Selasa, 22 Februari 2011

[tips] window’s live writer

salam semua..selamat hari selasa!!!weeehooooo…harini boleyh taip entry di waktu pagi as aku tade kelas harini!!!so weeeehoooooooooooo lagi sekali!haha.

okey2.dah2 la mengarut tu kan.sebenarnya hari ni nak lah aku kongsikan satu tips ngan korang.ramai dah blogger2 lama tulis pasal ni,tapi still macam ade yang tak tahu,so ape kata aku plak tolong kongsikan dengan korang semua kan??

ok,1st kenala perkenalkan ape itu WLW ni kan??

so,WLW ni,satu software yang boleyh diinstall untuk sesape yang guna windows lah kan.software ni bantu kita (blogger) untuk tidak kehilangan idea.kenapa?

1. sebab even korang tade internet connection,korang still boleyh taip entry korang dan save!

2. sebab dengan WLW korang boleh nampak keadaan sebenar post korang time korang taip entry korang tu ,contoh macam ni.

3. Dengan WLW jugak korang boleh letak watermark kat gambar korang.(w/p tak lah sespecial yg selalu org buat ade gmbar2 tu)

image

inilah keadaan time korang menaip di WLW.

okey,jadinya hari ni nak lah kasi tutorial sikit kat korang camne nak guna WLW ni.

1.sila download WLW di sini.

2.lepas dah download sila install macam biasa.

3.then ikut lah ape yang dia mintak kan..huhu..

4.kalau korang banyak blog pun,semua blog korang boleh masukkan tau..cara die macam gambar bawah ni.

image

image

ha,then akan keluar add acount,masukkan je lah link blog korang tu.

5. untuk tambah watermark pulak,korang buat macam ni.

image

image

so,itu jer yang mampu dikongsi setakat ni.enjoy ur blogging time!selamat mengexplore WLW kawan2Smile

p/s: dah habis pilihanraya datang plak kes macam2..huuu..sabar jela:(


JOMLIKE!

3 ♥♥suratcinta♥♥:

Hasrol Nizam berkata...

memang dah lama guna wlw ni.. dulu taip dekat note pad je. sekarang best sikit dpt buat draft dari wlw :D

A'IM berkata...

test test..1 2 3

dhiera berkata...

dah lame taw psl WLW tapi macam tak pandai nak guna~hekhek

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...