Sabtu, 25 September 2010

kisah nuffnang dan IP4..

 salam semua?? 
 selamat hari sabtu,
selamat hujung  minggu..
sihat tak ni??

raser2nyer ramai yang tengah demam kot..
demam ape??
demam bola ke??
ouh bukan,
DEMAM IP4 rupernyer:)
  

 

ini IP4 punyer advert:)
dari DIGI!!
i will follow u~~:)

terima kasih incik NUFFNANG untuk 
BE yang ke 16 dan 17 ni:)
sayang encik NUFFNANG lebih2:) 
 ini buktinyer:)
  

ini BE yang dapat semalam,
kat bawah ni 
BE yg dah tamat tenpoh menjadi ME
juga semalam:)

   

ok..tuh je nak hupdate setakat ni,
sape yang rase nak IP4 dari DG!!
sila la klik sini
selamat berjaya untuk yang join!!!

ADIOS!!

p.s:hamba dah cashout kali ke 2~~wee:)lepas ni nak cahsout tiap2 bulan plak~~~thanx to nuffnang!! 


JOMLIKE!

Khamis, 23 September 2010

Syafiah Humaira[pendapat]

salam semua..
selamat malam,
ouh2.b4 membebel lebeyh panjang,
mahu lah hamba meminta ampun maaf (eceh,macam raya punya maaf plak)
sebab semalam tak dapat bwalk merata2..
semalam internet main cikucak ngan hamba..
tapi harini dah ok!!:)weee:)

ok,
rase hamba la,
hamba jarang nak sentuh isu2 dalam surat khabar kan??
kadan2 ade,tapi tidak dikupas pun,
sekadar inform korang je yang kat paper tu ade cite tu..

tapi harini,
bile hamba bukak harian metro online,
hati hamba tergerak untuk menaip entry ini..

sebelum membebel lagi dan lagi,
nak mintak maap dulu andai ade terkasar bahasa ke hape..
ini hanya pandangan ye kawan2..

'Saya tetap sayang dia' 

itulah tajuk salah satu berita dalam paper harini 
ini berita tentang proses perbicaraan kes pembunuhan
Syafiah Humaira Sahari, 4, Februari lalu..

tak tahu tentang kes ini??
dipendekkan cerita,kes ini adalah kes pembunuhan seorang kanak-kanak perempuan
yang telah dibunuh oleh teman lelaki ibunya sendiri..

dan,yang dibesarkan dan diwarnakan biru itu adalah kata-kata ibu si kecil yang dibunuh itu.
bukan sayang kepada si kecil,tetapi kepada si pembunuh,

ini ayat dari si ibu itu,
“Saya tak pernah marahkan dia (Mohd Fazli) sebab dia terlampau sayangkan anak saya, maka saya amat menyayanginya,” 

ape kah maksudnya???
lelaki itu sayangkan anaknya??sayang sampai sanggup bunuh ye??
sayang apekah itu??
kucing sayangkan anak tak plak membunuh..
ouh apekah hati seorang ibu..:(
sedih sungguh tatkala baca berita ni:(

dan ini antara feedback pembaca harian metro online:


 
 ok lah,da tanak komen banyak2 lagi dah,
hanya satu perkataan SEDIH!
ape kata anda??

p/s: ehem2..macam ade BE baru yang nak melekat~~mintak2 la BE,boleh cashout kali ke 2~~heheh 
  


 

JOMLIKE!

Rabu, 22 September 2010

malu bertanya sesat..:)

salam semua:)
selmat pagi rabu!!

yuhuuuuuu....
oleh kerana hmba ni agak ketinggalan bas zaman,
so,hamba baru je buat 
form spring ye kawan2..


hah,cari lah kt sidebar,
tnya la korg nk tnya ape pon,
stkt termampu hamba jawab yer..

tanya jangan tak tnya..
mak hamba cakap,
malu bertanya sesat jalan,
malu makan perut lapar,hehehe;)


ADIOS!!! 
 

JOMLIKE!

Isnin, 20 September 2010

[CONTEST] Dunia Dayat: Domain Give Away

salam,
entry ini pendek,
hanya untuk join giveaway dari DUNIA DAYAT!!

Contest


kalau sedara sedari nak join,
boleh tengok lebih lanjut di


DUNIA DAYAT DOMAIN GIVEAWAY
kena jadi follower blog ni (kalau follow di facebook dan twitter sekali pun ok juga)-done
 Letak banner contest ni dalam entry korang-done
 Link kan entry ini ni dalam entry yang akan anda buat.-done(yang warna kuning tuh)
 Letak link duniadayat.com dalam blogroll/bloglist.-done
 Nyatakan domain yang anda kehendaki (pastikan domain yang anda pilih belum ada yang punya) 
hamba mahu domain,
hatisamronkinnik.com
masih available yer ini domain
 Tag 3 orang kawan anda dan beritahu mereka supaya mereka tahu anda menyertai contest ini.(lebih pun tak apa)  
hamba nak tag,

anwar faiz,
zaer,
k.izan:) 
 

ok,tamat!!
ADIOS!! 

JOMLIKE!

Sabtu, 18 September 2010

TTT i miss u so much dear:(

salam semua,
entry ini akan pendek,
ini adalah pemberitahuan,

seorang blogger yang paling mm sayang dan suka,
TTT@porttuantanah.com@nadia
telah kembali kerahmatullah semalam,17 september 2010,
ini adelah pengumuman dari rakan beliau


ttt,i miss u so much dear:(
lama sangat tak dengar khabar dari kamu,
blog kamu tak terhapdet:(
mm sangat2 amat rindu kamu dear:(

semoga kamu damai disana sayang,
kamu sangat baik dengan semua orang,
kami sangat merasai kehilangan anda:(

alfatihah buat TTT:(




JOMLIKE!

TraFiK oh TrAfIk!!

salam semua!!!
selamat tengahari hari sabtu!!!
waaa............esok dah kena balik KL pule..
dapat lah dengar muzik sampingan dari ambulans,mat rempit,kereta dan macam2..ohoho!!!


okeyh2..
berbalik kepada tajuk hentry hamba~~~
trafik??
bile anda dgr trafik,anda pikir ape??

ok,ni jangkaan hamba yer:

kalau blogger: cnfrm die pkir,camne lah trafik aku harini~~~
kalau orang yang bawak kete laju2: agak2 polis trafik nampak tak aku bawak laju ni??
kalau orang nak balik kampung@ bandar: wuh,tolonglah jangan trafik jam~~
kalau orang yang ade saman: uh,saman trafik aku belum bayar ni~~~

ha,agak2 korang group yang mane??
hamba group yang 1st + 3rd sebab hamba adelah blogger yang tak berapa nak tegar
+ hamba kat perantau di bumi kolumpo tuh!!!mmg hari2 hamba pikior,trafik jam lagi ke??
hahhaha...

tapi harini hamba idok lah jadi polis trafik yang nak bagi tips trafik untuk anda di jalan raya,
tapi hamba nak cite pasal trafik blog hamba..
ini bukan mahu menunjuk yer,
sebab blog hamba idoklah sampai dapat UV 1000 sehari ok???

mula2 moh tengok trafik hamba minggu lepas:


wahahaha..
kelakar kot hamba tengok..
trafik hamba memang idok pernah nak menten cam tuan die tau~~

tengok yang paling hujung sebelah kanan,
tengok tarikh:10 september = raya lah weh..
sakan hamba berayer~~~ngeh2..

ok,dah tu kiter tengok plak alexa ranking hamba:
jap2..b4 tengok yang ni..
moh tengok yang hamba check zaman 14/07/10:

alexa rank:704 796
rank in malaysia: 6125..

ni plak yang hamba baru check tadi:


wahahaha..
menaik2!!
i like!!
rupernyer i dah famous u all~~
nih i syg u all lebeyh ni~~
ouh2....sori terover..wahaha..

okeyh,
trafik dah cite kan??
alang2 hamba nak selit jugak lah..
cerite tentang nuff hamba,

first nak tnjuk metered earning,buffered earning n earning hamba:
ni after my 1st cashout 2 ogos 2010


ni metered earning


 ni plak buffered earning yang still berjalan

  
dan ini earning setakat ni,
sikit je,
simpan dulu lah sebab cek 1st tak sampai lagi,
tapi walau sikit hamba kire bangga ngan diri sendri ni,
at least hamba mampu capai 50 hengget dalam masa sebulan kan??

ok2..dah penat merapu..
ADIOS!!!










JOMLIKE!

Khamis, 16 September 2010

dulu dan kini~~~

salam semua...
hai2...selamat hari malaysia yer!!
selamat bercuti dan bergembira:)

ok,
hari ni mahu cakap pasl dulu dan kini,
dulu comel,sekarang cantik..
eh2..
nak cite sal ape ni??

ok,kalau tade dulu,tadela kini kan??
hari ni hamba nak reveal beberapa artis yang memang dari kecik lagi die ceburi arena ini..
mahu lihat???
jom skroll bawah!!

eh2..
jap2..b4 reveal muke mereka,jom reveal muke hamba dulu..


dulu..beginilah hamba:)

kini..
ha..kan dah cantik tu!!!
dush2..perasan sungguh..sorilah,terperasan plak~~

ok2..jangan marah,
marilah kite reveal artis2 itu..
ni gambar ihsan dari pakcik google yang baik hati~~

ni la pelakon cili padi!!!
sape layan cite nih dulu??



ni lah nik fariz@syafiq dalam cite cilipadi..
yang dalam gambar atas tu,die yang paling belah kanan
same tak??heheh:)


ini,rasernyer sume kenal kot,
nama die tam!!
same ke lain??
dah hensem kan??


ni lak nama die melissa saila,
dlm gmbar mula2 tu,die paling kiri,depan tam.
alalala,comel kan??
sekarang dah cun melecun:)


dan ini pun cnfirm sume orang kenal,
namanyer anne ngasri
dalam gambar 1st,
die yang depan jaafar onn tu~
really the comel lah~:)


ini mereka dalam cerite tentang bulan


dan ini,mereka selepas beberapa tahun cerite itu...


tengok nik adruce!!!
kurus beb!!!
sangat kurus!!
dah hensem:)

huhu..tamat dah reveal..
huhu...cuba anda tengok gambar korang dulu dan kini,
cnfrm anda akan menghargai wajah anda yang kini..
lallalalalala..
ADIOS!!


JOMLIKE!

Rabu, 15 September 2010

hepi besday kekaseh hati!!!!

selamat pagi!!!!!
selamat hari raya!!
eh,ade orang smbut raya lagi ke??
ke dah pose 6??
hamba belum pose 6 lagi lah:(
tape,nnti dah balik kolej kite pose ok!!!

now,
hamba buat entry yang ke 230 ini untuk ucapkan!!
SELAMAT HARI LAHIR KEKASIH HATIKU!!!
eh2...jap2..
kekasih hati semua orang la..
tau siapa???

SELAMAT HARI LAHIR MALAYSIA!!!!
hehehe..yes!!
korang kena tipu!!
boooooo...
kekaseh hati yang hamba maksudkan adalah 
malaysia terchenta..
esok = 16 september merupakan hari lahir malaysia!!!
yay!!!!
malaysia dah 47 tahun la:)


ucapan hamba untuk malaysia terchenta:)
SEMOGA MALAYSIA TERUS MAJU..
dan sentiasa dalam keadaan aman dan harmoni..:)

p/s:minta sama-sama sedekahkan alfatihah buat atuk kesayangan kawan hamba,anwarfaiz yang baru saja kembali kerahmatullah..takziah untuk kamu axe...

JOMLIKE!

Selasa, 14 September 2010

cerita RAYA!!

salam semua...
selamat hari raya!!!
ececece....mood raya lagi ke??
cnfrm la tidak..
raya duk umah macam tak raye jer...:(
duit raya???still dpt ok!!!
tapi dari siblings ngan parent je la..

jom la kite cite raye nak tak???
tapi malas nak taip sebenarnyer..
jom tengok tentatif program untuk raya 1-4
harini dah 5 kan??

raya pertama:
tahun ni full house ok!!
sume pun ade:)
pagi raye bersolat raya,
then sebelah petang nya 
beraya rumah alongku ngan makteh..
tu je.full stop.

nah,layan gmbar raye pertama!!


hahaha..tunjuk satu cukup la!!
ini tandanye FULL HOUSE!!ok!!

raya kedua:
subuh:melawat kubur arwah nenek:)
pagi,berjalan2 ke rumah mak anjang,
biler pegi rumah mak anjang,automatik teringatkan
arwah fikri dan ayah ngah,alfatihah buat mereka:(
ok,petang pule,
kami sekeluarga berkumpul di rumah k.long..
sesi makan2 bersama keluarga,
tapi makan lepas maghrib as my parents dah start pose 6!!
menu: mee hoon sup yang power!!!
ops,gmbar tade la..:(
lupa plak,mlam tu pegi beraya rumah ima..
bersama nazmi@a.long dan shida:)

raya ketiga:
raya ketiga dirumah jer seharian,
dari pagi ke malam..
kitorg ade bbq keluarga malam tu..
so petang dah start membakar,
seronok!!
ade ayam,ikan,udang,ketam,sotong!!
fuh!!!
MARVELLOUS!!!
oh lupa!!
malam tu dapat kunjungan terhormat saudara 
amir faiz & amir fauzan..
giler lama la borak tak hengat dunia~~

raya keempat:
ini semalam punyer cerita!!!
semalam saya pegi GAMBANG WATERPARK!!
hahaha...seronok2!!
rase tertinggal jantung kat situ
sebab naik yang tinggi tuh!!
wahahha..ni 1st time ok!!
gmbr??nanti lah masuk ea..

pape pun pengisian raya ni,
diharap kita semua dapat mencapai apa yang kita mahu..
dan dapat merasa ramadhan yang indah..
semoga bertemu lagi ramadhan tahun hadapan:)

p/s: alfatihah buat keluarga mangsa pembunuhan,kes Dato' Sosilawati,dan tiga lagi mangsa,salah seorang darinya adalah orang kampungku,iaitu saudara Kamarudin,abah kate,kat masjid dah buat sembahyang ghaib untuk arwah beliau,semoga roh mereka dicucuri rahmat.

JOMLIKE!

Selasa, 7 September 2010

rumah oh rumah!!!!

salam semua...
selamat 28 ramadhan..
selamat hari selasa,

hari ni update dari rumah..
semalam tak sempat nak hupdate coz pagi bz ngan kelas,
malam pulang ke kuantan terchenta..:)
dekat kul 1 baru smpai di rumah..

ouh finally!!!
boley buat status fb
"home sweet home"
tapi tak buat pon!!!

tapi hamba pasti,
ade je yang baru nak balik kg kan??
contohnye cik abg padinno
so.sile berhati-hati dijalan raya k u olz..
semoga selamat sampai..
dan..
SELAMAT HARI RAYA!!

b4 tamat kan entry ini..
mahu cite yang hamba ade pegi buk puasa sama kawan2 hingusan meleleh hamba..
hahahha...@ kawan2 sekolah menengah hamba..
6 tahun tak jumpa ok!!!
dan here we are..
tengok muka kami yang dah matured

kami!!
tapi 1org tade sbb jd kameraman

kami perempuan yang cantik yang ade di tempat kejadian..
ok,tak kesah!!nak cakap cntik jugak!!

dan ini,
lelaki berkaca mata yang hadir..
mereka best!!
salah seorang darinyer adalah anwar faiz..
beliau ada blog ok!!
silalah baca blog beliau!!tekan kat nama tu.

anyway!!
thanx a lot to blogging coz it make us(me + anwar faiz)
make plan.and kami berjaya kumpul2!!!

oklah..dah habis bebel!!
adios!!
selamat hari raya!!


Saya mahu Hotlink Hot Tiket daripada blog.ariff

JOMLIKE!

Isnin, 6 September 2010

kad rayer!!!

salam semua...
yay!!!1 more paper to go...
huhu sementara nk tenangkn otak nk smbung study,
hamba taip entry jap..

ni ade tawaran untuk follower2 kesayangan hamba @ sape2 yang rajen lyan karenah hamba
cuba tengok bawah




ha...
nilah namanya kad raya ..
boleh letak kt fb,
tag kawan2..

so,tawarannya kat sini..
sape2 berminat nak hamba buat kad raya untuk anda..
silalah angkat tangan,
komen entry ni..
then hantar emel gambar yang korg nak masukkan dalam kad ni...
hantar kat hatisamronkin@yahoo.com

tawaran ni sampai hari isnin,6hb september=hari hamba balik rumah:)
sape mahu2..
silalah:)
adios!!



JOMLIKE!

Ahad, 5 September 2010

contest raya meletups!!

salam semua...
selamat pagi!!!!!

hari ini mm mahu joinkan diri dalam contest ini..
contest raya meletups!!!

memang meletups la you all..
tahu kenapa??
ni hadiahnyer..
Hadiah pertama: RM 100
Hadiah kedua: RM 50
Hadiah ketiga: RM 30

hahaha..
konfirm ade yang ternganga tengok hadiah kan??
ape lagi sila lah ke proud to be me untuk syarat2nyer:)

************************************************************
nik ismail nik kar,
chef kegemaran saya..
gambar ni time masak untuk kenduri kawen sepupu,
yer,ayah saya tukang masak kat rumah orang kawen tau:)
so imagine how sedap die masak:)

ni gambar romantik 
my abah ngan my ma..
romantik kan??
jangan jeles ok!!
dah 31 tahun mereka bersama:)
alhamdulillah,semoga terus kekal sampai akhir hayat:)
sayang ma n abah:)

ni plak gambar gembire kami sekeluarga di pagi raya,
tapi tak cukup korum,lagi 3 anak+2 menantu+1 cucu

okeyh,now kite ke entri pule..
buat pengetahuan cik penganjur contest,
hamba dah penah buat entry ni,
so,hamba edit2 je tau:)
sebab hamba taleh nak taip balik,
nanti mata hamba sembab menangis~~

nampak tak seorang lelaki dalam 3 gambar ni???
he is my hero..
hero paling gagah,paling berani,paling kuat,paling tabah,paling saya sayang....
my abah..
nik ismail nik kar..
dan cerita yang berkait dengan kenangan raya ni..
ada kaitannya dengan my only abah...
di pagi 1 syawal 1426 hijrah(ok yang tahun tu tak berapa nak pasti sebenarnye)
pagi yang hening,mungkin disaat orang lain sedang bersiap aku dan family juga sudah bersiap 
berpakaian baju raya masing2..
semua adik beradikku sudah bangun kerana memang menjadi kebiasaan keluarga kami..
untuk pergi menziarahi kubur arwah nenekku selepas abah pulang dari masjid..
alkisahnya,abah pergi ke masjid yang jauh dari rumah kerana tanggungjawab abah sebagai bilal disitu..
hari itu seperti hari-hari biasa..
abah turun awal pagi,dikala semua orang sedang berusaha untuk bangun(aku lah tu)
dan kami di rumah sudah mula amik turn untuk mandi dan bersiap..

tapi hari itu abah pulang agak lambat dari kebiasaan ...
kami dirumah tetap menunggu dan menunggu..
dengan hati masing2 yang sedang dalam keresahan,tapi ditenangkan fikiran itu...
lama menunggu,tibe-tibe..
telefon abah berbunyi ....

semua yang dalam bilik sudah diam untuk mendengar perbualan ma..
rumah jadi sunyi sepi seketika dari bunyi pinggan mangkuk dan kami yang sedang bersiap..
ma bercakap sesuatu dengan pemanggil tersebut,
tapi aku yang tika itu berada dalam bilik tak dapat menangkap apa yang ma perkatakan hinggalah 
tiba-tiba ma panggil along dan 
"long,cepat siap,abah accident,kerete kena hempap pokok"

dan saat itu,dalam baju kurung raya aku,
aku terjelepok ke lantai..
aku tak kuat..tak kuat dengan berita itu..
baju ku dah basah dengan air mata..
sepeninggalan ma,semua adik beradik yang tinggal di rumah dah tak sedap duduk..

aku tak keluar dari bilik,
mata sudah semakin membengkak..
air mata ibarat tiada lagi untuk dikeluarkan..
dalam hati hanya mampu berdoa

"ya allah selamatkanlah bapa ku..
sesungguhnya hati ku tidak kuat ya allah,
hamba masih belum dapat membalas jasa-jasanya ya allah,
hamba belum berpuas bermanja dengannya ya allah,
aku belum puas menjaganya ya allah
masih banyak dosaku padanya ya allah"

********************************************************
dipendekkan cerita...
hari itu merupakan hari raya aidilfitri yang paling berairmata bagi aku....
dan alhamdulillah,
abah boleh pulang pada hari yang sama,
abah dijahit di bnyak tempat,
di muka,di lidah,oh tak ingat dimana lagi..
tapi hati aku sangat bersyukur..
terima kasih ALLAH kerana masih memberi peluang kepada ku..
peluang untuk berbakti kepada ibu dan bapa ku..
sesungguhnya,mereka lah no 1 dihatiku..
mereka yang membesarkan ku dengan begitu tabah,
yang sabar melayan kerenahku dari hari pertama aku dilahirkan..


"YA ALLAH PANJANGKANLAH UMUR KEDUA IBU BAPA KU YA ALLAH"

****************************************************
semoga kita semua sentiasa menghargai mereka,
mereka yang dah banyak berjasa kepada kita...

salam ramadhan buat semua..

p/s: entry ditaip dengan muka yang basah dengan air mata..ya allah..aku rindu keluargaku..semoga keluarga ku sentiasa dirahmati ALLAH:)


JOMLIKE!

di penghujung ramadhan...

salam semua...
selamat 26 ramadhan...
yer,dah smpai penghujung dah ramadhan kali ni..
sekejap sungguh mase berlalu,
harapanku,semoga diriku masih diberi kesempatan untuk berjumpa ramadhan tahun hadapan:)

bila hujung ramadhan ,
semua insan sibuk mencari 
1 malam yang lebih baik dari 1000 bulan..


seperti firman ALLAH S.WT
"Malam al-Qadar itu itu lebih baik daripada seribu bulan" 
(Surah al-Qadr, ayat 3).


  "Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar, Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar!" 
(Quran, Al-Qadr 97: 1-5)

tapi,dalam sibuk mencari manisnya ramadhan,
indahnya malam lailatul qadar,
jangan ini hanya untuk ramadhan,
jangan berhenti setakat ini..
sesungguhnya beribadat la kamu ibarat kamu akan mati esok hari

dan bila dah akhir ramadhan,
syawal menjengah tiba,
dikesempatan ini,
hamba nak bagi kad raya kepada anda semua.
jemput amik ye semua.:)
selamat hari raya aidilfitri,
pada yang memandu,hati-hati di jalan raya:)




JOMLIKE!

Sabtu, 4 September 2010

kenangan pre raya:)

salam semua..
selamat malam:)eh2,da hampir penghujung da ramadhan kite:)
amacam??dapat rase manis nyer puasa??
harap2 walau sikit,pasti ada sedikit kemanisan yang kita dapat:)

hari ni hamba nak cite kenangan pre raya hamba..
huhuhu...alkisahnya,
ini adalah aktiviti lepas exam berakhir semalam..

hari pertama kejadian
masa bermula: lepas asar hari jumaat
masa berakhir: sahur sabtu pagi

kisah bermula dengan kejadian tunggu bas nak pergi stesen monorel 
huih,hampir2 setengah jam gak menunggu,
hajat dihati mahu makan pizza d THE MALL,
tapi pergi2 
"woah!!!penuh ok!!"

lalu ade la sorang mamat pekerja pizza datang ke arah kitorg
jom layan dialog kitorg ngan abg pizza
kitorg:ade meja kosong lagi tak???kitorang nak reserved satu meja boleh??
abg pizza: ouh,sekarang penuh,sebab ramai non muslim,tinggalkan no fon,nanti kitorg call..

kitorg pun dengan semangat yang teguh dan hati yang berkobar2 nak makan pizza,
terus lah bagi no fon + siap order terus ni..
lalu masing2 buat haluan sendiri,
tunggu punya tunggu,tak tepon2..dalam hati dah hampa keciwe air mata..
pastu salah 2 orang dari kitorg g tanya balik.
tau tak ape jawapan mereka??

pizza boy: tade meja kosong la kak,tatau bile diorang nak keluar
masa kejadian: lagi 10 minit nak buka puasa..
memang kitorang "gembire" la dapat berita tu..
lalu masing2 g lah cari bekalan nak alas perut dulu..

alkisahnya,kitorang pun lepas dah beli makanan alas perut,kitorg pun berhati tulus suci dan murni,
naikla nak g surau,
ces2!!ramai gile orang..
lalu,disaat azan berkumandang di radio,
kami ber8 pun merempat di tepi2 jalan orang nak ke surau..
sila amik perhatian!!!
kami duduk dilantai ibarat piknik di pantai nan indah ok!!!

dipendekkan cite,kami makan kat foodcourt sebagai penghujungnya..

pesanan penaja untuk semua:
sesiapa yang nak buka kat luar tu,silalah reserved awal2 k!!
kalau tidak rase la piknik tengah2 shoping mall..

ha,hamba dah dapat dah manisnya..
inilah manisnya ramadhan,
dapat eratkan ukhwah kami,
dari segi lain,tepuk dada tanya diri ok!!!

adios!!!
NOTA ORANG TAK PUAS HATI: penat bersesak2 di jalan TAR tadi..ish2,orang kat kl tak pernah nak sikit~~


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...