Sabtu, 29 Januari 2011

cuti datang lagi!

salam semua…selamat hari sabtu!!woah!!harini bermulalah episod cuti2 ku.akhirnya,bermulalah cuti midsem ku.badan dan otak sudah terlalu letih,tapi balik tak bermakna boleyh rehat.sebab.1 presentation besar akan berlaku dan ade 3 paper exam yang harus dihadap.
tapi oleyh kerana harini baru nak balik.lupakan dulu semua buat seketika.so,kepada semua.nak bagi tahu awal2 nih,saya takkan orang sehingga hari selasa so,jangan rindu saya ok!
dan bagi mengubati rindu tu nanti,nah!saya kasi korang tengok gambar nibersama azad jasmin
gambar bersama azad jasmin
dinner mig phreak-id (13)


bersama angah raja lawak
dinner mig phreak-id (17)

scandal??oh tidak.bersama jehan miskin!
dinner mig phreak-id (21)
yang ini bukan artis,ini tiafazunia!

166418_195423400469076_100000042512762_799783_3828021_n
gambar dari kakinakl
bersama lisa surirumah!ops.lisa surihani!

ha,yang last sekali nih baru lah my scandal!!
nak tau sape??








TARAAAAA

dinner mig phreak-id (9)
bersama Farid Kamil!

ohoi,melting weyh tgk FK!FK menang 30,000 tau haritu..jangan jeles ek korang!
dan untuk encik kekaseh hatiku,kalau awak baca ni,entry untuk awak bila saya dah on9 nanti tau:)

untuk semua,SELAMAT BERCUTI!!!!!

JOMLIKE!

Jumaat, 28 Januari 2011

malam penghargaan Metrowealth “1dekad,49 filem”

salam semua..baru berkesempatan nak hupdate..orang lain semua dah pakat hupdate dah pasal nih..aku baru nak hupdate.tu pun ni dikira quick hupdate jugak sebab gambar banyak amik ngan orang.
so pada hari rabu 26hb januari 2011,aku bersama beberapa orang blogger yang lain telah selamat menjadi artis sekejap!kami join malam penghargaan Metrowealth,”bukan janji tapi pasti!”
so ini antara gambar yang mampu dicuri dengan izin dari teratakarmo @ jejaibukanpakwefasha dan juga kak inaSmile TIME KASEH yer Smile.jom layan!!!!

k
kami berempat, wife kesayangan teratakarmo + me + heliza mata bulat comel + kak ina kl
me
ini gambar kami ber3!!bukan fabulous cat tapi kumpulan si comel.haha.dari kiri,wife teratakarmo + cat farish + me
melodi
ha,ini sapa tengok melodi kompom korang kenal sapa ni kan??
ini adalah anak murid abg nas ketak kite.
tapi tak hingat la nama mereka.
dari kiri, me + wrtawan + wife teratakarmo + wartawan jugak
mig
gambar sumber dari kakinakl.
dua dari belakang,khaizairien,cikhelena
barisan depan.paling kiri,chearmster,me dan eryfarieha
ramai
gambar dari fb teratakarmo,perkumpulan blogger setelah kekenyangan melantak makanan!
barisan belakang(dari kiri) : kakinakl,khaizairien,cikhelena, teratakarmo
barisan depan (dari kanan): tia,akmalhilmi,phreakid,anakperak,ery,me,chearmster,daus(bodyguard k.ina)

dan sapa2 nak tengok gambar sekitar majlis ini,hasil dari kamera mahal,sila pegi jenguk blogger femes kita ,REDMUMMY,yang hanya menghantar wakilnya RD.
dan dibawah ni senarai blogger yang hadir semalam.salin dari REDMUMMY kesayanganSmile
1) phreak-id : http://www.phreak-id.com/
2) che arm + kawan : http://www.chearmster.com/
3) anak perak : http://anakperak.com/
4) andyhowt : http://andyhowtt.com/
5) jejai + isteri : http://www.teratakarmo.com/
6) cik hel : http://www.cikhelena.com/
7) Kak Ina KL + anak: http://www.kakinakl.com/
8) Bro Framestone : http://www.broframestone.com/
9) Khaizrien : http://www.khaizarien.com/
10) Cik Norfa : http://sekilass.com/
11) Ery Farieha: http://lapinkyery.blogspot.com/
12)Tia Fazunia: http://crayzeebaybiey.blogspot.com
ade lagi,tapi tatau link kot~~hehe..
ok,dah tamat dah entry ni.komen sikit penampilan aku~~haha..aku gelak sorang2 tengok gambar..
p/s: wahai incik phreakid,silalah bagi aku gmbar farid kamil tu..tak tdo malam aku terkenang farid kamil tau~~
JOMLIKE!

Selasa, 25 Januari 2011

masalah???

salam semua…selamat hari rabu..wah rajin pulak entry keluar awal untuk hari rabu..
MASALAH oh MASALAH!!fuhhhhhhh!!!masalah menimbun2.bangun jer pagi duk pikir masalah semalam dan kelmarin dan sebelumnya,melalui hari itu dapat lagi masalah baru..haih..masalah lagi..

dan dikala manusia ditimpa masalah kita akan sering kali mendengar keluhan terbit dari mulut manusia2 ini,tapi bila kesenangan muncul dalam hidup,pernah kita dengar orang heboh bercerita bising dan mengucap kata syukur??ye,mungkin ade,tapi mungkin ade jugak segelintir yang terlepas pandang kan??
huuu..sebenar nya itulah MASALAH yang paling besar.masalah yang menimbulkan berbagai lagi masalah yang kecil yang akhirnya melarat menjadi kritikal.Tapi apapun setiap maslaah pasti ada jalan penyelesaian.so jika anda ada masalah,take ur time,fikir dengan tenang,renungkan impak dari massalah itu.baik dan buruknya keputusan yang akan anda buat.

bagi aku.masalah juga merupakan salah satu rentak muzik pelengkap perjalanan hidup kita.tanpa masalah hidup akan jadi statik jer,tade la manis dan pahitnya hidup~~so,masalah kalau dilihat dari sudut yang positif ia akan membangunkan kita,tapi kalau dilihat dari sudut yang negatif kita akan mula menyalahkan orang disekeliling kita.so tepuk dada tanya selera.jangan mudah putus asa,kerana masalah bukan penghujung cerita..





enough!penat aku bebel.sekarang aku bagi can korang bebel!!cepat bebel kat bawah yer!!
ADIOS!
nota kaki: dinner anjuran MIG production akan diattend.so nanti I cerite okes!!Smile
JOMLIKE!

Isnin, 24 Januari 2011

siput sedut dan redmummy?

assalamualaikum  semua..selamat sejahtera buat semua..ketika entry ini ditaip.otak dan hati tuan belog entah kemana.so sila abaikan kalau ade typing error ok?
siput sedut??ape yang korang tahu pasal siput sedut??haha.korang kompom tahu kan siput sedut ni makanan kan??mungkin nama die sama spesies macam siput babi,tapi siput sedut ni siput yang boleh dimakan.boleh disedut2 isinya bunyi srutttttt…keh2 bab bunyi tipu!effect je lebih~~hah,jom kasi korang terliur jap tengok gambar yang digoogle!!
TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

kah2.dah ade yang mengidam??mahu resepi?pegi tengok kat belog tuan punyer gambar iaitu sendukjebat.
eh.kejap..tetibe terperasan plak title entry ni ade nama redmummy kenapa ek??hohoho..orang kata siput sedut best kan???jadi pesanan buat semua,jangan sesedap siput sedut jer korang nak tulis ape-ape pasal redmummy hanya kerana korang dengar kat hotfm tadi ngan berita minggu semalam,sila study dulu yer sebelum menulis.eh jap!!ni bukan nak backup redmummy tau,ni just pesanan buat semua lah.sape2 yang suka tulis pasal blogger lain pun,jangan tulis ikut sedap siput sedut pelis..study dulu okeyh b4 tulis~~mind ur own words!
dah2..sebelum mashimaro yang tak berapa nak comel ni membebel lebih2.mari letak fullstop.okeyh bai!

JOMLIKE!

Ahad, 23 Januari 2011

kenangan yang ku rindu..

salam semua..selamat hujung minggu,masa bersama keluarga.harapnya korang semua sihat ok??jadi setelah beberapa hari tak hupdate,harini dtg idea nk hupdate.ini semua kerana rindu!!!rindu kenangan itu,knangan zaman kecik ku~~

so kali ini mahu review kartun2 yang daku layan dulu..sape2 yang agak2 umur lingkungan aku mesti layan gak cite ni kn??

1.sailormoon

hah,bila ingat jer citer sailormoon nih,terus terlintas dalam kepala trademark mereka..ape??hehe… ”DENGAN KUASA BULAN,AKAN MENGHUKUMMU”

2. usop sontorian

ok.kalau cite ni ape yang korang ingat???aku hanya mampu ingat si usop sontorian yang selalu berbalah dengan abang die..eh??ayah die nama ape ek??ok lupe,tapi cite die best!!

3. dragon ball

ha,kalau ingat dragon ball mesti ingat goku kan??dan ayat ini.”bola naga ade 7 biji kesemuanya”,kah3..betul x??pastu ade atok kura2 yang gatal!

4. pokemon

okay,yang ke4 adalah pokemon,agak2 ape yang korang ingat??kalau aku aku hanya ingat pika,pika,pikachu yang comel + gang yang jahat tu,tapi xigt trademark diorg +ade satu pokemon yg bile die nyanyi sume tdo,tak ingat jugak nama die.

5.anak-anak sidek

ha,kalau yang ni kompom lah korang ingat misbun sidek,rashid sidek,jailani sidek,dan anak2 sidek yang lain lah kn???hihi..dah berjaya pun diorang.waktu dulu klu tengok cite ni mesti kesian tengok abun yang asyik kena marah,tapi geram tengok ajib yang suke menempel kat ayah die.

huuu….rindunya kenangan ini..duk depan tv 21’ tengok ramai2~~wah..seronoknya…rindu rindu dan rindu!!

hurm,bila sekolah rase nak masuk u,bila u rase nk masuk sekolah balik,bila dah keje rase nk masuk u balik,macamana tu??


JOMLIKE!

Rabu, 19 Januari 2011

indah ke berkawan?

salam semua..huu..sori semua sebab lately sangat amat malas nak hupdate belog..sori tau~~kalau dah hupdate pun malas,apetah lagi join contest n blogwalk kan??kah2..sori tau~~sekarang senang penat.balik kelas terdampar macam ikan dugong atas katil.

so,topik yang nak dipersoalkan harini kat ruang bebel ni,indah ke berkawan??

okay,sebenarnye ini merujuk kepada semua individu.terletak pada individu tu sendiri.antara anda rasa indah atau tidak.for me,dua2 pun ada,ada indahnya dan ada buruknya.tapi hari ni tanak cita buruk la nak cita indah jer..

indah berkawan bila korang boleh bercerita kepada mereka:

l

dan ini lah antara kawan2 yang sentiasa sudi nak dengar cerita2 aku:)
ini kawan yang mostly sejak dari zaman tadika.dan yes.kitorg masih contact each other.rindu mereka sangat2..

indah bila kita berkongsi hobi dan minat yang sama:

ha,ini merujuk kepada semua bloggers sekalian..terutama yang aku dah penah jumpa lah kan??indah kan??bila jumpa..boleh borak benda yang sama!!yahoo..

P1150693

ni antara blogger yang satu kepala ngan aku!!hehe..om nom nom~~

indah berkawan bila,kawan menegur andai ternampak kesalahan kita.

indah kan kalau macam ni??aku pernah ade kawan yang sebegini rupa time sekolah dulu.diorang ni sentiasa perhatikan aku,bila ada je silap yang aku buat tanpa sedar,diorang akan mengingatkan aku.itu yang aku mahu.ye kita manusia banyak salahnya kan??

so,itu yang aku pikir,kalau korang??jom share jom:)

adios!!

p/s: teruskan sokong belog bebel ni yer korang!!!time kaseh!!


JOMLIKE!

Sabtu, 15 Januari 2011

penutup entry maxis om nom nom

salam semua..fuhhhhh!!!!mesti penatkan korang tengok belog budak bebel nih hari ni..dari pagi sampai malam tak pernah reti nak berenti hupdate entry..haha.jadi sebelum hari ini berlalu,jom lah kita bagi entry penutup sekali..kali ni kita tengok sape disebalik Maxis Om Nom Nom Race anjuran bersama Maxis dan Nuffnang ni.

P1150655

ok,ini nama dia nikicheong..sape tak kenal pegi google..so sporting punyer mc.aku suka die weyh..bm die pergh..fasih kot~~hoho

P1150660

ini pula master of the route.ok nama beliau tatau,tapi beliau cakap known as YS!not youthsays ok!Beliau jugak sangat peramah!!I like3~~thanx a lot membantu semasa proses race tadi…

P1150715

dan ini!!inilah wakil dari maxis selaku penaja utama Maxis Om Nom Nom ,tapi rasa nak ketuk diri sendiri sebab tak dengar nama beliau tadi..

P1150684

ok,sekarang kita masuk mode memperkenalkan rakan kumpulan.
orang pertama selaku driver+navigator + DDR wanabe adalah
chearmster

P1150685

ini pula makhluk yang konon-konon berlagak boleh membantu group tapi nampaknya
die yang melepek kat seat belakang!!tapi die jadi driver jugak tadi keh2..
dan die bernama phreakid yang lost!hahah

P1150701

haaa….inilah awek cun yang ada alam team kami..hiii..comel kan die??
nama die hana~~tadi dalam ramai2 dia sorang jer yang tak berapa nak buta iphone,
yang lagi 3 orang hancur macam tak pernah tengok.hahah.

ok,dah tengok gambar individu kan??jom tengok kitorang camwhore setelah kepenatan dan senyum dengan penuh keterpaksaan..

P1150693

finally dapat gambar group!!yahoo!!erk??muke phreak taleyh bla kan??
er,chearmster dah nampak macam waiter nak hidang mkanan~~

P1150672

ini hana + phreaak id yang lost dan gedik

P1150697

ini hana dan chearmster yang suka cucuk-cucuk jari

P1150700

dan ini tuan punya belog dengan phreak id yang gedik!
sape lagi comel?hahha

P1150703

dan ini.ouh kenapa mulut macam tu~~haha..aku dan hana

P1150710

hahaha..ini team yang menang trip ke hong kong !!
kah3..the talibaruts!!tahniah sebab dah sama2 sampai Hong Kong tadi!

dari kiri ke kanan dengan gaya DDR Wakil K.ina,BeanMoreno , Eyriqazz
& Jai

P1150671

oh ini gay yang tersesat ke sini,waaaa,takutkan tengok gambar ni??
hahha..jangan marah ha shahrol~~tu la buat aku sentap lagi..
die adalah shahrol,die tak gay,die ok!!

dan ade 3 orang yang tak sempat nak amik gambar diorang
iaitu cik lilyputih,daydeck dan hamzahian

P1150657

ini antara bloggers yang terlibat!!
masing-masing sibuk capture gambar kat screen untuk dijadikan reminder
(semasa briefing)

P1150718

dan ini,adalah pemenang tempat ke 2 bagi Maxis Om Nom Nom Race!!
good job guys!!HTC milik mereka!!

P1150721

dan pemenangnya jatuh kepada!!!!!*sound effect*
team ini~~haha..sorry korang,aku tak hingat nama team diorang:(
tahniah2!!

P1150727

ha,dan ini!!!
inilah hadiah yang saya dapat!!
saya dapat bag maxis yang cantik plus barang2 yang comel ini~~

akhir kata

Maxis Om Nom Nom Race BEST!!!and thanx to NUFFNANG and MAXIS!!


JOMLIKE!

Maxis Om Nom Nom Race : 5th Stop - Dancing Fish Restaurant, Bangsar

Hye readers,

Amacam terliur tak tengok entry-enty team 'Yang Gempak' hari ni??





Kitorang sekarang berada di Dancing Fish, Bangsar

 Antara menu nya :




Emping with Sambal Terasi

Dancing Fish


Sambal  Terung

Nasi putih/kuning

Free Flow Barli /Lime


Lemon grass Jelly with SourPlum Burst and Crispy fruit Roll Tropical Gelato




Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal restoran ini, sila hubungi dancingfishrestaurant@gmail.com


Ini adalah hentian terakhir. Doakan kejayann team kami :

  1. Phreak-Id
  2. Che Armster
  3. Nik Mashimaro'
  4. Anna Boleyn

JOMLIKE!

Maxis Om Nom Nom Race : 4th Stop - Thaibase Restaurant, Bandar Sri Damansara

hah!!jangan letih baca entry kami!!kali ni,bile dah makan sate haruslah kitorang nak kena makan nasi pulak kan??jadi kami pergi ke Thaibase Restaurant yang bertemoat di Bandar Sri Damansara untuk mengadap makanan ini!!





Restoran ini sesuai untuk semua lapisan umur sebab harga makanan disini sangat amat murah!!semua orang mampu.So,kalau nak makan makanan thai yang murah jangan segan silu untuk datang ke sini!!jadi dom kita tengok antara yang menarik kat sini!!

Portugal-Style Grilled Seafood-harga ikut timbang

 
Singapore Mee hoon-Rm6.00

Kapi rice(thai fried rice)- Rm6.90

 Pencuci mulut

Chinese Tea - melegakan kelesuan kami

Bagi mereka yang ingin mencuba menu-menu yang ada, sila refer pada alamat di bawah. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.groupbasecorp.com


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...