Jumaat, 31 Disember 2010

2010 with BMM

salam semua,entry ini ditaip pada penghujung 30/12/2010,so sebelum ape2 mari lah kita.ops salah daku mahu mengwish kakak ku,HEPI TUA DAY!!selamat hari lahir,semoga panjang umur,murah rezeki dan semoga baby di dalam kandungan itu sihat2 sentiasa~~

so,dari tajuk aku tanak pusing kanan kiri depan belakang,jadi mari straight to the point.jumaat 31/12/2010,maksudnya hari terakhir yang perlu ditempuhi sebagai nik normasitah bt nik ismail di tahun 2010*ok,gaya cakap macam tahun 2011 tukar nama jer*

hari ni nak simpulkan ape yang mm dah dapat daripada dunia blogging dalam tahun 2010 ni yerSmile

 

 Lebih amik tahu hal semasa

ok seriuslah ini adelah membuka pekung didada,mm memang b4 nih*zaman sebelum serius berbelog* mm agak seperti katak di bawah tempurung ok!!ape orang cite pun tak tahu..kesian kan??tapi sekarang,ha,laju jer dapat tahu macam2 sebab nak hupdate belog babe!!semangat!!

Dapat belajar banyak benda

ok,ini rasanya semua orang pun dapat kn??sebab dekat belog ade macam2 tutorial,tips,resepi,ha semua lah.kan ke dapat belajar tu!!suke2:)kalau dulu b4 belog ni wujud.mm mane reti nak tengok cari mana tips2 ni semua tau~~sekarang dah hebat..heheh

Dapat ramai kawan

Ok,yang ni dah memang terbukti kan dalam entry lepas,so malas nak bebel banyak2 lagi!!sila tengok entry ini .

again,kredit gambar dari fb zue

Dapat tengok wayang awal

ha,yang ni adalah hanya secara kebetulan,ade rezeki yang datang,mm dapat pergi pratonton filem khurafat hari tu,so kalau nak tahu banyak pasal ni,sile tengok entry ini

Dapat pendapatan sampingan

ok,dah namanye pun sampingan kan??so alhamdulillah ade rezeki berpihak pada mm,setakat 2010 ni mm dapat 2 cek dari nuffnang yang disayangi.ingatkan nak cukupkan 3 tapi sayang nak cash out sebab BE sedang rancak:)

Dapat kurangkan malu+tambah keyakinan

ok,ini adelah benda yang paling penting,thanx to belog sebab belog ni buat aku makin yakin nak berdepan dengan orang ramai*blogger* walaupun macam tahu akan dibahan:)hehhee..

 

ok,rasernyer banyak kalau nak senaraikan kan??so itulah shortlist nyer.anda bagaimana??ape yang korang dapat??jom share jom!!

btw,selamat tahun baru korang!!!!

kredit gambar highdefiniton wallpapers.

adios!!


JOMLIKE!

Khamis, 30 Disember 2010

tahniah MALAYSIA!!!!

salam semua..semoga korunk semua sihat hendaknya.sori 2 hari tanpa update sebab tuan belog demam lepas balik gathering..but alhamdulillah sekarang getting betterSmile

ok,semua orang dah tahu kan pasal ni??yes MALAYSIA menang 4-2 semalam,walaupun sebenarnyer malaysia kalah pada final ke2 di Indonesia,tapi kita tetap menang!!

bagi mm.perlawanan kali ini sangat berbaloi!!semua satu malaysia bersatu hati dalam menyokong Malaysia,twitterland memang tayah cakapla,semua duk tweet pasal bola,even kt kolej mm ni pun,mlm ni bergema suara warga kolej bersorak.

apa pun yang mm nk cakap tahniah untuk semua pemain malaysia!!dan tahniah untuk khairul fahmi penyelamat malaysia dan safee sali,ramai yang syang diorang lebih malam niSmile

 

hehe,sesiapa yang ade hati kat incik KF kite ni,silelah rase down sekarang sebab die dah berpunya,sile ushar blog awek beliau kat sini

hah,dan 1 berita baik untuk semua,PM dah umumkan cuti umum untuk semua jumaat iniSmile

so,slmat bercuti,happy new year!!adios!!


JOMLIKE!

Isnin, 27 Disember 2010

kawan realiti vs maya |part 2

salam semua..ha,badan tak sihat lalu entry keluar lambat.nampak flow kejadian???tapi sebab diri terasa femes dan rasa ade orang nak baca aku hupdate,aku hupdate jugak lah kan..*ok,abaikan ayat ini*

ha,dah baca belum entry part1??kalau belum pegi baca kasi khatam dulu part 1 yang tade apa2 sangat pun tuh..hahhaha..kan dah janji nk tunjuk bukti kan??bukan bukti mencuri ok,tapi bukti aku berjumpa rakan mayaku!!a.k.a bloggers malaysia!!

ha,meh nak summarise cerite semalam

tempat : berjaya times square,ampang bowl,wendys,food court tgkat 10
waktu kejadian: 10 pagi kononnya,tapi start pukul 12tghari
blogger yang terlibat:*ha,kalau nk tgk org lain cite pasal ni,g blog diorang*

  1. Mel http://melromeo.com/
  2. ZueZoey - http://zuezulaina.blogspot.com/
  3. Evagurl - http://evagurltingtong.blogspot.com/
  4. Eazy Izzuddin - http://eazy-izzuddin.blogspot.com/
  5. PojiePooh - http://pojiepooh.blogspot.com/
  6. Azfarul - http://enciksedap.com/
  7. Yutaka - http://risingsunawakenmoon.blogspot.com/
  8. Aisya - http://theamarylliss.blogspot.com/
  9. Amir Rayyan - http://amirrayyan.blogspot.com/
  10. Daniel Adie - http://danieldeadie.blogspot.com/
  11. Jojo Bdina - http://jojobdina.blogspot.com/
  12. Qarl - http://mohdhaiqal.blogspot.com/
  13. Hizami Rahim - http://www.budaklelaki.com/
  14. Aien - http://aiensepet.blogspot.com/
  15. Hazman http://hazmanfadzil.com/
  16. Kech - http://www.nurhidayahyahya.com/
  17. Chaon http://mrchaon.blogspot.com/
  18. Tia http://crayzeebaybiey.blogspot.com/
  19. Cik Helena http://www.cikhelena.com/
  20. BeanMorenohttp://www.suterablogger.com/& http://www.beanmoreno.com/
  21. Shahrul Hairy Shaharuddin http://www.shahrulhairy.com/
  22. Gadis Terbilang http://gadisterbilang.blogspot.com/
  23. Nik Mashimaro http://www.hatisamronkin.com/
  24. Hannan al qudsey http://hannan-al-qudsey.blogspot.com/
  25. CarlSamsudin http://carlsamsudin.blogspot.com/ &http://carlsamsudin.com/
  26. Encik Psychopath http://babipunyestalker.blogspot.com/
  27. Eykameow http://eykameow.blogspot.com/
  28. Hana http://www.hanalovenest.com/
  29. Fendi http://fendidahada.com/
  30. Syida Shukorhttp://syidamumue.blogspot.com/
  31. Eny http://www.sickchild72.com/
  32. Mieya http://mieyabubbletalk.com/
  33. Syazberry http://syazberry.blogspot.com/
  34. Milimilo http://www.milimilo.com/
  35. Phreak-idhttp://www.phreak-id.com/
  36. Fariq http://www.fariqscorpio.com/
  37. Zelo http://zelo55.com/
  38. Andy Sahlamhttp://andyhowtt.com/
  39. Dayah Ramlihttp://chocolate-comot.blogspot.com/
  40. Huda Lunahttp://hudahyedo.blogspot.com/
  41. Ika Honey Bunnyhttp://cutsiewootsiehoneybunny.blogspot.com/
  42. Aus http://www.ausmelankolik.com/
  43. Mohamad Zulhelmihttp://anakperak.com/
  44. Che Armsterhttp://www.chearmster.com/
  45. Tia http://crayzeebaybiey.blogspot.com/
  46. Red Linda http://redlinda.com/
  47. Rina Salleh http://inisyurgadunia.blogspot.com/
  48. Cik Epal http://cikepal06.blogspot.com/
  49. Cik Lily Putih http://www.ciklilyputih.com/
  50. Eyriqazz  http://www.eyriqazz.com/
  51. Ery Farieha http://lapinkyery.blogspot.com/
  52. Daydeck http://www.daydeck86.com/
  53. Shara  http://duniasigadisbunga.blogspot.com/
  54. Cik Platipus http://sarangplatipus.blogspot.com/

dah,aku malas cakap banyak sebab gambar kat bawah ni kompom buat korang yang tak pergi akan jeles secara automatiknya sebab gambar dibawah menggambarkan yang kitorang GEMBIRE DAN BEST GILE!!!*amik ko capslock siap*

jiran2P1010526

mangsa: shahrul + chearmster

jiran2P1010533

mangsa: daydeck

jiran2P1010563

mangsa: carl + mel + beanmoreno

jiran2P1010584

mangsa : aus + tia

jiran2P1010600

mangsa: chearmster

jiran226122010195

mangsa: tia + phreak-id

gambar dari fb zue

and last but not list…

P1010616

ok,gambar ni buat aku rase kecik!!jangan jeles I dapat amik gambar ngan rina salleh tau:)

nota pesanan: ngeh3,korang yang jadi mangsa edit2 gambar di atas..jangan marah ha~~~nanti kena jual!!

 


JOMLIKE!

Sabtu, 25 Disember 2010

kawan realiti vs maya (part 1)

salam semua..wuhuuuu..hari ni entry sangat lambat keluar yer kawan-kawan.dahla jumaat tade entry akibat kekangan masa di waktu siang + ketensionan di waktu malam.so,setelah mengeluarkan diri dari bilik petang tadi,maka tertaiplah entry ni.

akibat dari pada entry terbaru si gadis belang aka ery,maka terpikir aku hendak buat entry ini.

rakan realiti vs maya??ok,meh nak define dulu,rakan realiti tu kawan yang korang memang dah kenal dan dah pernah berjumpa face to face dengan orang tu,tak kira lah die budak tadika korang ke,jiran sejak kecik ke,yang penting korang memang dah pernah jumpa muka ke muka dengan die.kawan maya ape kejadah plak~~ok,kawan maya tu bukan maknanyer korang ade kawan nama maya,tapi kawan maya nih maknanyer korang kenal kawan korang ni melalui internet @ social network contohnya belog,facebook dan twitter.ok jangan lupa social network zaman jahiliah dulu,friendster + myspace.

ok,ape beza kawan realiti dengan kawan maya??pada aku sama jer,sebab,kawan realiti adalah kawan di alam maya anda jugak sebab??sebab,mostly rakan facebook anda adalah rakan-rakan anda sendiri kan??dan kawan maya boleh jadi kawan realiti,sebab kawan maya kita still boleh jumpa kat alam realiti,bukannya orang tu tak wujud pun kan..

so,ape kata anda??pada pendapat korang lah,ape beza kawan maya dengan kawan realiti dan ape baik dan buruknya dua2 jenis kwan ni,cuba komen sikit!!bagi sesiapa yang rasa nak jumpa kawan2 maya di belog.jom join big gathering esok di times square(dan lagi aku promote).

esok akan dihupdate rakan maya yang dah jadi rakan realiti~~ngee..

malam semua.adios!!


JOMLIKE!

Khamis, 23 Disember 2010

Big Gathering

salam semua,nampak banner kat atas??kali ni entry malas nak cakap banyak,sebab idea tak berapa nak dicurahkan pulak setelah kepala dipeningkan untuk memahami sastera di tengah malam.

so,sape free,meh la join,boleh jumpa MELROMEO yang femes itu~~dan jumpa mashimaro yang lansung tak femes nih~~haha…nak info lebih2.sila pegi ke sini

sape agak2 boleh pegi,moh bagi tau kat aku moh~~boleyh catit dalam notebook before pergi~~*sila jangan percaya aku tipu*.dah,sape free jangan lupa join.

adios!!

p/s: otak aku dah pening pegi tengok orang sastera.nanti aku hupdate pasal ape~~


JOMLIKE!

Rabu, 22 Disember 2010

Pratonton Filem Khurafat

salam semua.hari isnin yang lepas seramai 15 orang blogger telah berpeluang menyertai pratonton FILEM KHURAFAT,hasil arahan pengarah muda Syamsul Yusof.Ini merupakan cubaan pertama syamsul dalam menerbitkan filem bergenre seram setelah berjaya mengarahkan 3 filem bergenre aksi.

secara ringkasnya setelah menonton filem ni,ianya berkisar tentang kesan Johan,lakonan Syamsul Yusof yang telah mempercayai ilmu hitam dalam menambat hati hanah,lakonan Sabrina Ali.Kesannya,hidup Johan dan isterinya Aisyah lakonan Liyana Jasmay terganggu. Bagaimana mereka diganggu???silalah tonton Filem Khurafat yang bakal menemui anda semua pada 13 Januari 2011 ini.
sangat berbaloi untuk menonton filem ini,terutama bagi peminat Sabrina Ali,kerana ini merupakan filem pertama beliau(sebagai salah satu teraju utama),dan amat berbaloi jika anda menonton lakonan Sabrina Ali dalam filem ini!aku bagi 8/10 untuk cerita ini,dan pada pengarah muda Syamsul Yusof,selamat terus menerbitkan arahan-arahan yang mantap!!!
so,pada semua,jangan lupa tonton FILEM KHURAFAT|PERJANJIAN SYAITAN!!!



antara pelakon filem khurafat yang hadir semalam
gambar dari kak ina
j
para pelakon sewaktu sesi soal jawab santai bersama media
k
barisan blogger yang hadir semalam
l
hoh.nak jugak gambar ngan liyana jasmay
p/s: thanx to cikhelena atas jemputan ini,lain kali ajak lagi yer.

JOMLIKE!

Selasa, 21 Disember 2010

[review] Padinno.com

salam semua.maaf buat padin sebab entry review lambat keluar~~haha..dah la dah lama benau janji nak review blog padin ni.so padin,hari ni aku kasik review blog padinno.com nih.lepas ni jgn tuntut dengan aku ape-ape lagi..hahaha…

jadinya jangan duk melalut ke lain,mari kita tengok ape yang menarik tentang blog padinno.com nih.

nama blog: padinno.com
pemilik blog: padin
alamat blog: www.padinno.com

1.header

bab header ni memang terbaek lah padin,sebab blog padin pakai animation punye header,gerak2 tu~~mula-mula loading page,korang akan tengok header macam ni

image

then bila dah habis huruf2 tu bergerak,korang akan nampak header ini pulak

image

so,jangan terkejut ye kawan2Smile

2. dari segi loading time.ha yang ni aku malas cakap banyak lah padin.satu perkataan jer.SUPERB!hahaha..dah ok sangat dah loading time blog ko..

image

blog padinno.com ni memang sangat ringan dan akan buat korang masuk sekali nak masuk lagi.

3. entry yang menarik.bagi aku blog padinno.com merupakan salah satu blog yang memang aku takkan lepas dari masuk dalam sehari,tapi kan padin,aku malas nak komen kadang tu~~hahaha…so,nak tau antara entry menarik belog padinno.com?

image

ini,bukti pageviews untuk entry yang popular tahun ni~~yang ni aku amik dari sini

so,untuk padin,ini ajer aku boleh kasik review,dan untuk yang dah masuk bloglist ku~~seperti yang dijanjikan,setiap selasa satu2 dari anda akan direview.

-the end-

p/s: semalam pergi pratonton filem khurafat,so stay tuned,review bakal keluar dalam masa terdekat..


JOMLIKE!

Isnin, 20 Disember 2010

roda-roda kehidupan..

salam semua..salam isnin buat semua.hari yang semua orang akan mula mengeluh untuk memulakan minggu baru,but hopefully,semua orang akan dapat permulaan yang baik for this week:)
tuan belog sudah pun kembali ke kolej semula.bermula perjalanan sem 2 untuk tahun ke3,doakan semuanya berjalan dengan lancar yer kawan2:)
oleh kerana tuan belog kurang motivasi,hari ni mahu bagi korang semua motivasi bersama,so let’s the picture talk~~gambar semua dari google.
sapa rasa dia syg tuan belog ni,bagilah semngat dan kata2 peransang untuk tuan belog yer..will appreciate it.sayang semua..





JOMLIKE!

Sabtu, 18 Disember 2010

futsal dan perempuan

salam semua..selamat hujung minggu..ouh no,ini adalah weekend terakhir dirumah~~esok dah nak bergerak ke kolumpa terchenta.semangat tade lagi nih.macam mana ni..:(

ok,dah stop mengadu domba kat orang,mari teruskan dengan tajuk entry.futsal dan perempuan.errr…ape pendpat korang??pelik,tak sopan,bagus,baik,aktif,ok,sila bagi pendapat korang.

ok,bagi tuan belog,futsal dan perempuan untuk zaman sekarang dah pelik,sedangkan bola sepak pun dah ada untuk permpuan di peringkat sukan antarabangsa kan??so,tak lah pelik kalau perempuan main futsal.

errr…tapi mungkin ada yang berfikir perempuan yang main futsal @ bola sepak ni tak sopan.yelah negara kita ni kan negara timur,perempuan ayu-ayu melayu terakhir lah kan dalam pikiran.tapi sila berfikiran terbuka yer,tak semestinya orang perempuan yang berfutsal ni ganas.bak kata adnan sempit,dalam hati ade taman der..

sebab sebenar aku tulis entry ini adlah aku jugak pernah main futsal,dan yes!!futsal sangat mengujakan.the right way untuk bersenam.tapi kan,dah lama ni tak main..rindu tau.nak main tapi kan tade geng..ouh sedih2..

dah lah,malas nak cakap panjang-panjang,nanti lagi sedih.dah la semalam dijeleskan oleh 5 sekawan yang berkarok dan berbowling sakan di kolumpo sane!!!erk!!benci korg!!!!

 

private_1_89f6c51f30e63998a5ab572b6531d7792814b7eca4aef1fd643ed092eccbc651l

ni lah gambar team futsal aku time dekat matrik!!and yes!!1 kali juara,dan 1 kali naib juara.cari aku kat mane!!!dah layannnnnn~~~


JOMLIKE!

Jumaat, 17 Disember 2010

disebalik nama

salam semua..selamat pagi..selamat hari jumaat yang mulia.semoga hidup kita semua dilimpahi rahmat dari Allah s.w.t.ok,harini mahu berbicara tentang nama.

ape ade pada nama??hanya sekadar syarat untuk melengkapkan norma hidup manusia??ye lah,kalau tade nama macam mane nak panggil ye tak??nak buat ic tak boleyh,nak buat semua keje pun tak boleyh.sedangkan kucing dan ayam ada nama apetah lagi manusia.

tapi,sepatutnya kita perlu berhati-hati dalam memberi nama,terutamanya buat ibu bapa semua.Penting untuk anda betul-betul memilih nama buat anak-anak anda,seharusnya ibu bapa perlu menyelidik apa maksud di sebalik nama untuk anak-anak mereka,kan sekarang dah banyak buku nama-nama mulia islam tu,so jangan hentam kromo saje ok!!

jom kita tengok antara nama-nama yang cantik untuk anak-anak dan nama-nama yang sangat tidak patut diberikan kepada anak-anak

antara nama-nama yang cantik:

nabil:yang kacak,cerdik,yang mulia

nafiz: yang melaksanakan

nuruddin: cahaya agama

nur liyana : cahaya kelembutan

nazurah : pemimpin agung yang disanjungi

naseerah/nasirah : yang menolong

antara nama-nama yang harus dihindari:

waqihah: yang kurang sopan dan malu

Syarrul Bariyyah : sejahat-jahat manusia

afinah: yang bodoh

zalilah : yang hina

zaniyah: penzina @ pelacur

so,kepada semua,nama itu suatu doa,pilih nama dengan teliti kerana nama itu amat penting buat kita semua.jom cari maksud nama anda di koleksi nama mulia bayi islam.jangan lupa kongsi maksud nama anda di sini.

anak sedaraku yang kushyuk..layankan ajer yer gambar ni~~

bebel untuk berkongsi bukan sekadar untuk diri sendiriSmile


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...