Isnin, 23 November 2009

lagi hupdate bila hati terkunci lagi~~~

seminggu berlalu...lisa dan nizam kelihatan semakin rapat...sebabnyer..mereka banyak kena bekerjasama dalam kerja mereka.so,nak tanak,mereka kena gak baik antara satu sama lain (diorg penah gaduh ke???hehehe)

tapi biasalah,mulut manusia nih kadnag2 tempayan pun lagi baik kan!!!mau taknyer,pantang nampak adelah mulut2 yang bergosip sana sini...haish,nak wat camne tuh memang dah lumrah rasernyer kat mane2 kite berade mesti ade berjumpa ngan seorang makhluk yang cam nih...so si Lisa nih pun luahkan lah rase tak selesa die kat nizam..

"iz,lisa rase tak selesa la..hari2 kita jadi buah mulut orang...ramai plak yang tetibe terperasan kewujudan lisa kat sini semenjak lisa rapat ngan iz nih...iz tak takut saham iz jatuh ke???habislah....da tade orang nak kat iz nnti sebab ingat kita nih ade pape...sian iz....",bebel si Lisa dan tanpa sedar sebenarnyer si Nizam tuh tengah khusyuk bca paper...

yang iz nih plak..dulu2 mula2 jumpa nampak cam cool kan..baik jer tengok..sekarang nih da makin rapat baru lisa tau,rupernyer mamat ni senget jugak kadang-kadang..
tapi diorang gembire sangat sekarang...sebab diorang bebas nak luahkan ape yang diorang rase..dioramg tak rasa segan n silu nk cite probs mereka.

luahan hati si Lisa tadi lansung tak dilayan, n at last setelah ditarik papernya barulah die berkata2.." ala lisa,watpe nak takut,kan iz da ade lisa depan mata,comel,cantik,n bising,hehehe...tu pun da cukup,tayah risau la kalau tade orang lain nak pun,tapi lisa kena tanggungjawab la eh",ujar si Nizam sambil sempat kenyit mata kat si Lisa nih...

memang hangin satu badan la naik kat si Lisa nih..dah la mmg da asal pun dari keturunan yang pemarah kan..hahhaa...nasib lah badan si Nizam di libas ngan paper yang ade kat tangan Lisa.Tapi Lisa tau,memang tulah jawapan yang akan die dapat kalau die cite pasal benda nih kat Nizam.

tengah diorang syok2 bercerita dan bergelak ketawa,nokia 6070 lisa pun berbunyi...."assalamualaikum,ye ma,emm..ok2..insyaallah lisa balik ma,kim salah kat abah k",

tetibe jer si Nizam da ade kat kusi sebelah die..."cet!!!ko curi dengar eh iz!!!kuang asam la ko",bising si Lisa.dan tanpa sebarang kata nizam tinggalkan lisa terpinga-pinga kat warung tuh.Lisa dah pening...sambil garu-garu kepala,dia tanya dirinya sendiri" mamat nih dah knape
plak....sejak bile plak la die jadi sensitip macam nih~~~haish~~~emm..die datang bulan kot~~",hehehe..dalam tengah pening2 tuh sempat agi fikiran nakal Lisa menerjah...


ok2..ak da mengarut la rasernyer..hehehe...c u in next n3 okeyh~~maybe cite nih akn berakhir dlm 3@ 4 episod lagi...
enjoy reading my frens...
luv u all~~~~
n for my best ever supporter @ my b...luv u so much!!!!!hehehhee....


JOMLIKE!

Ahad, 22 November 2009

< bila hati terkunci lagi > part 3

kesibukan lisa di tempat kerja nya semakin bertambah2 sejak akhir nih...sebabnya..bos beliau telah bertukar daerah @ kna transfer tempat lain la maknanyer.so..sume kerje terbeban la di atas bahu beliau...(gaya cam tggi sgt je pgkt lisa).

die nih tetibe jadi workaholic 4 this time being...maunyer tak workhaholic,fail atas meja dah nak sama tggi ngan klcc wuuuuu....kadang2 smpai lupa makan minum..
tapi lisa dapat berita gembire arinih...dia bakal dapat bos baru esok...
"huh!!!!lega2..leh la aku pass keje2 nih kat bos aku nnti..tadela aku nak wat keje sorg2...".sambil die senyum2 sebab da hepi nak dapat bos baru..tetibe la kan..dia terfikir sesuatu...
"hehhe...kalau lah bos baru aku tu hensem cam mamat crush(nama nih sebab die langgr lisa) aku tuh...melting la aku~~~hot tu!!!!huhu",lisa tergelak sendiri bila tetibe die teringat aksi gelabah nya waktu kat gathering last 2 week...

esoknya,di office..dengan gaya penuh sopan si Lisa nih g office arinih..sebabnya,nak smbut bos baru...(gile semangat)...huhuhu...n sampai2 jer,dia da dipanggil masuk ke bilik mesyuarat~~~hehehe..gelabah jap minah nih..tengok jam,rasernyer baru kul 8,tapi da kna panggil...nak kata aku lmbat...rasernyer keje aku start 8.30 (lagi terserlah smgt nk dpt bos baru)
bukak je pintu..ternganga si lisa bila lelaki yang bakal jadi bos die...aka lelaki yang duk diri depan die skrg adelah...NIZAM...huhuhu..dalam hati lisa dah mengomel
"hambik ko lisa,nak sangat mamat nih jadi bos ko,tertunai weh doa ko..rasakan!!!",


okeyh...as aku ngah penin kepala skrg..taleh nak smbung panjang2..t ak melalut plak...
sori kalau entri kali nih cam agak merapu~~~
hepi reading semua....


JOMLIKE!

Khamis, 19 November 2009

sambungan entri lepas.....

berdetu-detap bunyi papan kekunci diketuk dari bilik lisa. Tetibe, lagu doremon kedengaran menandakan ade mesej masuk."haish, manusia mana plak la yang rajin nak mesej aku memalam nih", bebel lisa yang tekun menyiapkan kerjenya.

dalam matanya tekun menghadap skrin notebooknya,tangan nya meraba mencari telepon nyer...
lalu dibacalah msej yang masuk tu ngan sambil lewanya...akhirnya, dia bersuara...
"wuhuuuuuuu....weekend nih ade reunion mega la...wajib pegi nih...leh jumpe kengkawan..gosip2...hehe..silap2 leh dapat pakwe sorg nih", gelaknya di dalam hati..

tempat: hotel sri malaysia mersing,ahad

seluruh dewan telah pun dipenuhi dengan para jemputan...seluruh ahli alumni sekolah lisa berkumpul untuk menyambut ulangtahun penubuhan sekolah mereka yang ke-1o merangkap ulangtahun penubuhan alumni yang pertama..ramai yang datang demi untuk bertemu kawan2 lama yang telah lama menghilang tanpa khabar berita.
sedang lisa sibuk berborak dengan ika,tetibe,wooooo......basah lencun tudungnya disiram air sirap...memang menyirap la darah minah tuh..dalam hati dah memang mencaci-caci manusia empunya badan yang melanggar..tapi,sekali pandang depan...tergagap2...hahahha...tau kenape??
sebab..empunya badan adalah...N.I.Z.A.M a.k.a tukang langgar kereta dia minggu lepas.


"Ya Allah,maaf ye cik,saya tak perasan awak ade kat depan tadi,maafkan saya ya",luah nizam sambil menghulurkan tisu kepada lisa.
tapi lisa dengan pantasnya menarik lengan ika dan terus berlalu...
setelah berada agak jauh dari nizam dan rakannya johan,lisa pun bertanya lah kepada ika,"weh ika, ko kenal ke mamat yang langgar aku tadi tuh???"
ika"gila ko tak kenal,tu la abang senior kita yang paling famous time kita form3 tau,abang nizam.takkan ko tak ingat???"
"dia nizam yang famous tuh????ko biar betul weh??",
tanpa sempat ika bertanya lebih lanjut,lisa cepat sahaja beransur ke bilik air.


hehe..ok...episod 3 is coming..maybe tomorrow...tggu eh...(nih da bukan cerpen namanyer..ni novel pendek..hehheehe


JOMLIKE!

Rabu, 18 November 2009

< BiLa hATi TerKuNCi LaGi >

wuuuu...tajuk xhengat jiwang nih...
okeh..entri kali ni..ak bercadang mau kongsi one of my cuba-cuba cerpen...do comment k...

"KU NYAYIKAN LAGU RINDU BUATMU KEKASIH,KU BACA PUISI SYAHDU,PUISI KITA"
booooommm!!!"oh, mak kau" bergema suara nyaring lisa dalam kereta kancil comel itu.
rupanya dia terlalu asyik melayan perasaan dia sampaikan orang belakang hon pun tak sedar.
lantas die pun ngan selamba rock dia keluar dari kereta hajat di hati nak marah empunya kereta yang melanggar tapi bila keluar jer si pemilik kereta.....

"maaf cik maaf,saya betul2 tak sengaja nak langgar kereta cik tadi",jelas nizam lembut.terus terdiam lisa bila menatap mata pemilik kereta itu.hajat hati yang nak maki hamun pemilik kereta pun telah bertukar menjadi..."emm,tak mengapalah,salah saya juga sebab tak perasan lampu isyarat dah hijau"

"emm,saya nizam,ni kad saya", si pemilik kereta menghulurkan salam perkenalan,"kalau ada apa-apa yang awak perlukan lepas ni,sudila hubungi saya." dan disambut dengan aman oleh lisa.
" thanx,saya hanalisa,tapi panggil je lisa",setelah salam perkenalan dihulur,mereka berbincang tentang masalah kereta mereka dan kemudian,masing-masing membawa diri mengikut hala tuju.

hehhe..ok..entri nih sampai sini ea,nnti jumpa lagi di next entri..heheh...tunggguuuuuuu...sila komen yerr....



JOMLIKE!

Selasa, 17 November 2009

~~~MaRi TenGoK LirIk~~~

lagu ni boleh dikatakan lagu tema kami..

me n my luv one...mr akuceria....

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun


JOMLIKE!

salam alaik...
selamat hari selasa~~~
okay..mari menghupdate belog....

pertama...mau cite cite yang sedey~~
12/11/2009- abah ku telah accident....
time dapat berita tu..hati nih tayah cakap la..rase da berderai taleh cantum balik...
sedey...sangat2222....xdpat ak gambarkan....
bertmbah la sedeynye sbb da mlm baru ak dapat jumpa abah...
rase mau berderai air mata ditahan...
semata-mata tanak abah lg sedey bila tgk anak die nangis...

n now..abah da pun didischarge dri wad..
ak nak jaga abah betul2..
nilah masanya kita nak balas balik jasa baik mereka..
w/p sbnrnyer ak tau..ak xmmpu nak balas jasa mereka yg trlau amat besar padaku...

but satu benda yg memang ak taleh nak terima..
meh nak cite pasal budak yg telah melanggar abahku..
nak dijadikan citer..abah tlh dilanggar oleh budak polisas..
ye..mmg perkara biasa di tempat kejadian...
budak ni at first mengaku bersalah..langgar ayah aku n bawak motor laju..
tapi..setelah mak bapak die datang
bley makcik tuh cakap
"anak saya bawak motor slow jer" kat mak aku..
what the f***...
dah la ngaku tak salah..pastuh..
diorg leh wat dunno jer kat ayah aku..cam tetttttttttttttttt....
padahal katil ayah aku ngan katil anak die cuma selang 2 katil jer...
u know why???
juz coz bapak die tuh...ketua balai kt tempat die tggl..
hape ko ingat ko besar sangat???
nak kata xbijak..da jadi ketua balai pon..ntahlah

inilah manusia..tanak ngaku salah...
ape2 pun..moral of the story..berhati-hati di jalan raya....
n to those yg berpangkat n bkal dpt pngkat..
pliz la..pangkat tuh taleh bawak smpai mati pun..
tayah la nak berlagak weah~~~

huhuhu..panjang sungguh aku mengarut kali nih..
nak tamatkan dah nih..
tp b4 tu..
juz nak cakap thanx to all yang concern about ape yg jd..
skngan dari anda semua amat la aku hargai..
n especially to my mr.akuceria..
thanx alot sbb sentiasa ada disisi...
**saya sayang awak semua**

JOMLIKE!

Rabu, 11 November 2009


assalamualaikum
kabare semue...
lama suda blog ini tidak dikemaskini

041109,huhuhu...tarikh keramat tuh...
nak tau knape???sbb ari tu bersamaan dengan berakhirnya sengsara
aku+ kawan2 nutri ku...untuk sem 1 la..sem 2 is coming~~

arini...111109,bersamaan dengan seminggu sudeyh ak dirumah...
banyak yang aku nak buat cuti nih..n terase cam cuti ku agak pendek(agak ok)
tp xsependek tuan empunye belog inih~~hehe..

progress ku di rumah..ak da berjaya masak untuk my family~~~hoorayyyyyy!!!
in one week time nih..macam2 yang ak masak dan bljar masak,,,suke2 (",)

ok...skrg masuk progress lain plak...hehehe...ok..disini ak nak ckp sket jerk pasal
match final piala fa antra n9 n kelantan..hehe..juz wanna say dat..ak sgt trkilan ngan rkyat mlaysia yg xde @ secara sopannya kurang smgt kesukanan...
pliz la...tgk bola sudeyh..jgn bakar2 ok..malaysia xkaya pun nk baiki2 sume tuh...

lastly...juz wanna say dat..i love mohd hazarunizam very much..hehehe...
juz boley reveal namanyer jer..
tuannya...coming soon..hehe..n luv u olz kwn2~~

HEPI HOLIDAY TO ALL!!!!





JOMLIKE!

Selasa, 3 November 2009

exam weeek~~~~~~da nak abes lah!!!yay!!!!


ok..akibat tak tido..inilah keje aku..huhuhu...
esok..bersamaan 4 november 2009 jam 0920 kami..pelajar PEMAKANAN/2 akan merdeka dari segala keluh kesah akibat dari satu kejadian yang agak perit iaitu EXAMINATION atau orang london kate..PEPERIKSAAN~~

dengan ini..kami pun boleh lah bergerak meninggalkan kolej yang sgt kami cintai ini dengan hati yang sangat girang gembira~~~~weeee*hati berbunga raflesia dikala ini*

so..dikesempatan ini..mau ku ucapkan...SELAMAT BERCUTI ye..anda2 semua..
bagi yang still ade exam@ paper..sila SETUDI~~
tabahkan hati...anda boleh~~(smbil ternyanyi dan tersumbangkan lagu fikirkan boleh)

JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...