tak hingat lah sume.cara macam semua benda lah korang boleyh bagi,tapi bile dah nak letak jawatan,satu ape pun aku tak nampak manifesto kau!

-seperti biasa kredit gambar dari google imej-
so sebelum entry ni habis nak lah aku ingatkan semua.bukan tak boleh berparti bagai,tapi jangan berlebihan.anda student lagi,ingat tu.dan yes!buatlah pilihan yang betul!kuasa di tangan anda semua!
adios!
p/s: gaya macam aku yang bermanifesto sekrang kan??ade orang nak undi aku tak??hahaha…*teringat kenangan pernah bagi manifesto time kat matrik dulu!!woooooaaaaa..macam tak percaya ok!*

JOMLIKE!

Sabtu, 19 Februari 2011

farish aziz kahwin!

salam semua..selamat hari sabtu!oh aku da taleh nak bergembira di hari sabtu sebab setiap sabtu aku akan ade kelas dikala petang!memang lari lah sume plan!nak main kejar2 pun tak sempat!
ok,mari kita kembali ke tajuk asal!sila tengok gambar dibawah dahulu,dan anda akan paham!

-kredit gambar dari ohbulan!-
haaaaa…jadi inilah citenyer!farish aziz yang terkenal dengan cite kau dan aku + pengacara CHOPP!di tv9 ni dah pun selamat jadi suami orang.
tahniah Farish dan isteri zahrah fowzi!
comel kan diorang nih.si isteri itu seorang peguam tau!dengar khabar nya diorang dah bercintan selama 14 tahun!wooooooaaaaaaa!!!
tahniah!!!!semoga jodoh kalian berdua kekal hingga ke akhir hayat:)

JOMLIKE!

Jumaat, 18 Februari 2011

Aku Curang!

salam semua..selamat petang.ouh semalam tade scheduled post la.sebab malas!haha..so untuk hari ni tuan belog hupdate petang pulok!
ni ape hal pulak curang2 nih..tak baik sungguh la..seharusnya kena setia kan????nak2 pada sesuatu @seseorang yang kita dah kenal lama,dah pernah bersama…
eh2!!jap2..b4 korang berfikiran negatif lalu berkata tuan belog kaki lelaki,mari tuan belog buka pekung di dada!tuan belog bukan curang dengan incik kekaseh hati ke hape lah!
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……tuan belog curang dengan incik kekaseh hati no2 iaitu mr nuffnang…tak tahu citer??meh tengok gambar bawah ni


ha,perasan sesuatu tak??haaaaa…kalau anda bermata tajam,anda akan nampak 2 benda kat gambar ni,satu
-header baru yang tak berapa nak comel(gaya nak mintak kena puji)
-iklan(cuba tengok betul2)
ha…dan andainya mata korang super tajam,korang akan nampak kat bawah iklan tu tertulis ads by advertlets!nampak tak???
hahahhahahah..kalau nampak,anda dah dapat jawapan bagi tajuk entry di atas!
yes!!!!AKU CURANG!
adios!
p/s: curang ni sekejap je,nak tengok best tak advertlets ni,kalau rase secocok maka saya akan setia!kalau tak saya setia ngan mr nuffnang balik lah!
JOMLIKE!

Khamis, 17 Februari 2011

Contest Aksi Makan yanmieonline.com!

salam semua…selamat hari khamis!wuhuuuu…dah lama tak menjoinkan diri ke alam contest2 nih sume sebab dah makin malas kan.tambah pulak banyak contest yang nak kena letak banner kat sidebar.memang double malas lah kan!
so oleh kerana di alam twitter,aku telah agak rapat ngan kak yan kan,jadi haruslah support kak yan kan.mahu join ini contest lah!so tayah nak berjela2 ayat intro ini syarat contest!
1. Buat 1 Entry “Contest Aksi Makan yanmieonline.com” dan linkback ke entry ini
2. kemudian Postkan Link Entry di ruangan komen ini dan kalau sudi LIKE Facebook Yanmieonline *takde paksaan*
3. Tambah ayat nie di bawah entry korang “Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com
4. takde…itu je….ehehe
nak maklumat lanjut terjah blog kak yan sendiri~!

ok jadinya ini lah gambar yang dipertaruhkan!haha..setelah diedit.sila ikut arah cerita yang betul.dari kiri kekanan.betapa tak ayunya budak kecik nih makan!
jiran2makan
last sekali!ayat penutup entry kali ini bukan adios tapi!
Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com
JOMLIKE!

Rabu, 16 Februari 2011

esok masih ada…

salam semua..berjumpa lagi kita dalam entry yang ke340 bagi belog ini.hari ni mode nak menulis dah jatuh sikit.huhu.sikit je lah.kalau banyak dah lama tutup dah blog nih kan?so hari ini mahu berpuisi sikit boleyh??
andai hari esok masih ada.
masih ada kah masa untuk kita?
andai esok masih ada.
masih sempurnakah kita?
andai esok masih ada
masih adakah semua insan yang sayang kita?
andai esok masih ada.
masih mudakah kita?
andai esok masih ada.
adakah kita akan terus lupa?

andai esok masih ada
semoga sinar kebahagiaan sentiasa bersama kita.
dah lah penat dah taip!sila bagi komen anda yer kawan2!haha..kalau nak kutuk pun boleyh~~:)
adios!
p/s: lepas ni memang akan ade post yang akan keluar within 12-1 am.sebab entry ini akan discheduled kan:)
JOMLIKE!

Isnin, 14 Februari 2011

kalau kamu cantik…

assalam semua..selamat hari isnin..semoga hari ini segalanya bermula dengan baik.dan semoga baik sepanjang minggu.selamat kembali bekerja pada yang bekerja dan selamat kembali ke kelas buat pelajar2 semua tak kira peringkat mana.
so,cantik!ape definisi cantik pada korang?sebenarnya cantik ni sangat sensitif kan?sebabnya katalah ada 2 orang pompuan ni,dinilai oleh 2 orang lelaki dan pompuan.maybe gadis A dikatakan cantik pada mata si penilai A tapi tak cantik dimata penilai B.dan maybe gadis B cantik dimata penilai B,tapi tak cantik dimata penilai A.
so,kalau kamu cantik,patut ke kamu duk mengwar2kan kepada seantero dunia yang orang lain tak cantik!orang lain tak cantik,awak sorang je cantik.pernah salah seorang kawan ku berkata;
“sebenarnya manusia yang duk sibuk kutuk orang lain kata tak cantik ke hape tuh,sebenarnya dia lah yang tak cantik”
ok,aku tak paham disebalik kata-kata dia tapi yes,lelaki punya pandangan tentang cantik mungkin tak sama dengan pandangan pompuan tentang cantik.
ape2 pun yes.anda cantik dan yes anda cantik lagi,tapi tak perlu menghodohkan orang lain,tak perlu nak kutuk orang lain ok!
maaf andai ada yang terasa tapi ini bukan entry yang dispecial kan untuk sesiapa sekadar pandangan di mata seorang manusia yang sedar diri nya tak berapa cantik,tapi setelah mendapat motivasi,ya!saya cantik!mungkin tak cantik di mata kau dan kau dan kau,tapi biar aku nampak aku cantik!

-kredit gambar dari mediamalaya-
adios!
p/s: tak sabar nak cuti esok.motivasi sudah mula meningkat.terima kasih my beloved readers!komen korang sangat bermakna!
JOMLIKE!

Ahad, 13 Februari 2011

manusia mudah lupa…

assalam semua.selamat berhujung minggu.semoga hujung minggu digunakan dengan sebetulnya.masa untuk berehat,masa untuk bersama keluarga tersayang.tapi masa untuk berassigntment buat pelajar2 semua ye.
erm,agak2 anda tergolong tak dalam golongan tajuk tu???manusia yang mudah lupa.cuba fikirkan,sama ada anda tergolong atau tidak.bagi tuan belog,tuan belog sendiri termasuk dalam golongan ini.
yup.aku mudah lupa.lupa dan alpa.lupa sehingga memudaratkan diri sendiri.lupa untuk menjalankan tanggungjawab di muka bumi.

jadi tolong ingatkan aku tentang segalanya.tolong ingatkan aku tanggungjawabku.tolong ingatkan aku,ramai yang mengharapkan ku.tolong ingatkan aku!

p/s: harap maaf entry kali ini wujud sebab tetibe tuan belog terasa sangat down dan sangat amat merendah diri dengan kawan2 beliau.so layan je lah yer.kalau rsa nak bagi sikit semangat korang.silalah tinggal komen.Smile
JOMLIKE!

Khamis, 10 Februari 2011

najwa latif itu aku….

assalamualaikum semua..selamat petang.entry ini ditaip dengan mata hampir tertutup + mulut tak henti menguap + hati yang kecewa tak dapan nasi kukus!
alkisahnya hari ni last paper untuk mid sem ku,dan yes!dah habis dah:)setelah kelaparan sampai perut bunyi2 lagu rock,aku pun jalan la g kafe!tapi kecewa lagi sebab lauk tak menarik!
tengah2 jalan nak balik dengan muka kecewa nih terserempak lah dengan 2 orang seniorku..borak punya borak,tetibe salah seorang senior cakap macam ni..
“nik,ade orang cakap muka nik macam najwa latif”
dan aku jawab “apekah???lain kot!!”hahahha..gelak terus aku dengar.”dalam hati aku duk cakap sorang2 yang mana satu ek najwa latif ni..cam pernah dengar nama tapi tak ingat muka dia.
lalu sesampainya di bilik,terus google najwa latif!ouh eksaited nih nak tengok muka sama ke tak nih.sekali google baru lah tahu,najwa latif si gadis u tube tu rupernyer..
jom2 kita tengok ade iras ke kitorang??

ini najwa latif
vs
nik mashimaro


hah,same tak??ade sape2 yang setuju dengan pandangan seniorku??sila angkat tangan dan tekan butang komen!hahha..
aku rasa maybe dia rase sama sebab mata kitorang bulat kot!jadi mari kita terjah blog najwa latif yer kawan2 boleh kenal lagi dalam siapa najwa latif ni!(tekan nama itu yer untuk ke blog dia)
oklah mahu tdo!bai!
p/s: mesti lepas nih ade yang akan soseh2 kat belakang cakap gila perasan muka cam najwa latif.padahal tak cantik pun.!tapi tape ade aku kesah???
JOMLIKE!

Rabu, 9 Februari 2011

guruh.kilat.petir.

salam semua..ape kabar semua?harapannya semua sihat ok??tuan belog sihat2 sahaja.cuma otak agak weng2 sebab ade paper 3 hari berderet + ade presentation proposal for this week.so memang sangat penat tambah weng lah otak ku!

Guruh.Kilat.Petir. ok,ketiga-tiga perkataan ini adalah trauma utama dalam hidup aku!pantang dengar Guruh.Kilat.Petir. kompom tangan angan start tarik selimut dan bantal.niat di hati bukan untuk tido,tapi mahu menutup mata dan telinga dari mendengar dan melihat Guruh.Kilat.Petir.

errrr…dulu time kecik2 aku rasa aku tak sepenakut ini dengan Guruh.Kilat.Petir. ni.tapi setelah satu kejadian aku jadi sangat trauma!kejadian nampak kilat memancar depan tingkap bilik dan berwarna merah macam api yang macam nak sambar something+guruh yang berbunyi macam bom meletup dan terasa gegaran yang kuat waktu duduk dalam bilik.kejadian ni berlaku time aku 1st year dulu.dan impaknya sampai sekarang!

jadi kan..nak mintak jasa baik orang yang terbaca entry ni.boleh tak tolong sikit??betul,sikit je tak banyak!tolong bagi tips camne nak hilangkan trauma ni boleyh tak?sebab bagi aku trauma ni sangat mengganggu sebab bila start jer Guruh.Kilat.Petir. satu ape keje pun tak boleh buat semua terbengkalai.tolong eh korang!sayang korang lebih lah!

ok,tu je nak taip.nanti aku taip lagilah!

-gambar dari google image-

p/s: 1more paper to go,1 more presentation to go,wish me luck!

p/s 2: doakan my incik kekaseh hati cepat sihat yer,sian die kaki terseliuh..tolong eh!Smile


JOMLIKE!

Selasa, 8 Februari 2011

shahir luar biasa!

salam semua.

sewaktu entry ini ditaip tuan belog sedang seronok mendengar lagu terbaru shahir.

yup setelah kebahagiaan dalam perpisahan,sekarang shahir muncul dengan single kedua beliau.

single kedua shahir ni tajuk die luar biasa! sebab tu lah tajuk entry shahir luar biasa!!

bukan sebab shahir ade buat aksi luar biasa ke hape ye kawan2!!

so mari tengok lirik lagu terbaru shahir ini

-kredit tu abangnara kat beautifulnara.com-

LUAR BIASA BY SHAHIR

Seandainya mengalir di sini
Yang sejernih apa yang terkunci
Pastinya di dalam tanganmu
Bagailah kasih
Hati ke hati bersemadi

Segala
senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu berlagu merdu

[Chorus]
Luar biasa
Landah senja suria
Padamu

Lalu menusukku
Luar biasa
Suara siksa membisu
Akhirnya membunuhmu

Hidup ini puas dipenuhi
Yang sesali tiada berganti
Natijah rasa dizahiri

Bagai dimensi dan hipokrasi berselari
Segala senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu
Berlagu merdu

[Ulang Chorus]

Tanpa kata
Tanpa rela
Biarkannya
Jatuh ke riba

Takkan pudar
Kisah kita
Luar biasa tampak dimatanya

Lalu menusukku

Luar biasa
Penjara
Siksa sesalan
Dikucupnya virus

[Ulang Chorus]

sape nak donload lagu ni boleh try pegi sini

best gile kot suara shahir!tapi kan waktu permulaan lagu terasa aura macam faizal tahir punya stail~~

- gambar kredit to realitimelayu -

bebelan tambahan: petang exam,tapi entry boleyh up 2!!memang tak sedar diri betul lah ko budak kecik!


JOMLIKE!

14 dan 15 februari ade ape?

salam semua…
selamat hendaknya buat semua..hari ini sekadar entry pendek.
tak mahu cakap banyak sebab tak banyak ilmu,tapi sekadar peringatan untuk diri sendiri dan semua.
14 februari,ade ape ye?
mungkin semua orang dah maklum,14 februaru kita sudah terbiasa mendengar sambutan hari valentine kan??atau kata lainnya hari kekasih tapi ape kisah disebalik hari kekasih?mari kita selidik
ada banyak pendapat tentang kisah hari kekasih ini
1)sebelum abad ke-17 masihi, masyarakat Rom meraikan Hari Valentine pada 14 Februari setiap tahun sebagai hari mencintai tuhan atau patung pujaan mereka
2)hari kekasih ini diraikan oleh penganut Kristian yang memuja seorang paderi bernama St. Valentine dengan menganggap beliau seorang yang mulia kerana sanggup berkorban dan mati demi kasih sayangnya terhadap agama Kristian dan penganut-penganutnya
-sumber dari ILUVISLAM di sini-
dan pada tahun ini,cuba anda selak kalendar anda semua!
yup 15 februari,ade apa ya??oh semua gembira sebab cuti umum.
tapi perasan tak kenapa kita cuti? kalau tak sedar ,meh nak tolong bagitahu,yang kita cuti 15 FEBRUARI ni,adalah bersempena MAULIDUR RASUL.
so,disini ingin lah saya katakan

dan untuk semua umat ISLAM marilah kita semua menghayati dan terus mencontohi kisah hidup nabi junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w

semoga entry ini dapat memberi input buat semua.bukan mahu berceramah kerana aku sendiri masih kosong di dalam,tetapi sekadar perkongsian untuk sama-sama di renungkan.
p/s: petang ni  exam tapi masih sempat update belog?ok sebenarnya dah jammed otak ni!so berehat sekejap.so kawan2 doakan aku untuk 4 hari yang penuh cabaran!
picture credit to-ILUVISLAM
JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...