Ahad, 25 Oktober 2009

~~minggu yang panjang~~



salam selamat semua...
lama sudah tak diupdate belog ku hini...
inilah akibat terlantar di katil selama 4 hari berturut-turut...
time nih baru belajar bersyukur ngan kesihatan yang diberi..
oh lalai dan alpa sungguh hamba-Mu ini...

ok....now na cite ape yg berlaku within 2 weeks yg ak tak hupdate belog inih~~~
1st week: hujung mnggu ku diisi kekosongannyer oleh encik simulasi yang sgt kusyangi~~~
simulasi yg totally i said TERBAEK!!!!!
kitorg dpat mknan free 4 3 meal a day!!!mmg superb..(terase g kem kt skolah dolu2)
n d best thing is..ak dpat group members yg sangat la TERBAEK + MANTOP!!!!
sayang ALDEBARAN~~~(tgk la gmbr nnti eah)
2nd week: masuk jer week baru..ak didatangi oleh incik diarhea yang sgt membuatkan ku sgt menyayangi katilku~~~wuuu..4 ari tak tinggal katil...mmg sgt letih time nih..n time nih aku sgt trauma ngan makanan espc...makanan al-kafe..uh..tp itu je kot yg ade...time nih mmg ak sgt terseksa...kerana skit sensorg kat blik 4 2 days..sbb rum8 ksygn ku balik~~~but after die balik..everything ok...rum8 ku mmg TERBAEK lah~~~sayang kamu...hehehe<3<3<3..then>

n finally dis week arrive n so called study week~~~wuuu..xsgka da halfway perjalanan aku utk 2nd year~~~hope i will do my best 4 my final exam~~
dis week i got a sad news...salah seorang kawan ku kat mrsm pc telah kembali kerahmatullah kerana acciden pada hari rabu yang lepas....sesungguhnya ak sgt sedih ngan pemergian arwah..tetapi Allah lebih sygkan dia..air mata yang mengalir ku sapu kerana ku tahu,semua itu bukan benda yang berharga utk beliau...ak sedekahkan alfatihah untuk beliau..n aku mintak 4 those yg baca post ni..sedekahkan al fatihah untuk beliau..napi..i'm gonna miss u...mohd hanafi b mohamed in memory...

okeyh..tu je kot yg terlarat..finally...just wanna wish evry1 yg nak exam~~SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN...USAHA+DOA+TAWAKAL insyaallah kejayaan bersama anda...

JOMLIKE!

Jumaat, 16 Oktober 2009

bahagia kini milikku~~~<3<3<3<3<3



assalamualaikum~~~huhu....kabare semua~~waras????(huhu..trying to be orang jawa jap)

okeyh..ni edisi kebahagiaan melanda namanya...

yup..bnarlah kate orang (nih org kata tau..bukan aku kata)...cintai dia yang mencintaimu...
hehehe..klu rumateku baca..cnfirm die gelak nih~~hahhaa....

ak rase..ak berada dalam situasi ini..n aku rase kata org2 tu mmg la ade bnarnyer...
huhuhu..skrg ak bahagia ngan seorang insan..hahaa...tapi nama dan identiti perlu dirahsiakan..

tapi sebenarnya..bahagia ni benda yang sensitif untuk diukur..
kita takleh ukur bahagia ngan termometer ke..tungku kaki tiga ke, penunu bunsen ke,buret ke..dan ape2 je la...termasuk la xray..hehehe...
bahagia nih..hanya boleh diukur oleh orang yg merasainya..
mungkin bagi orang lain..ianya bukan kebahagiaan tetapi..bagi insan lain...itulah kebahagiaan mereka..

contohnya lah kan...ade orang yang bahgia bila die berjaya memuaskan hati semua orang walaupun terpaksa mengorbankan hati dan perasaan sendiri, tapi tak ramai orang yang menafsirkan ini sebagai kebahagiaan..
ade gak orang2 yang kata saya bahagia bila melihat insan yang saya sayang bahagia..tapi sebenarnya die tidak...(aduyai..uyang ni aku terasa okeyh~~~~)

so,hopefully kita semua mendapat kebahagiaan yang ingin kita rasai...mungkin kebahagiaan itu tak datang kepada kita dalam keadaan yang manis..kerana Allah mahu kita bersyukur dengan apa yang kita ada.sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa dan Dia lah yang mengawal seluruh alam..
kita hanya merancang tetapi Allah yang tentukan...

salam sayang untuk kamu2 semua yang membaca~~~

p/s: selamat final utk semua kawan2~~

JOMLIKE!

Rabu, 14 Oktober 2009

putus urat perut + PAPADOM terbaek!!!!


bertemu kembali kite dalam acara karut mengarut episod ke 4~~~hehehe...

da 2 hari tak update belog ni kan...hehe...sbbnyer..terlalau kepenatan + kedemaman akibat kessakitan kebelakangan yang dialami akibat memanjat sg.gabai + jatuh sliding baek punyer kat situ~~hehehe...

ok..alkisahnya...ade 2 kisah..hahaha..kisah memutuskan urat perut dua hari berturut2~~(da mcm pntun 2 kerat plak..heheh)

ok..mari kita mulakan ekspedisi cerita pecah urat perut~~

cerita pertama:
suasana:di dalam TIBE...phoneku tetibe vibrate:then adelah msg dri mr S...
"weh,ptg ni ko ade klas ke???",tnya beliau..
hahhaa...dalam otak da paham knape soklan tu ditnya..lalu dengan konfidennyer...
ak pun reply...."ade,suppose abis kul 5...tp ak rase kul 3 da abis da"

selepas kul 3...ak memsg beliau(aduyai..rosak bm aku..;p)
"wuit...nak tggu katne ni???"lalu direply"tggu kat kafe"
sesampai dikafe...aduyai...ak sorg jerk pompuan n another 3 adlah lelaki2 yg bernama...syamito,a.a,n an..hahaha..(sori la..ak tak igt nma pena ko..huhuh)

jadi bermulalah perjalanan kami ke times square..sesunggunhya ak terasa sgt kecik dan comel apbila bersama mereka~~~cuma 1 ayat jerk ak nak ckp kt diorg bertiga~~"korg best!!!!thanks!!!hehehee..."

cerita ke2...:
ok..nih cite arini punyer..segar dari kotak ingatan aku yang sememangnya masih kuat akibat makan kismis minda~~hhehehe:p

harin kami ber3..(k.long,kecikn nisa) pegi menonton PAPADOM!!!!!

huhu..kami ber3 mmg sgt2 la terover extra vaganza avanza excited naj tgk cite ni~~heheh...serius~~ngeh3..
kami pun memulakan langkah ke KLCC utk menonton~~~
dalam wayang..kami ber3 xberenti2 gelak dengan cara paling sopan la kononnya...hehehe..(walhal aku gelak da smpai ngalir air mata kot)

tapi..dalam keseronokan menonton cite ni..sbnarnyer cite ni berjaya juga membuatkan hati aku terusik bila die tnjukkan betape besarnya pengorbanan seorg ayh kepada anaknya..
tetibe terasa homesick dtg dalam diri..
tanpa desedari n diingini..kami ber3 mengalirkan air mata...hehehe..sambil tu...berusaha mengelap air mata ngan jayanya...
sesunggunhya aku bg afdlin 10 bintang untuk cite ni!!!!
sape2 yg belum tgk..sila la tonton yer..
anda takkan menyesal sebab memang berbaloi-baloi la tgk cita ni!!!

PAPADOM + OUTING WIF NISA N K.LONG = TERBAEK lah~~hehee

ok..tu jerk yg mampu ak nak karutkan kan sini~~hehehe..
ingin menyambung tugaasan yang mula menjerit2 sayu memanggil2 namaku diatas meja ku itu~~hehehe...

adios~~salam senyum utk semua...luv u all~~~(gaya artis terkenal jer ak nih)

JOMLIKE!

Ahad, 11 Oktober 2009

riang ria raya sebulan~~~~huhuhu~~~









berlalulah sudah ramadhan..sebulan berpuasa...(ngeee..jadi raya pun sebulan la)
tiba syawal kita rayakan dengan sakannya~~hehheeh...:-)

begitulah ceritenyer...raya sakan la aku taun ni~~~weee.....stkat raye ni..da 4 open house aku pegi....sewonok~~~(gaya popo)ngeh3~~
siyes sewonok giler......beraya bersame ngan golongan2 dr.makanan to be ~~~(nutritionist ok)

1st open house : umah nadia kivie~~ngeh3...makan nasi beriyani yg pergh...superb la..rasse cam diberi makan ubat tido~~hahaha...makan jerk..terus rase nak tido....ngeee....nak dijadikan cite..sblum smpai ke tempat kejadian..kitorg sempat mengusha2 sekitar bukit jalil!!!!wuuuu...ak da paham ape foreigner ak.a tourist rase..hahaha:-)

2nd open house: kali ni kami ke s.alam iaitu mahligai milik p.cik alies & m.cik tini...mmg adventure la nk smpai s.alam~~~wuuu..hahaha..kat sini ade bnyak cite lawak yg boleh diceritakan b4 kitorg nk smpai s.alam tu...meh nak bukak hikayat...hehehe....alkisah yg pertama: kami(aku+mizah+nisa) telah mentertawakan pekerja McD kt kl sentral..Ya Allah..kesian dak tu..terus xjadi wat keje~~hahaha..merah ko muka die..
alkisah kedua~~ade la satu couple nih~~aduyai..gaya 10 taun tak jumpe jerk...hahaha...siap main cak2 di tengah2 orang ramai..lalu kami mentertawakan mereka shgga mereka perasan!!!!yes!!!misi berjaya...ape diorang igt ni ape???cak-cak azwan ali ke hape!!!!!hahaha...
setelah menjalani jln yg susah..kami smpai dtempat kejadian~~waaa...gembira gak sbb kami (org yg sma seperti di atas) berjaya belajar tips baru utk masak kuey teow goreng dari m.cik tini( wuuu..ak masak wooo...btul2 ho liao)

3rd open house: umah kira yg best...nih pun adventure gak..hehehe..tp best...1st time makan mee jawa..hhehehe....siyesly..mak kira masak sgt sedap..thanx kira~~~huhuhu...waktu nih..yg lwaknyer...ade sorg konduktor bas ni..mmg same cam sorg dak ukm nih(aduyai..terse berdosa)..huhu..tapi siyes..same gile..tp identiti dirahsiakan okey~~hehehe

okeyh..episod merapu da nak smpai akhir~~~

the last open house yang aku attend~~~umah nisa di langat...ya ampun..mmg seronok + adventorous(maap klu slh eja) abeh la....kami pegi panjat air terjun~~~seronok gile..
kami..dengan gaya perempuan melayu terakhir...berbaju kurung + berselendang + berbaju labuh+ berheels~~~hahaha(cuba bayangkan muka kitorg)...huhu...dan...ade 1 scene yg sgt menarik..iaitu...waaaaak tersliding kat air terjun~~~waaa!!!!baik punyer jatuh!!!sengal2 pinggang aku dibuatnya~~~~heheh...tp yg penting it was a very great day pegi beraya ngan diorang sume..

lastly..sila hayati gmbr2 kami ini~~heheehehe
selamat hari raya...

JOMLIKE!

Sabtu, 10 Oktober 2009

zaman sekolah yg kurindui~~~~









huhu.....

nilah yang cikgu ak dulu selalu kate..
"bila kamu dah masuk u @ keje nnti..cnfirm u want to go back waktu korg kat sekolah punye...gerenti",tulah kata2 penuh keyakinan dari cikgu aku yang sgt suka nyanyi lagu roti~~hehehe....

n now..mende ni mmg btul2 terjadi...rindu sgt2 zaman2 sekolah yang mmg cam best giler~~~
time ni la bru nak korek album2 lama..cari gambar zamn2 purba(da macam ayat pak kas utk nota2nyer~~)

banyak bnda yang ak bljar time skolah dolu2..yg sgt2 la berguna utk my life skrg~~~as ramai orang penah ckp..

"PENGALAMAN ADALAH GURU YANG BAIK"

antara yang ak rase sape2 yg pernah duk asrama (bukan asmara okeyh) rase berguna:

1. dapat makan nasi kawah~~hahaha..pengalaman weah..bile lagi~~rase nasi kawah owang kawen tu laen tau~~

2. pengalaman morning call...(nih ak rase time kat mersyng jerk...) hehhe..teringat kenangan manusia2 beratur kat depan...sbb2nyer...macam2 ada~~~

3. dpat kenal ngan ramai kawan...time nih..ak da start bljar how to identify kawan yang btul dan yg hnya mau tikam ku dari belakang...adus!!!dush2 utk mereka~~hahaahaha(ayat da mcam objektif lab AM jerk..hahaha)

4. ak rase ak semakin dekat dgan my family..w/p jarak memisahkan kitorg..(jgn slh aggap..kami mmg dekat di hati selalu)...hehee....sbbnyer..time ni la ak belaja nk rndu family beb!!!hahaha..padan muka!!!

okeyh..ak da sgt la mengarut~~~ni gmbar2 ak kat sekolah dulu~~mlngnyer..gmbar mersing xbnyak~~=(


JOMLIKE!

ade orang pernah tanya


okeh....
pelik tak tgk tajuk post nih???
huhuhu...
nih dari pengalaman la..
ade orang prnah tnya..camne ak leh nmpak hepi jerk bile kat luar????
hahaha..hepi ke??hnya aku yg tau kbnrannyer...

bagi aku la...kita tak boleh tunjuk kat orang kita ni tgah sedey(face to face)
antara sebab2nyer::

1.nmpak sgtlah ko ni lemah..aduyai..jgnsesekali...(w/p sbnrnyer mmg da knyataan)

2. klu la kan..ko jmpa org yg mmg hidup die sedey jerk kan~~~adoi..die tgk ko sedey..makin sedey la die weah...tlg la jangan~~~hehehe:-)

3. kamu akn merase lebey release kot klu ko wat muka hepi( pglmn sndirik nih)

haaaaaaa...tu la jwapannyer...sape rase die ade sbb yang lebih utk tak sedey..sila la komen~~

p/s: gmbar hanyalah sebagai hiasan + hidup kna senyum~~


JOMLIKE!

mulanya disini...

huhuhu....
tetibe jerk ak raase cam nak berblogging2..
ntah pape ntah...
hahaha...ni sekadar repekan dari aku..
sape2 yg berminat boleh baca yang tak minat~~tayah la susah ea..
to be continue nnti la eak..ni bru beginning~~

JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...