Selasa, 8 Mac 2011

akademi fantasia 9 kembali | aznil kembali lagi!

salam semua..selamat hari selasa semua…seperti biasa ,sila mulakan hari anda dengan sarapan pagi!
so,seperti yang semua orang tahu kan,semalam (isnin,7 maz 2011) merupakan tarikh pengacara akademi fantasia musim ke9 diumumkan.ramai yang dok tunggu-tunggu hari ni sebab banyak spekulaasi yang datang kan.
tapi seperti ramai yang mahu,Aznil telah kembali ke persada Akademi Fantasia, n uknow what,aku tengok AF sebab aku nak tengok paknil tau!tapi yang musim ni,tatau boleyh tengok tak.
dan untuk pengetahuan korang semua.ini merupakan akademi fantasia yang terakhir akan dijalankan.itulah sebab utama kenapa warga akademi fantasia membawa kembali Aznil hj Nawawi menjadi pengacara untuk musim ini.Bak kata azlin,pengurus saluran astro ria,ia bak sireh pulang ke gagang!
so,harapan daku untuk Pak Nil!semoga berjaya pak nil!u r the best!:) dan untuk semua peserta selamat berjaya!tahun ni sorang je pakai tudung..
dan dengar2 khabar berita blogger akan diundang ke Akademi Fantasia kali ni.nak tahu sapa yang dapat,korang kenalah tungggguuuuuu…hehe..adios!
image
gambar peserta akademi fantasia 9,nk tahu info lanjut sila prgi murai


jangan lupa tengok AF9 ,bermula sabtu,2 April 2011 di saluran 104,astro ria!:)
JOMLIKE!

Isnin, 7 Mac 2011

ape maksud famous??

assalamualaikum !selamat pagi!ouh ye..selamat hari isnin ye kengkawan!
FAMOUS!!!ouh..saya femes ke???kompom lah tidak kan~~hehe..so famous tu ape sebenarnya??errr…camne nak kategorikan satu-satu blog @blogger tu famous yer??
hurmmmmm..cer korang gtau sikit,camne erti blog famous @ blogger famous nih!
errrr…..sebelum tamat  jom scroll down tengok antara bloggers dan blog yang tuan belog rasa femes!picit gambar untuk ke blog mereka!okies!
image
image
image
image
image
image
-tamat-
p/s: ramai sangat blog famous nyer..takkan nak masuk semua dalam ni dok??huhu..blog bmm ni femes dok??
JOMLIKE!

Sabtu, 5 Mac 2011

alkisah breakfast….

salam semua!selamat pagi!!!selamat hujung minggu!hoyeah!dah boleh jerit sikit sebab assignment semua tinggal dihujung tanduk~~weeehuuuuuu..tapi tunduk diam balik sebab exam is just around the corner.

 

ok,so oleh kerana dah tunduk diam,jadi mari terus ke tajuk utama.breakfast!!korang breakfast tak hari ni???sape yang tak amik breakfast,sila marah diri sendiri sebab korang memang tak sayang badan korang!

 

korang tau tak kenapa breakfast penting?

 

1.penting untuk sesiapa yang tengah berdiet!sila makan sarapan pagi.ok!

2. akan memberikan kita tumpuan untuk sepanjang hari!

 

so,sila lah biasakan diri makan sarapan yer kawan2,walaupun segelas milo panas!

 

tips untuk sesiapa yang terkejar2 masa di waktu pagi,korang boleh siapkan sarapan tu diwaktu malam~~so pagi korang boleh capai jer makanan tu!okeyh!

 

so skrg jom kita layan gambar dari wiki,mkanan breakfast seluruh dunia!

 

ini sarapan dari hongkong!nama die Cha Chaan Teng

ini nama die mohinga with fristers makanan dari Burma!

ini bubur nasi dari negara China

ini Idly Sambar Vada,dari India

ini orang Jepun punya breakfast!

dan ini adalah western style punya breakfast!

 

ngeh3..lapar tak??g makan lah!!jangan lupa breakfast esok dan seterusnya!!

 

adios!

 

p/s: semalam best dapat melepak bersama bloggers yang best!


JOMLIKE!

Jumaat, 4 Mac 2011

hargai tika masih ada…..

salam semua..salam jumaat buat semua..dah masuk ke hujung minggu nampaknya..dah masuk hari ke4 di bulan mac pun,sedar tak sedar kan!hem2 sebelum entry nih panjang2 aku mahu wish seorang budak yang tak berapa nak comot ni,selamat tua ynn!!!jom jenguk blog budak comot ni!hehe

 

image

g wish besday kat ynn tau!kasi die terharu lap2 air mata sikit~~

 

okey,so kembali ke tajuk perbincangan,korang pernah rasa tak satu saat dimana,korang rasa nak menangis bila teringat sesuatu @someone yang korang pernah ada,tapi korang tak treat that someone/something dengan baik and now someone/something tu dah tade?

 

erm,aku rase aku pernah rase saat ini,dan perasaan ini sangat tak best!so entry ni just a simple message untuk semua.

hargai orang atau apa sahaja di sekeliling anda,kerana mereka adalah sesuatu yang terbaik dalam hidup kita.

hargai mereka selagi ada,jangan tangisi pabila tiada.kerana waktu itu,mereka mungkin tidak akan tahu ape yang anda rasa,dan mungkin juga mereka sudah tiada di dunia.

 

“hidup umpama pencarian harta karun,dan segala yang disekeliling anda adalah harta terbaik yang anda ada”

 

-sekian-

 

p/s: terima kasih buat semua yang sentiasa disisi saya tak kira bila masanya.my luvly family,my frens,and allSmilesayang korang!


JOMLIKE!

Khamis, 3 Mac 2011

apa anda mahu??

salam semua..selamat hari khamis~eh???da khamis dah??ouh tidak..masa berlalu lagi..wuuu…hari ni pegi dutch lady.dan aku menjadi tukang demo senaman nanti!haha..cam lawak jer.tak dapat nak bayangkan..dah2..jom masuk topik harini.

apa anda mahu??ok,soalan ni untuk korang-korang semua lah,readers,bloggers dan sapa2 je la yang baca belog ni.

followers dah 1180,so nak la tanya korang-korang semua kan..ape yang korang semua nak ek pada satu2 blog tu.contoh la kan,korang follow blog se budak bebel ni,ape yang korang harapkan dari segi pebulisan sesebuah blog tu.eh lupa plak nak cakap..TERIMA KASIH DEAR FOLLOWER!SAYANG KORANG!


ye la,korang kalau nak follow pun mesti tengok jugak isi blog tu kan??err..ke tak??sebab macam diriku sendiri,bila nak follow blog tu mesti dalam fikiran ade perkara-perkara ni

1. Genre penulisan seseorang blogger .
- contoh,antara blog yang aku follow bergenre tutorial atau tips for blog, blog masakan,dan blog fesyen.

2. sapa pemilik blog tu
- hehee…aku suka nak follow blog tu andainya blogger pemilik blog tu jenis ramah ngan orang,free to share something dengan aku.huhu..

ha,tu bagi pikiran aku lah.so nak lah tnya korang,ape pendapat korang pasal blog bila mashimaro membebel ni,dan andai kata ade kekurangan cer cite camne boleh daku perbaiki!komen korang amat sangat saya hargai!

so,that’s all for now,thanx semua!adios!

p/s: tahniah ERY sebab dah berdomain!jangan lupa tau g jenguk ery kat sini www.eryfarieha.com
p/s: blog akan berpindah hosting tak lama lagi atas sebab dapat hadiah dari kak yanmie,jangan lupa jenguk k.yan di sini www.yanmieonline.com
JOMLIKE!

Selasa, 1 Mac 2011

harapan….

salam semua..selamat tengah malam,dan selamat pagi buat semua!semalam entry macam agak serius jadi hari ni,kasi ringan-ringan je tajuk entry.

 

so,kita dah pun menjejak masuk kebulan mac,ouh tanpa sedar dah 3 bulan kita berada di tahun baru ini,tapi ku rasakan seperti tiada apa lagi yang dapat kucapai buat tahun ini.

 

harapan ku cuma satu,mahu menggembirakan orang tuaku dengan keputusan examku.itu satu-satunya impian dan harapan aku!terlalu tinggi harapan itu buat seorang aku!

 

h

 

untuk sesiapa yang rasa dia hilang harapan,dia terasa dirinya jatuh,dengarkan dan hayati lirik Insyaallah-Maher Zain versi Melayu.

 

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

semoga Allah akan terus bersama kita dan terus membuat kita kuat!

-tamat-

 

p/s: masa terlalu cepat berlalu..mac sudah tiba,bermakna final exam ku semakin dekat!oh TIDAK!


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...