Rabu, 31 Mac 2010

today is his day~~~

hai sume...
harap2 semua sihat2 ea..
hehehe..mm pun dah sehat..
tapi rase cam sakit plak bila tgk slip exam tdi~~
hadui!!!

ok2..
tamo melalut banyak2..
t ade orang tak suka..

today,31 mac 2010...
hari ni hari yang akan diingati oleh mm..
kenapa??
sebab hari ni adalh hari lahir 2 orang yang penting dalam hidup mm..

2 orang lelaki yang mm sangat sayang..
2 orang lelaki yang mm selalu rindu...
2 orang lelaki yang selalu bagi semangat kat mm...

insan itu adalah...

nik mohamad azizi nik ismail...
my only brother...
hepi besday adikku..
kakak doakan adik berjaya dunia dan akhirat..
banggakan ma ngan abah..
adik harapan kami semua...


dan yang kedua...
my one and only chenta hati..
mohd hazarunizam..

selamat hari lahir wat kamu..
thanx 4 being my frend...
thanx 4 being my pendengar setia celoteh2 saya..
thanx sangat2...
semoga kamu berjaya dunia akhirat...
and semoga kamu bahagia~~ngee...
hadiah lain kali ea..
hehe...
ilysm


oklah..that's all....
take care sume...

nota tangan kanan: mari kecek kelate sket..ambo deactivate doh facebook ambo..huh..esok ambo jadi pengacara majlis aka mc for makan malam course ambo~~haha..gile broken kelantan~~

JOMLIKE!

Isnin, 29 Mac 2010

rendahnya imuniti ku~~~

hai semua!!
juz a simple update untuk hari nih~~

badan terasa sangat lemah
+
hidung sudah berlari2..(running nose)
+
tekak sudah start perit~~
=
saya hampir demam????
ouh3..tanak demam...
doakan mm sihat cepat ea korang...
takmo demam....
keje banyak lagi tak settle..
study pun banyak lagi nak kena hupdate nih~~

okeyh..
take care semua...nite...

nota tangan mm yang comel: orang kata demam tu kifarah dosa...*sedih tak dapat balik dis week sbb ade spkg..waaa...*
gembira sebab traffic my blog da naik balik...thanx visitor~~cayang kamu..

JOMLIKE!

Ahad, 28 Mac 2010

seting minda anda~~~

salam semua...
ade yang dah bangun tido ke time baca belog nih~~
hehe..klau ade..selmat pagi yer kamooo...

okeyh...
nak cakap sikit sal seting minda nih...
nih input mm dapat dari bengkel yang mm attend mggu lpas~~

kata penceramah..
setiap pagi,petang dan malam,
ambil masa anda,cukup hanya dengan 30 saat..

pejam mata anda...
tenangkan pikiran...
pikirkan ape perkara2 yang mengHANTUi anda..
yang banyak bagi halangan dan kekangan dalam hidup anda..
ambil masa..
pikirkan semua HANTU2 itu....
dan setelah anda nampak jelas rupe HANTU2 itu....
anda akan merasai seolah2 anda sedang berkata2 ngan HANTU itu...
ya...mm penah cuba...
dan di akhirnya..
anda akan sebut~~
YES!!!!AKU BOLEH KALAHKAN KAU!!!!
*kau merujuk kepada HANTU2 itu..tak kisah la ape yang anda pikir..*

insyaallah,minda anda akan rase segar selepas itu..
tamo tension2 k semua...
try la buat...
kalau ade yang berjaya..
share lah ngan kawan2 lain ea..

selamat mencuba semua!!!!!

JOMLIKE!

GTO!!!!

salam hari ahad semua!!!!
hehehe..
mode: ceria + bosan juga...hahaha..

okeyh...
mnggu nih akibat dari kebosanan duk bilik sorang2..
mm pun mengurung la diri dalam bilik..

tapi nasib baik la mm ade peneman..(hehe..mr ijam semestinyer la ade meneman dengan msg nyer)
nih peneman lain..
hahhaa..bunyi cam misteri jerk~~waaa...takut..
hehe...nak tau ape yang teman???

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v






hehehe..ini lah penemannya..
hasil jalan2 kat pesta buku ari jumaat lalu...

cite nih best tau..
cuma ayat die cam agak skematik tak hengat skit..
tapi ok la..
mm rekomen kat para2 guru @ bakal2 guru @sape3 lah yang mahu..
heheh..
mm bagi 4 1/2 bintang~~~

okeyh semua...enjoy!!!!!

nota tangan kanan: hehe...sori la.bakat menulis yg tak seberapa nih da smkin terkelaut plak...n HEPI BESDAY TO MELZ(smlam)

JOMLIKE!

Jumaat, 26 Mac 2010

BAHANTARA*skematik*

huhuhu..
skematik ayam sungguh tajuk..
hahaha..
bahantara..
okey,ape yang anda paham*skema lagi*
Monkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey Icons

nih yang mm paham..
bahantara = bahan antara 2 tempat/orang /situasi /ape2 je la yang korang suke..
contohnyer..
perantara=bahantara versi orang
blog=bahantara versi moden huptodate sket
Monkey WinksMonkey Winks

okeyh..hehe..
meh bukak cite sebenar..
ni dari pndgn mm la ea..
nak gak la mintak pndpan korang2 sume yang bergelar otai2 dlm dunia blogger nih..

korang sume2 rase,adekah blog merupakan salah satu bahantara yang baik untuk mengekspresikan our personal feeling dekat orang lain or what had happen to us???(nih yang selalu mm wat)

bagi mm..ade pro's n con's dalam hal ni kan...
jom bincang2 jom..
mm bosan nih~~
hahha....*padahal exam 2 weeks je lagi..tak reti2 nak menelaah buku*

nota:berkat g pesta buku tadi..bahasa menjadi skematik walaupun tak masuk dewan bahasa dan pustaka.

JOMLIKE!

Khamis, 25 Mac 2010

bila hati rasa nak marah!!!!

bila hati nak marah sepak muka..pang2x
bila hati nak marah sepak muka..pang2x
bila hati nak marah beginilah rasanya
bila hati nak marah sepak muka.

bila hati nak marah hentak kaki,dush2..
bila hati nak marah hentak kaki,dush2..
bila hati nak marah,beginilah rasernye,
bila hati nak marah hentak kaki..

bila hati nak marah, dia nangis,uwa2x
bila hati nak marah dia nangis,uwa2x
bila hati nak marah,beginilah rasernyer,
bila hati nak marah dia nangis..

*ok,sila nyanyi dengan nada bila kita gembire*
nilah akibat ketidak betulan otak semenjak dua menjak nih~~

dush2!!!
selamat berhujung minggu..
*nota hujung mata:esok kena g HUKM...tengok how a dietitian bagi kaunseling pemakanan*


JOMLIKE!

Rabu, 24 Mac 2010

busy week..done!!!

salam...
ape kabo semua...
waaa...
belog dah bersarang labah2....

lame sungguh tak hupdate..
fikiran kacau bilau akibat terlalu bnyak keje..
visitor pun da tak ramai kan..
sowi2..
tapi thanks utk yang sudi jenguk..
t mm layann~~~belog anda k...

wokeyh2...
inilah antara tragedi tanpa pertumpahan darah
yang buat mm tercelaru kacau bilau segala bagai..
biarlah gambar berbicara k...

event yang terlibat
:makan malam pesona alam:
:JPD FOOD FESTIVAL:









ok done!!!

*tak sabar nak tunggu dinner jpd..nak jadi budak gigam walaupun tak cantik mane pun*
tapi saya tau saya cantik*impak pegi kem*





JOMLIKE!

Selasa, 16 Mac 2010

harap maaf......

salam semua...
setelah melihat dari jauh je belog nih...
so,juz wanna say..
sori tak sempat nak hupdate dan berblogwalking skrg...

rase macam nak bahagi2 badan..
tapi apakan daya..
mm pun manusia gak..bukan ulat gonggok kan(erk..sori out of topik)

minggu ni sangat letih n sangat mengejar masa...
3 event penting menunggu giliran..
so tunggulah...


untuk kawan2 fcu blogger yang komen..sori..
i will visit ur blog secepat mungkin ea..
thanx 4 komen...

so,itu saje wat mase sekarang..
sori guys..
very2 miss u all..
t mm singgah ea..
sayang korang selalu...
take care all!!!


JOMLIKE!

Jumaat, 12 Mac 2010

"KAMI BLOGGER BIGGEST CONTEST"

selamat tengahari wahai blogger2 tegar seluruh alam..
hahaha...ayt mengarut jerk...
dengan ini..
MM mengisytiharkan bahawa...
MM nak join ....
KAMI BLOGGER BIGGEST CONTEST
.....
ngeh2...cam hape je kan..
dah la tertinggal ketapi..
org lain dah berjaman wat entry nih..
ko baru nak wat..
apela mm nih~~
haha..
ok..
jadi meh la semua blogger2 tegar seluruh alam..
kite join ini contest...
ini contest baek punyer~~~

nak tau lebih lanjut...
sila klik ini...
ataupun..klik jer kat tepi kiri blog mm nih~~

meh2..kite menang ramai2..hahhaa...
okeyh..done d first step..
wish me luck yer!!!
n gud luck juga buat semua yang join..
xoxo..

FCU COMMUNITY DAN PENAJA2 HADIAH SEMUA..
anda adalah lebih hangat darpada suhu microwave!!!

JOMLIKE!

Rabu, 10 Mac 2010

KENANGAN LALU YANG KU RINDU~~~

ecececece....tajuk sungguh tak boleh blah...
menjiwang semacam jerk bunyi..
ok2..ni bukan post jiwang..jadi tak perlukan besen untuk muntah..

emmm....
esok..11MAC 2010..
sape tau hari ape????
hahhaa...
mm tau..
mesti korang jawab hari KHAMIS..kan2??
heheh....

ok2...esok memang la khamis
hehhee...
esok merupakan hari penting
bagi calon2 SPM '09..
hahaha..nebes la tuh..
wakkkkkkkkaaaaakkakakakkakakakaka*kejam gile kan gelak??*


rilek2..mm pun penah rase gak cam korang rase whai adik2..
heheh...memang gabra tahap tak hengat..
smpai gorila pun kalah..*huish hape ngarut nih*
hehehe..
so..esok adalah hari penentu masa depan korang la lebih2 kurang...
so,gud luck utk korang tau...
jangan jadi cam mm yang menangis tanpa irama time dapat result...
korang terime la result korang tu dengan seadanya..
INGAT!!!!
gagal sekali tak bermakna korang akan gagal sentiasa..okay!!!
sbenarnye..nih ucapan untuk pengarang jantung hati our family..my lil bro..
gud luck ye adikku sayang*tetibe teringat program kat tv tuh*
nilah pengarang jantung hati our family...
die sorang jer anak lelaki...tapi die MANJA!!!hahhaa..
n another thing is...
HEPI BESDAY TO MY BELOVED BEST FREN
NUR AISYAH RUSLAN!!!
babe..semoga panjang umur dan take care kat negara orang tu tau..
sayang n miss u sangat2 lah...


babe...i hambik gmbar dlam fb you..jgn marah tau..
nnti lagi tua.hehhee:)
ok..done for today!!!
nite all!!!!

nota ibu jari tangan kanan:esok kelas kul 12-6..haish~~~gambate!!

JOMLIKE!

Selasa, 9 Mac 2010

coffee wif nuffnangers~~~

salam semua..
pekabo??kabare???
sihat??waras???
hehe..

okeyh2..
meh kite jadi straight kepada isi..haha...
tadi bukak email..
bukak2 ade satu email dari nuffnang..

mm dijemput menghadiri
sesi minum kopi kat offis nuffnang...
hehehe...
huhuhu....hepi jap..sebab tak penah join ape2 lagi kan about nuffang nih~~

saje jer nak kongsi ngan u ols semua..
ade tak sape2 yang tahu macam mane nak pegi ofis mereka????
ni alamt nyer serta detail2..

Date: 12 March 2010 (Friday)
Time: 4.00pm - 5.00pm
Venue: Nuffnang KL Office
12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur.

hadui..nak pegi sangat2 nih~~
sape tau angkat kaki!!!!
tak pun ade tak sape2 ngan rela hati nak
jadi pengapit mm time harituh~~hehehe...

ok2..cukup setakat ini...
bye!!!!

nota anak mata: yes!!!!berjaya buat entry straight dengan isi..haha*apeka*

JOMLIKE!

Isnin, 8 Mac 2010

mari main2~~~

salam...
hehehe..selamat hari isnin..
hari yang ramai orang tak suka...*termasuk mm*
haha..kesian isnin tak bersalah..

okeyh...tengah2 buat keje sekolah tadi*hehe..perasan budak sekolah*
tibe2 rase nak main2..
jadi dengan senang lenang nyer mencurangkan diri dengan keje sekolah tadi...


nak tau mm buat ape??
hahaha...
nih la yang mm buat...
jom tengok...

Onion IconOnion IconOnion IconOnion IconOnion IconOnion IconOnion IconOnion IconOnion Icon
sila pilih ikut tarikh korang lahir...
*nih sume nama follower2 mm..mm buat nih saje2 tau..no heart feeling ok*

cara nak main...
1st: pilih tarikh lahir anda
2nd: pilih bulan lahir anda
3rd: pilih tahun anda lahir(hujung jer)
4th: pilih warna anda benci..
5th: pastu smbungkan lah ayat2 itu..antara 2 dan 3
tu..tmbah perkataan tengok..ok???

tarikh lahir:
1-akukahmilikmu
2-aieOreo
3-hudalulu
4-missizan
5-syima
6-syleha_158
7-dakwan
8-sendra
9-uncle
10-aleyana
11-cikti
12-thepurpleperempuan
13-izz
14-zaizax
15-sherah
16-azmanbudakmemandai
17-lyana
18-simanesyaya
19-cikgule2
20-silisot
21-dylaaduff
22-azrulamigo
23-bunga-daisy
24-amirulhilman
25-cintanajihah
26-3zz3
27-misya
28-suraiza
29-lilacfla
30-eryfarieha
31-udacun

bulan lahir:
1-suka
2-sedih
3-gembira
4-ketawa
5-menangis
6-geram
7-marah
8-kecewa
9-benci
10-senyum
11-jeling
12-hampa

tahun lahir:
1-qasehezora
2-nazmin
3-paklong
4-zeera
5-funfabulosity
6-1dboyz
7-juan
8-missedurahanum
9-mashimaro
0-nurhayati

warna korang benci
biru- yang comel-comel macam panda
oren-main kejar-kejar dengan kura-kura
merah-peluk pokok kelapa sawit
hijau-panjat atap kejar siput
putih-lompat-lompat dengan inchik kangaroo
ungu-jalan-jalan dengan kawan gajah punya sepupu
kuning-hantar bunga pada nenek rimau punyer cucu
hitam-tepuk-tepuk manja dengan dinding tepi bilik kawan inchik rabbit

okeyh2..
ni contoh dari mm ea..

uncle hampa tengok mashimaro peluk pokok kelapa sawit...hehehe:)

okeyh..now giliran anda plak~~~
sila la komen yer ngan ayat2 anda~~:)

MSN Onion EmoticonsMSN Onion EmoticonsMSN Onion EmoticonsMSN Onion EmoticonsMSN Onion EmoticonsMSN Onion EmoticonsMSN Onion Emoticons
n to all my follower yang ade nama kat sini...
sape yang nak mm link kan blog korang..gtau k!!!!
nite all!!!!



JOMLIKE!

Ahad, 7 Mac 2010

MOTIVATED!!!!!!

salam semua....
selamat petang..selamat malam..selamat pagi..hehehe...

okeyh2..
kan da gtau kan..
mm pegi cyberjaya pagi tadi...

gile komited + bangga jadi anak pahang
sampai sanggup keluar dari bilik kul 6.45 pagi..
heheh...kalau kuliah pun kuar bilik 7.30..ish2..
patriotik sungguh ngan PAHANG...hehhe...

so,dalam kul 8 pagi kami(rmbgn cik mm dari ukm kl)
smpai la kat mmu cyberjaya nih...
huhuhu...ramai dah time nih...
tengok kiri tengok kanan...
okey..tade yang cik mm kenal...

kami pun teruskan perjalanan..
punyer lah cari pot baik punyer kan...
*sanggup nih duk depan*
mesti korang tau kan kenapa??
ehehe...op kos la pasal aizat my favourite artis..hehhe...

pastu..b4 aizat nyanyi..
ade 2 slot ceramah dari 2 orang ilmuwan Malaysia...
1st- mantan naib canselor UITM-Tan Sri Dato' Seri Prof Dr Ibrahim Bin Abu Shah
and yang 2nd-Prof Dato'Dr Sheikh Omar Abdul Rahman(pak sheikh)
saya suka pak sheikh... penceramah yang sangat amat best!!!!
ayat beliau yang best..
"life is a series of situation,life is a series of information,life is a series of choices,life is a series of decision and life is a series of consequences"

then baru la cik mm menjadi gila sebentar dengan melihat aizat wat performance..
sedih..gmbar tak clear sgt..*time nih la bateri nak habis kan*
okeyh..tu je nak cite...
jemput la tengok muka gigam kami~~


mm n sarah yang cantik..


kami bertiga yang mmg gigam hari ini~~*ade aku kesah*



kami on d way~~*permulaan gigam*


eh2..kacau la kepala tu~~


my desktop background 4 today*wink2*
kau pergi~~~~

ok..mm pergi..
sekian!!!





JOMLIKE!

tak sabar2!!!!

hehhe....
salam semua...
bagi yang belum tido..selamat petang..bagi yang dah bangun..selamat pagi...
*ok...tak betul sket*

hehehe...
tajuk tak bley bla~~~
sebenarnyer taknak hupdate panjang2..
just nak gtau..
esok nak g perjumpaan mahasiswa pahang
kat MMU CYBERJAYA...
sape lagi yang join...
angkat kepala!!!!!!!

hehehe..
tak sabar nak jumpa aizat..
nnti mm amik gmbar ngan die eh...
hehe..macam ade orang kesah jer....
ok..nak tido..
nite...


saya suka dia yang comel..
*macam mr teddy bear saye*


tapi tape..
mm faham situasi die...
mr teddy bear..
kamu kena wat cam aizat tau~~hehehe



JOMLIKE!

Jumaat, 5 Mac 2010

Jom Join Contest!!!!

a.l.o.h.a!!!!!(hehhe..terasa duk hawai jap)
korang sehat tak??
hehe..mm yang tak sihat..
tetibe hapdate belog banyak kali plak hari nih!!!*ketuk kepala sndiri*

hehhee..ok...
dah nmpak tajuk kan..
so jom lah kite...

"marilah mari,kita join contest ini"
"contest meneka perkataan terbalik nama diberi"
dianjur oleh adik aiman yang comel sekali"
untuk senang blogger lain dirapati"

eh2..terpantun plak..
hehe..
ok2..
syarat contest sangat amat lah senang...

1. anda ade blog*done*
2. letak tajuk post " jom join contest"*done*
3.letak banner di side bar dan blog entry*done*

pastu paste ayat ni...

˙ɹǝqɯnls ɹɐıq dnpıɥ˙looɔ & ʇɹɐɯs˙0102 ɹǝqɯǝʇdǝs 12 ɐpɐd 0102 ɹsdn ɯɐlɐp ɐʎɐɾɹǝq uɐɯıɐ uɐʞɐop ƃuoloʇ ˙˙ɥǝʎ uɐɯıɐ ƃolq ʍolloɟ˙ɐnɯǝs ǝʎɥ˙uɐɐʎɐɾǝʞ ʞɐɔund ǝʞ ƃuɐʇuıq ıɐdɐƃƃuǝɯ ɯɐlɐp˙qǝq looɔ¡ʇɹɐɯs¡ʇɐʎsɐp¡dɐʇuɐɯ¡ʇɐqǝɥ¡ʎpɐǝʇs ˙˙lıɔǝʞ ʞɐpnq ƃuɐɹoǝs uɐdnpıɥǝʞ uɐuɐlɐɾɹǝd

hehhee..ok done..
sekarang jawapan die plak....



perjalanan kehidupan seorang budak kecil.steady!hebat!mantap!dasyat!smart!cool beb.
dalam menggapai bintang ke puncak kejayaan.
hye semua.follow blog aiman yeh..tolong doakan aiman berjaya dalam upsr 2010 pada 21 september 2010. smart & cool. hidup biar slumber.

hehee..ok..done..

lastly,to adik aiman yang comel lagi baik hati...
thanx buat contest yang comel nih...
akak mm suke sangat2..hehehe*tersa comel jap*

dan..
akak mm doakan..
adik aiman leh jawab dengan tenang masa upsr nnti...
gud luck aiman!!!!
semoga berjaya!!!!



JOMLIKE!

oh oh....

salam semua.....
hehehe....berjumpa lagi kite dalam...
mari bebel lagi..*hahhaa..gile jap*

mode: wah2...rase hangat!!!!*hot*
activities : tengok muka pakwe baru*wink2...mr ijam jgn jeles tau*
tempat kejadian : J116 KTSN terchenta..

heheheh..
mm jumpa pakwe baru....
hot korang...
nak tengok tak sape
orang yang tak bertuah tu....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

hehehe..
mesti ramai madu mm kan???
tak bleyh2..
ni mm punyer..(keh2...mm gile korea jap)
ade lagi la gmbar diorang..meh tengok meh..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


haaaaaa...hensem kan mereka..hangat sungguh~~hehehe

tadela...
chenta hati mm cuma sorang la....
sape??
sape yang tak bertuah tu???(hehehe..bertuah x dpat sy whai incik ijam)


my mr teddy bear yang chumil~~~~

k2..dah melalut..
jom tengok you're my beautiful ramai2 jom!!!!!


nota ibu jari kaki kiri: selamat cuti hujung minggu semua!!!!!!

JOMLIKE!

Rabu, 3 Mac 2010

NAK GEMUK!!!!!!!

salam....hehehe....
mode: celaru tersangat2...confius2...adeih..

Monkey EmoticonMonkey EmoticonMonkey EmoticonMonkey EmoticonMonkey Emoticon


ok2..ketepikan perasaan celaru tuh ketepi dulu..
ni dah lama terpendam dalam lubuk hati mm(mashimaro)
untuk tanyer kat korang2 semua...

Monkey IconMonkey IconMonkey IconMonkey IconMonkey IconMonkey Icon

korang ade idea tak...
cane nak gemuk ea??

Monkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey Icons

nih serius tau..
sangat memerlukan penambahan berat badan sekrang~~
bdn mm tak stabil okeyh...
berat tak sesuai ngan tinggi~~~
waaa.....
misi untuk 2 tahun lagi beljar SAINS PEMAKANAN kt UKM KL

PENAMBAHAN BERAT BADAN UNTUK CAPAI BERAT BADAN IDEAL

hahaha...susah okeyh nak capai...
memerlukan hampir 5 kg untuk bmi capai 18..hahaha.

Monkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey IconsMonkey Icons


nak naik 1 kg pun susah..
5kg????haish...
sila bagi semangat untuk mm naikkan berat badan..hehehe

okeyh2..berusaha!!!!yey!!!!

p/s: confius nak balik umah ke tak???adeih~~~ijam..saya sayang kamu..*cet..sempat gak kan*

JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...