Ahad, 20 Februari 2011

Oh ! Pilihanraya….

salam semua..selamat hari ahad!hari untuk aku berehat disamping assignment yang semakin melambung kalah bukit beroga!ouh ok tipu!
dan oleh kerana aku banyak lagi keje lain.aku malas nak merepek lagi!mari teus kepangkal jalan yang tak berapa nak benar nih!
ops!sebelum merepek lagi panjang!peringatan untuk semua,entry ini bukan lah nak kata aku ni promahasiswa ke ape ke,parti ape ke.no no no n no!aku tak suka parti2 bagai nih!aku tak suka politik lah senang cite!
rasenye semua student ipta sedang terlibat dengan event yang sama untuk minggu ni kan??iaitu demam @ minggu kempen untuk pilihan raya kampus (PRK).dan yes!ukm kl yang agak terpencil ni pun haruslah terlibat jugak kan.
dan kat sini,aku nak senaraikan beberapa perkara yang aku tak berapa nak suka yang hanya boleyh korang nampak time minggu kempen ni.*peringatan sekali lagi,ini aku katakan untuk semua dan bukan untuk mana-mana parti kampus yang ada*
1. time nilah persahabatan korang yang 4 tahun selama di kolej boleyh jadi sangat rapuh semata-mata kerana perbezaan parti!
2. time dah jadi calon,hamboi bukan mainlah korang tegur orang macam orang ni 10 orang je smpai semua orang lah ko nak tegur,tapi bila dah menang.ada ko tanya khabar??
3. time manifesto ya allah janji kau macam tak hingat lah sume.cara macam semua benda lah korang boleyh bagi,tapi bile dah nak letak jawatan,satu ape pun aku tak nampak manifesto kau!

-seperti biasa kredit gambar dari google imej-
so sebelum entry ni habis nak lah aku ingatkan semua.bukan tak boleh berparti bagai,tapi jangan berlebihan.anda student lagi,ingat tu.dan yes!buatlah pilihan yang betul!kuasa di tangan anda semua!
adios!
p/s: gaya macam aku yang bermanifesto sekrang kan??ade orang nak undi aku tak??hahaha…*teringat kenangan pernah bagi manifesto time kat matrik dulu!!woooooaaaaa..macam tak percaya ok!*

JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...