Selasa, 30 November 2010

a small gathering with “seniors”

salam semua…
salam hari selasa…ade yang rindu??mungkin padin sorang kot.hahah..sekarang mm kembali..maaf semua tak berblogwalking,tak mengomen,seminggu di KL dihabiskan dengan persiapan program pemakanan sihat di Kg Baru.
and semuanya dah berakhir ahad lepas..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.sebelum program tu berjalan mm ade lah mengisi masa lapang dengan program lain.sabtu sebelum program mm pergi melawat pameran pengantin di PWTC.eh jap,bukan mm nak kawen tau,zaman tu jauh lagi,ni hanya kebetulan sebab kononnyer ade rehersal untuk dinner ANSARA malam tu.
Malam ANSARA 2010,mm terlibat sebagai usher,hohoho,bangga dapat berdiri dan duduk menunggu di bilik menunggu bersama orang2 besar,dan yeah!!dapat amik gambar degan Dato’ Mukhriz Mahathir!!tapi sayangnya gambar pada kamera orang lain..tak dapat nak tunjuk bukti!!
then ahad bertungkus lumus berprogram dengan Program Pemakanan Sihat di Kg Baru,alhamdulillah sekali lagi,ade sambutan dari pihak penduduk,TERIMA KASIH!!
dan sekarang mari masuk tajuk entry,small gathering with “seniors”.ok mereka bukan senior sekolah ye kawan2,tapi mereka yang berlagak “seniors” sebab mm sangat kecik dipandangan mata mereka.ade ke patut,dikatenyer mm baru habis upsr???haish..awet muda sungguh mm kan??
seronok sangat sebab memang dah lama planning untuk jumpa si chearmster a.k.a budak besar ni,tapi tak pernah berjaya.sekali jumpa kali ni dapat jumpa blogger lain plak,antara yang datang aus dan redlinda,tapi cik redlinda taleyh join lama sebab ayah redlinda eksiden,semoga ayah redlinda cepat sembuh yerSmile
untuk Aus: thanx sebab datang memeriahkan lagi acara chearmster membuli aku.selamat berkenalan di alam nyata.
untuk ery farieha: ko tayah tacing2 ok!!kalau tak lagi teruk kite ber2 di buli..
untuk penganjur utama @chearmster: thanx sebab belanja aku + amik n hantar aku + membuli aku..hahaha..aku enjoy ngan korang walaupun tekak aku perit tengok ko menjerit.lain kali jangan serik nak jumpa aku lagi.
kat bawah ni gambar mm ngan aus time melepak kat Nz curry house,kat sinilah tempat mm dibuli sampai rase nak menangis*ok tipu*
gambar ni dicapture oleh chearmster menggunakan blackberry torch kesayangan die.die amik time kitorang tunggu order,siyes aku tak perasan.
*terbayang time die belagak tunjuk bb torch die dalam kereta*
hah nak baca lagi??
pegila tengok chearmster buli mm.
eh,gambar redlinda dengan tuan empunye bb torch tade plak~~
huhu..oklah..penat dah taip..layan!!

JOMLIKE!

[review] it’s all about me & mizz dayana

salam semua..selamat berhujung miggu..weekend datang lagi,tapi weekend ni bz untuk mm..
ok,firstly before start nih,nak mintak maaf sangat2 dekat cik adik yang bernama syu ini..sori yer,entry kuar lambat dari yang dijanjikan,so many things to do,nak hupdate pun tak sempat.
so,ini janji mm..JOM REVIEW!!
eh,jap..review kali ni lain sikit tau..2 blog dalam 1 reviewSmile
nama blog: it’s all about me
pemilik blog: syu90
nama blog: mizz dayana
pemilik blog: dayana @ dd
jadi jom kita tengok ape yang ade dalam dua2 belog nih

JOMLIKE!

Rabu, 24 November 2010

hentikan penderaan kanak-kanak…

salam semua..semoga sesiapa yang membaca ini akan terbuka hati dan minda mereka,betapa terseksanya mangsa dera.
dera??apa itu dera??jom tengok apa itu dera di wiki.
so,kes penderaan kanak-kanak ibarat cendawan yang tumbuh lepas hujan sekarang,lepas satu-satu kes yang timbul.
entah kenapa,dalam kalangan manusia wujudnya golongan seperti binatang yang tak berperikemanusiaan mendera kanak-kanak yang masih belum tahu selok belok dunia yang penuh tanda tanya ini.
gambar menunjukkan statistik penderaan kanak-kanak yang dikeluarkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia 2008
entah apa salah mereka,mereka dipukul,diseksa,disakiti,sehingga ada antara mereka yang trauma akibat kekejaman ini.Penderaan bukan sahaja dari aspek fizikal,sekarang,penderaan seksual juga sering kali kita dengar.
Dunia semakin dipenuhi dengan manusia yang bernafsukan haiwan yang sanggup memperkosa kanak-kanak yang baru menjengah umur 3 tahun sekali pun.apa dosa kanak-kanak itu,mereka kanak-kanak yang masih tak tahu apa-apa.mengapa mereka menjadi mangsa.

ini.umairah.salah seorang mangsa penderaan yang telah pergi meninggalkan dunia akibat dari kekerasan.

dan ini,insan yang bertanggungjawab di atas kematian adik umairah.Dimana letaknya kasih sayang seorang ibu,andai pembunuh anak disayangi????
kanak-kanak insan yang masih suci,masih baru dalam dunia ini.mengapa pergunakan mereka,kenapa berkeras dengan mereka,kenapa harus menyakiti mereka??kenapa???
dan kalau lah mereka mampu untuk bersuara,aku pasti ini yang ingin mereka sampaikan

STOP HURTING US!!JANGAN SAKITI KAMI LAGI!!
jadi,kita semua sebagai rakyat Malaysia yang berhati mulia,
marilah kita sama-sama,bersatu hati menunjukkan yang kita semua membantah penderaan kanak2!!
unicef

JOMLIKE!

[review] ♥ duniaku cumeyl ♥

salam semua..
selamat pagi isnin semuaSmileokay sekarang mahu keluarkan kembali entry untuk review blog..
insan yang bertuah harini,my ex schoolmate merangkap my besties jugerSmile
cik syima sayang..
tuan belog duniaku cumeyl…

JOMLIKE!

Selasa, 23 November 2010

fenomena di Malaysia…

salam semua…selmat pagi mungkin lebih sesuai untuk entry ini,
ok,sebelum melalut lebih panjang,mahu bagitau..sepanjang minggu ni,blogwalking + update entry hanya akan terjadi waktu tengah malam yer kawan-kawan..
sebab??sebab hanya mampu menumpang berukband kawan jer sekarang.
jadi,sudah alasan,sekrang meh cite tajuk entry..
fenomena??tahu tak fenomena tuh ape??
jom try cari kat wiki yer..
Fenomena merupakan suatu peristiwa yang nyata, sesuatu fakta, pewujudan atau perubahan yang dapat dilihat dan merupakan sesuatu yang istimewa. Misalnya: hujan, ribut, angin monsun, pelangi dan sebagainya.
ini wiki cakap,tapi bagi aku,bila sebut fenomena ape yang terlintas kat kepala,bencana alam!!tapi ade 2nd thing yang aku terfikir,fenomena=trend masa kini.
boleh tak cakap macam tu??huhuhu..dan antara fenomena yang terjadi di Malaysia

1.Fenomena Dato’ Syed Muzaffar-siap timbul kain nama kain angkasawan,huih,Malaysia sangat bangga dapat hantar angkasawan ke angkasa.
2. Fenomena Maher Zain-okeyh yang ni sedang hangat terjadi,even budak kicik pun boleyh hafal lagu beliau,but lagu beliau sangat super duper best!
3.fenomena bertudung-okeyh ni bukan fenomena bukak tudung cabut tudung tau,tapi trend tudung yang macam2,antaranya,tudung Siti,tudung Rozita Che Wan lah.paadahal RCW tak pakai tudung pun still ade tudung die..

ini tudung siti

ini tudung RCW

4. Fenomena yang paling aku benci kat Malaysia ni,fenomena buang bayi.hah,yang nih aku rase cam nak hemouk jer kepala orang yang wat keje nih!!!so,mari same2 banteras fenomena yang last nih ok!

dah,cukup lah aku melalut.korang jangan segan silu nak komen yerSmile
ADIOS!!!!

JOMLIKE!

Jumaat, 19 November 2010

kisah aidiladha 2010

salam semua…

selamat malam minggu..

ouh,ade yang tunggu hupdate ke??

maaf lah yer,tuan rumah punyer mood hupdate pegi bercuti,ni baru nak dapat angin2 mood balik..

maapkan hamba yer..pada golongan yang belum direview,tunggu yer kengkawan,entry akan kuar balik hari isnin yerSmilesila jangan marah hamba,nanti korang cepat tua,dah tak cantik dah..hiiii…

ok,ni tanak hupdate panjang2 pun,

saje nak datangkan balik aura menghupdate daku..

tapi sebagai tanda mintak maap,

meh nak bagi resepi sikit,

resepi daging black pepper,yang mana ada lagi daging korban tu,bolehlah cuba yer kengkawan..

ade 2 style kat sini..

: daging black pepper :version 1:

bahan2:

- daging (ikut suka hati la nak bnyak mana)

- lada hitam( yang ni pun ikut suka hati,kalau nak berapi,letak bnyak2)

- garam( ni pun ikut cukup rasa korang lah)

- air

- sos tiram(kalau ade,tade ganti ngan serbuk perasa,sikit je ok)

- bawang merah & putih,untuk menumis.

cara2:

1.campur garam,lada hitam yang ditumbuk dan gaul dengan daging,biarkan sekejap

2. panaskan minyak dalam kuali dan kemudian tumiskan bawang putih dan bawang merah

3. masukkan lada hitam yang dah ditumbuk halus dan digaul dengan air masak,ke dalam kuali.tambahkan garam dan perasa secukupnya.

4. masukkan daging dan tunggu sehingga empuk,sila pastikan anda menambah air sekiranya terlalu kering.

5. sila masukkan dalam pinggan dan anda dah boleh makanSmile

okeyh,sudah siap resepi dari hamba,silalah cuba yer,ada lagi resepi yang bakal dihupdateSmile

gambar dari google yerSmile

adios!!

 


JOMLIKE!

Rabu, 17 November 2010

[review] ♥fully written by me♥

salam semua selamat hari isnin semua..
selamat memulakan minggu baru..
sebelum entry bertambah panjang.
nak mintak maaf banyak2 pada cik diea,
empunyer belog yang akan direview ni..
sebab suppose direview semalam,but then semalam is a long day..
nanti kite cite dalam entry lain..
so now,let us do this.
nama empunyer belog: diea(kembar nyer Bella)
nama belog: fully written by me

JOMLIKE!

Selasa, 16 November 2010

aidiladha 2010

salam semua…selamat hari selasa,

esok dah nak raya kan???jadinyer..entry ini adalah entry ringkas buat semua pembaca BMM..

“SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA”

dan ucapan untuk semua..

- sila jangan makan daging dengan banyaknya andai anda ade darah tinggi.sila lah berjaga-jaga.

- kepada sesiapa yang menjalankan ibadah qurban,semoga segala amalan anda ini dilakukan dengan ikhlas dan semoga amalan ini diterima ALLAH s.w.t

- kepada semua umat ISLAM yang berada di MEKAH,sila doakan mereka semua selamat menunaikan ibadah haji mereka,dan semoga mereka selamat sampai ke destinasi mereka selepas itu.

- pada kanak-kanak,adik2 sila jangan mintak duit raya atau adik2 bakal menjadi halimunan di kalangan ahkak2 dan makcik2.

- pada yang suka memasak tapi dah pening nak masak daging-daging yang bakal banyak tu camne,nantikan entry2 resepi dari BMMSmile

- pada semua warga IPTA yang dah bercuti,selamat bercuti,nikmati cuti anda,dan pada yang baru ingin memulakan perjuangan di medan peperiksaan,Selamat menghadapi peperiksaanSmile

ini kambing dan biri-biri mahu berkata2:

Black Sheep“selamat hari raya kawan-kawan,makan daging kitorang ni jangan banyak2 tau”Goat

p/s: dah ade keje2 memasak menunggu daku~~


JOMLIKE!

Isnin, 15 November 2010

kisah semalam

salam semua..selamat hari isnin..

ini entry kisah semalam kisah yang panjang untuk diriku.dalam entry ini mm bahasakan diri aku yerSmileini jadual aku semalam,sile tengok dengan teliti

ahad-14112010

7.00 pagi- bergerak berjalan kaki dengan konon-konon mind setting sihat weh jalan kaki pagi-pagi.Berjalan menuju ke KG BARU.

8-00 pagi- dah sampai di Kg Baru,ouh rasa macam tak dijemput pun ade,sebab kitorang datang,tapi kawasan sekeliling macam sunyi.oh aku rasa cam pendatang asing terhormat.

9.00 pagi- taklimat dimulakan sebelum program,dan aku tak terlibat untuk shift klinikal pagi,jadi di pagi itu haruslah aku dan kawan-kawan yang lain bertungkus lumus berpeluh hamis untuk mencari mangsa untuk klinikal.hehe..

10.00 pagi- pelanggan pertama kami sampai,dan kami dah buat muak senyuman paling manis tahap semut pun takut nak datang sebab takut kena diabetes,tapi malangnya,sambutan macam tidak menggalakkan.jadi bergerak lah kami sekeliling Kg Baru untuk mencari target.tapi aku,jadi penyambut tetamu di pintu,sebab tu kot orang tanak datang.

11.00 pagi-12.00 tengahari- rutin memaniskan muka dan mulut diteruskan tapi senyuman dah turun tahap kemanisan sebab kaki dah mula lenguh berdiri dikala matahri memacak di atas kepala,baju dah basah macam mandi hujan dek kerana peluh.

12.30 tengahari- selepas perut diisi dengan makanan yang sedap,hati dah senang,aku memulakan tugasku iaitu menjaga stesen pemeriksaan tekanan darah,ouh tak pernah buat sebelum ni,tapi BERJAYA!!dan yer,tekanan darah sendiri yang rendah.

1-4 petang- tugas dijalankan dengan penuh komitmen,dikala kawan2 lain sedang masih berusaha mencari mangsa,mulut disetting menjadi peramah untuk berborak dengan warga Kg Baru yang datang melakukan pemeriksaan kesihatan,terima kasih pada yang hadir.dan yer,kami sangat terharu kerana pelanggan kami yang terakhir adalah seorang nenek yang hampir 70 tahun yang datang dari sentul dikala hujan gerimis semata-mata untuk memberi sokongan kepada kami,walaupun tatkala itu semua sudah mula menyusun alatan untuk pulang,tapi kami pasang balik demi NENEK YANG SANGAT SPORTING ini!!sayang nenek itu!!!

3-5 petang- mesyuarat dikalangan ahli kumpulan program dan kesimpulannya kami harus bekerja lebih kuat pada program yang akan datang,tapi ape pun,GOOD JOB kawan2,anda semua telah melakukan kerja dengan sangat BAIK!!!

5 petang- naik teksi ke KOLEJ TUN SYED NASIR,JALAN TEMERLOH untuk mengambil barang untuk pulang(ouh yer,ini adelah tidak dirancang sebab rancangan sebenar nak balik 15/11 pagi),dan terus ke pekeliling untuk mencari tiket dan akhirnya tiket jam 6 petang dalam genggaman.

6 petang-9 malam- dalam bas bulan restu yang dalam perjalanan ke KUANTAN terchenta.dalam bas aku dihiburkan oleh seorang radio,yer seorang yer rakan-rakan,seorang radio yang berwarna merah,berketinggian paras pinggang aku,yang sanggup bersusah payah lah nak hiburkan aku dengan me”nyumbang”kan lagu wali band lah,saleem lah, kristal lah,dan MJ pun ade babe!!!time kaseh lah adik radio, sebab tak bagi ahkak yang comel ni tido walaupun penat.Tak cukup dengan adik radio,aku juga dihiburkan oleh berita terkini hiburan sensasi oleh pakcik driver bas dan kawannyer,hebatlah pakcik tu,aku yang seat tengah2 bas nih pun boleh dengar segala berita terkini yang dia sampaikan.Time kaseh la pakcik sebab bagi saya maklumat yang keretapai nak dibina dari kuantan ke kuala lumpur,dengan duration 1jam 30 minit perjalanan yang dirancang tahun 2015,kebenarannya?mungkin aku boleh sms MB Pahang  lepas  ni.ouh,dan tak cukup itu,aku turut dihiburkan dengan kelaas belajar mengorat menggunakan bahasa tamil dengan free.”seronok” kot!!!sampai tak sanggup tidur!!

9.10 malam- and finally,sampai kuantan terchenta yang bile time tunggu abah aku sampai,aku dihidangkan dengan asap rokok free dari pakcik2 teksi yang tak faham bahasa isyarat aku tanda aku tak suka mereka!!pesanan untuk pakcik-pakcik itu”pakcik,kot yer pun nak bunuh diri,jangan lah bunuh saya sekali,saya kawen pun belum”!!ces gatal!!haha..

9.45 malam- finally rumah manis rumah.perut diisi dengan sotong katok serai,ok aku tatau la korang panggil makanan tu ape,+ikan goreng,mandi dengan aman,dan yes,katil yang empuk lagi besar yang boleh muat 4 orang aku!!!

ok.dah tamat cerita.

panjang kan??hahha..layannn~~~


JOMLIKE!

Ahad, 14 November 2010

[review] ♥ saya sayang emak saya ♥

salam semua…
selamat hari jumaat..
ini entry yang ntah keberapa untuk sesi review by BMM..
masih belum tamat,masih ade lagi yang in list..
harap2 program ni ada faedahnya untuk semua yang direview yerSmile
so,today,mari kita lihat satu lagi belog,
iaitu belog milik kawan sekolah rendahku,akma@deqma
♥ saya sayang emak saya ♥
dan ini link belog beliau

JOMLIKE!

Jumaat, 12 November 2010

[review] ♥ mummynemo.com ♥


salam semua…
selamat hari selasa…
ouh sori lagi,masa post entry review dah berubah2..
tapi lepas ni insyaallah takkan bertukar lagi..
so,harini giliran kak ellen pula,
nama blog ini,mummynemo.com
ini link nye
jom kita tengok ape yang mm mahu komen..

JOMLIKE!

giliran kita??

salam semua..

saat entry ini ditulis,tuan belog masih belum dapat lena,

kononnya nak balas dendam tdo lepas exam,tapi tak tertdo puler..

hasilnya,tukar lagi layout blog ni,

bukan sajer2 tukar,tapi tadi 2-3 kali loading tuan punya belog tak nmpak background,so akibatnyer!!!bertukar!!!!

erm,tanak cakap bnyak sebenarnyer,

just entry untu mengingatkan diri sendi dan kawan2..

semalam(11.11.2010)

3 berita kematian yang mm terima,walaupun bukan dari kalangan sanak saudara atau sahabat handai terdekat,

tapi cukup terkesan di hati kata-kata ini

“3 lagi nyawa ditarik,entah esok,entah lusa,giliran aku pula”

tapi hati bermonolog sendiri

“sediakah aku??sediakah daku berjumpa yang Maha Kuasa??”

“Ya Allah,hambamu ini lemah”

jadi kawan-kawan,

selagi ada masa,sama-samalah kita gunakan sebaiknya,

yang wajib usah ditinggalkan,yang sunat usaha dikerjakan,yang dilarang harus ditinggalkan.

akhir kata,alfatihah buat allahyarham shamrin ahli kumpulan fotograf,allahyarham bapa tam spider,dan allahyarham arman(make up artis)

semoga roh mereka semua dicucuri rahmat.

salam sayang.

budak membebel.


JOMLIKE!

Rabu, 10 November 2010

[review] ♥ tulisan hati ♥

salam semua..
selamat hari isnin buat semua..
okeyh,maaf sebab entry ini lambat dipublish,
lambat sehari yer kawan2..
maaf2 dan maaf..
tapi still ade yer sesi review ini.jangan risau..

so,mari kite mulakan..
empunya belog bernama cik dayah:)
dan belognyer bernama:)
♥Tulisan Hati♥
ini link ke blog tersebut..
jemput ke sana yer kawan2:)


JOMLIKE!

3 sebab blog disukai ramai

salam semua…
lama dah tak bebel pasal dunia blogging kn??
asek duk review blog+syok sendiri cite hal sendiri kn..
so,harini teringin plak nak cite pasal dunia blog nih..
pade blogger2 baru(gaya cam dah lma sgt je)
hope entry ini membantu yerSmile
rasernyer dah ramai blogger yang tulis pasal ni kot,
tapi mm cuba tulis lagi in my own way..
♥ page yang tak serabut ♥
-ini berlaku pada mm sendiri waktu mula-mula mm berblogging,ye la,awal2kn,dalam hati selalu duk cakap “lantak la aku nak letak hape,ni kn blog aku”.dan sebagai resultnyer,letak widget yang pelbagai kat blog tuh,berat nyer blog tuh,tayah ckp la,nk loading punyer susah.huh!annoying plak tu,mana taknya,bukak2 je blog tuh,pecah gegendang telinga terkejut tetibe ade lagu.lagi terkejut bila tiba-tiba ade salji bagai,dalam hati”ni kat malaysia ke??”
♥ blogger yang peramah ♥
-ni pun jadi kat mm,hahaha.zaman ni dah berkurang sedikit sekarang.orang akan rajen pergi blog kite.andai kite rajin pegi blog orang.so,blog ni ibarat rumah kan,jadi,kalau tuan rumah tu ramah,kompom la orang akan sangat suka nak tinggalkan tapak kaki mereka kat situ kan??
♥ gaya penulisan yang tersendiri ♥
-ha,yang nih,pada blogger baru,sila jangan nak copy and paste sebab orang tak suka nak masuk,copy and paste artikel surat khabar masuk page tape,tapi jangan tiru gaya blogger lain,nanti dicaci dihina.bila anda ade gaya penulisan tersendiri,tak susah orang lain nak kenal kamuSmile
so,ini dari perspektif mm la,dan mm sedang cuba mencapai semuanya,tapi mungkin yang ke2 agak susah nak capai sekarang,sebab dah makin malas nak blogwalking.
selamat berblogging semua
“sharing is loving”


JOMLIKE!

Selasa, 9 November 2010

ape cerita???

salam semua...
selamat malam selasa..
uh,lama gile tak hupdate kan???
kalau hupdate pun just untuk selesaikan misi review mengreview tu je kan???

jadi hari ni,mahu menghupdate sedikit kisah tuan belog plak..
11hb ni,my last paper untuk dis sem..
so wish me luck yer kawan2.
setelah seminggu lebih berseronok macam dah tade paper,
akhirnyer,dis thursday kena hadap paper balik..aduhai..UKM ku sayang..

ok,untuk pengetahuan semua,
mm ade membuka blogshop terbaru.
blogshop ini menjual shawl2 yang terkini,
so ape kata ,
kakak2,adik2,makcik2 semua..
jom jenguk blog ni jom:)


sesiapa yang berkenan silalah yer:)
semoga langkah permulaan ini takkan berakhir disini..
doakan mm yer kawan2:)

adios...
salam sayang,mashimaro yang semakin kurang membebel



JOMLIKE!

Ahad, 7 November 2010

[review] ♥♥ seorang hanya aku ♥♥

salam semua...
selamat malam...
ouh ini sesi review yang ke3,
tapi malangnya ade sedikit kesukaran disini..

ini sebab hamba berada di johor bahru merangkap rumah akak ku..
so,laptop kesayangan tiada disisi..

jadi untuk cik hanya aku..
hanya sesimple ini yang hamba mampu..
tiada gambar yang dapat diselit disini,
tapi akan diupdate kemudian yer kawan2..

jadi mari mulakan..

nama belog ini adalah
♥♥ seorang hanya aku ♥♥
haaa...itu nama nyer,
dan link nyer adalah
http://jieare92.blogspot.com/


JOMLIKE!

Jumaat, 5 November 2010

[review] ♥ zati and lappy ♥

salam semua…
ini entry review kedua..
sebelum panjang lebar,ingin diingatkan ini review dari blogger tak fofuler ok!!
jadi,ini review belog kedua..
nama rumah ni..
zati and lappy,
dan sudah tentu hak milik zaty..
ini link belog beliau..
jadi untuk zati,ini sedikit review tentang blog kamu:


JOMLIKE!

Khamis, 4 November 2010

gembira??tiada alasan untuk tidak!

salam semua…
selamat petangSmile
bila dah tade kerja(w/p sebenarnyer ader 1 paper lagi)
ini adalah salah satu hasilnya..

gembire???
yer,tiada alasan untuk tidak gembire yer kawan2..
tengok contoh dalam video klip bawah ni.
ini merupakan ahli-ahli sebuah penjra kat Cebu,phillipines.
mereka menari..
lagu nobody,wondergirls.see,betapa tiada alasan untuk tidak gembire??
enjoy the video kawan2Smile

                                    mereka menari dengan sangat bahagia

peace!!!adiosSmile

JOMLIKE!

impian jadi kenyataan

salam semua…
selamat hari khamis..u know what??
mm rase macam hari ni weekend sebab dah cuti..hahhaa..
okeyh usah melalut usah membebel..
sakit telinga korang nanti…
semalam mm kuar,sebab tu mm hilang sebentar semalam..
nanti kasi hupdate pasal kuar semalam yer.
dah,sekarang mahu masuk ke tajuk sebenar,
impian tercapai??
untuk??jadi nutritionist ke??haish,takkanla kan,belajar pun tak habis lagi..
sebenarnyer,impian tu adalah…
v
v
v
v
v
v
mm dah bertukar ke,www.hatisamronkin.com
ha,perasan tak???
baru jer hari ni bermula episod dot com ini..
sangat amat gembire sebab dah lama mengidam,
ini adalah hadiah anniversary blog untuk diri sendiriSmile
okeyh2..no need tu bebel panjang lagi..adios!!

p/s:korang,bile tukar domain ni kan,komen korang yang lama2 dah taleh nak baca tatau kenapa..tapi tapelah,nanti komen banyak2 lagi k!!!

JOMLIKE!

Rabu, 3 November 2010

[review] ♥ nurdia natasha’s blog ♥


salam semua…
maka dengan keluar nyer entry ini,
bermakna,bermulalah segmen blog review oleh
♥ BMM ♥
tapi jap,before melalut panjang,
lagi satu pengumuman,entry ini bakal di sticky post kan selama 2hari,
sile bersorak gembire yer wahai blog2 yang direview..
mari2 usah buang masa..mari mengreviewSmile

image

JOMLIKE!

Selasa, 2 November 2010

bebas,sementara

salam semua…

selamat pagi every body!!

lama dah tak hupdate di pagi nan subuh hening…

ouh..aku sudah BEBAS!!!!

jom tengok kartun ni borak jom

1

ha,yang senyum tu hamba lahSmile

dan yang tanya tuh,erm korang kot??

huhuh,,btw sebenarnya hamba dah bebas sekejap dari belenggu peperiksaan

jadi hamba ade gap 10 hari yer kawan-kawan..

haruslah hamba BEBAS kan otak hamba kejap kan??

sekali sekala sambut deepavali!!!

baru 1 MALAYSIA kan??

dahlah,mlas nk bebel panjang2 nanti ade orang berdarah telinga.

ADIOS!!

p/s:untuk review blog bersama bmm,ade lagi 2 kekosongan sape cepat die dapat


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...