Isnin, 14 Februari 2011

kalau kamu cantik…

assalam semua..selamat hari isnin..semoga hari ini segalanya bermula dengan baik.dan semoga baik sepanjang minggu.selamat kembali bekerja pada yang bekerja dan selamat kembali ke kelas buat pelajar2 semua tak kira peringkat mana.
so,cantik!ape definisi cantik pada korang?sebenarnya cantik ni sangat sensitif kan?sebabnya katalah ada 2 orang pompuan ni,dinilai oleh 2 orang lelaki dan pompuan.maybe gadis A dikatakan cantik pada mata si penilai A tapi tak cantik dimata penilai B.dan maybe gadis B cantik dimata penilai B,tapi tak cantik dimata penilai A.
so,kalau kamu cantik,patut ke kamu duk mengwar2kan kepada seantero dunia yang orang lain tak cantik!orang lain tak cantik,awak sorang je cantik.pernah salah seorang kawan ku berkata;
“sebenarnya manusia yang duk sibuk kutuk orang lain kata tak cantik ke hape tuh,sebenarnya dia lah yang tak cantik”
ok,aku tak paham disebalik kata-kata dia tapi yes,lelaki punya pandangan tentang cantik mungkin tak sama dengan pandangan pompuan tentang cantik.
ape2 pun yes.anda cantik dan yes anda cantik lagi,tapi tak perlu menghodohkan orang lain,tak perlu nak kutuk orang lain ok!
maaf andai ada yang terasa tapi ini bukan entry yang dispecial kan untuk sesiapa sekadar pandangan di mata seorang manusia yang sedar diri nya tak berapa cantik,tapi setelah mendapat motivasi,ya!saya cantik!mungkin tak cantik di mata kau dan kau dan kau,tapi biar aku nampak aku cantik!

-kredit gambar dari mediamalaya-
adios!
p/s: tak sabar nak cuti esok.motivasi sudah mula meningkat.terima kasih my beloved readers!komen korang sangat bermakna!
JOMLIKE!

12 ♥♥suratcinta♥♥:

aliciacynthia berkata...

wa.. i love this post! tapi mcmana nak like?? haha.. betul tu cakap nik. i sokong! org yg slalu komen pasal fizikal org lain, org tu la yg x ada konfiden dgn diri sendiri. kesian dorg... terpaksa cari konfiden dgn mengutuk org lain.

qushaira berkata...

setuju..i luv this 2..hihi....^^

Amiey White berkata...

saya x cantik =.="

put this at your status

SAY NO to V̶a̶l̶e̶n̶t̶i̶n̶e̶'s̶ D̶a̶y̶ [✗] and SAY YES to Maulid Nabi [✓]

mAsHiMaRo berkata...

@aliciacynthia

huhuhu..like kat facebook cepat alicia! heheh..itu cuma pendapat kita.tapi orang yang buat tu mungkin tak rasa macam tu~~

mAsHiMaRo berkata...

@qushaira

hehehe...luv u sebab komen my post:)hehehe

mAsHiMaRo berkata...

@Amiey White

semua orang cantik syg..tiada yang tak cantik,sebab semua manusia yang Allah cipta adalah sebaik-baik ciptaannya:)

nelly berkata...

kecantikan itu satu subjektif ..

mAsHiMaRo berkata...

@nelly

yup!ianya sangat amat subjektif:)

bella berkata...

betul2..hamba ALLAH sume pn cantik..asal perangai xhodoh:)

mAsHiMaRo berkata...

@bella

hohohoh..that's why la ianya subjektif~~:)

akmal berkata...

kdang2 bnda hodoh pun jd cantik kalau dah suka..hehe

mAsHiMaRo berkata...

@akmal

hehehe..betul2:)
tapi itu dah masuk kes lain.tak masuk kes nih~~hehe:)

btw thanx 4 ur comment dear:)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...