Khamis, 31 Disember 2009

tahun baru...belog pun nak gaya baru..hehehe..

yay!!!!!!!!dah berjaya mengedit my belog....
akhirnyer!!!!!fuh!!i like!!!hehehhe..*bnyaknyer tanda seru*(itu tanda saya suke^_^)

MySpaceOnion Icons

hehehe....semua orang da cakap sal tahun baru kan....
so,cik empunyer belog pun nak cakap gak la...*perkara biasa di tahun baru*

tahun baru...azam baru...semangat bru...diri baru....*ops..cam pelik bunyinyer*
hehehe.....ok2..meh merungkai kepelikan ayat tadi....

diri baru...emmm..itu yang cube cik empunyer belog nak cari 4 dis new year..
bukan nak tukar penampilan jadi pelik2...sampai sanggup cucuk2 sana sini...
(cukup comel dah nih....ops!!!salah puji pule)
juz wanna be someone better from today,yesterday n a day before2...(bhs melayu nyer..kelmarin2)

cik empunyer belog nak jadi orang baru..
nak jadi orang yang kuat...
kuat dari segi mental,fizikal,hati dan perasaan...
hohooh...sangat2 berharap...
doakan cik empunyer belog ye rakan2...
sayang kamu semua...
Onion EmoticonMSN Onion Icons

hehehe....cik empunyer belog nak ucapkan...bye2 tahun 2009 yang banyak mengajar cik empunyer belog erti kehidupan di dunia inih...
n selamat datang 2010..semoga kejayaan dan kebahagiaan bersama kita semua...

Onion Emoticons 2009 MSN Onion Emoticon2010

salam sayang dari cik empunyer belog untuk semua....

p/s: cik empunyer belog ader buka belog baru tau..untuk update cik empunyer belog punyer cerpen...so..senang2..klik la kat link my karya kat atas belog nih ea...tq2!!hepi holiday!!!!

JOMLIKE!

Rabu, 30 Disember 2009

under construction....

salam semua...
sori...cik empunyer belog sedang menaik taraf belog inih..
kononnyer nak tukar layout..last2 klam kabut jadinyer...
jadi sowi yer...
penin da tgk belog sendiri...
cik empunyer belog tengah mereconstruct belog inih dan mereconstruct diri cik empunyer belog...

so...selamat tahun baru semua...
salam sayang..
cik empunyer belog..

JOMLIKE!

Selasa, 29 Disember 2009

****menyesal****

MySpace

salam semua....

lama sungguh tak hupdate belog nih...

kesibukan melanda diri cik empunye belog kebelakangan nih..

penat kejar mcm2 bnda..

pnat jaga hati orang...tapi hati sendri tak amik peduli...

okla..xmo tulis panjang2... juz nak share lirik lagu menyesal dari ressa herlambang..

lagu nih sangt mendalam maksudnyer...tak semestinya untuk seorang kekasih tau...

mari2..hayati lirik nih...

and dis lirik...cik empunye belog tujukan kat sape2 yang terasa...hahaha...enjoy u ollz....

*************************************************************************************

menyesal by ressa herlambang (ost 4 tasbih cinta)

Semula ku tak yakin.

Kau lakukan ini padaku.
Meski di hati merasa.
Kau berubah saat kau mengenal dia.

Reff:

Bila cinta tak lagi untukku.
Bila hati tak lagi padaku.
Mengapa harus dia yang merebut dirimu.

Bila aku tak baik untukmu.
Dan bila dia bahagia dirimu.
Aku kan pergi meski hati tak akan rela.

* :

Terkadang ku menyesal.
Mengapa ku kenalkan dia padamu.

Repeat Reff » 2x
Repeat *



p/s: inilah status cik empunye belog sekarang..ngeee
MySpaceMySpace



JOMLIKE!

Jumaat, 25 Disember 2009

H.O.M.E

salam selamat pagi semua!!!!
ok...dah 2 hari tak hupdate belog nih...
sebab sangat bz ngan kerje2 seharian....
haish..penat2..hahaha....tapi itu tanggungjawab yang aku sendri terima..
so...pndai amik...pandai la tanggung!!!!!

ok2..sekarang kat umah nih....
hehehe....tetibe plak da tersampai kat umah terchenta di kuantan nih!!!!
seronok giler....
petang nih nak gather ngan kekawan lama lagi...
hehe...suke3....

balik nih nak makan2 ngan family...
nak mkn ikan bakar...waaaaa.....jangan terliur ye anda semua...
hehehe.....

k2....time to rehat2 d umah....
selamat bercuti untuk semua!!!!!

JOMLIKE!

Rabu, 23 Disember 2009

c.e.l.a.r.u & t.e.r.h.a.r.u


salam selamat pagi semua.....
senyum lah di pagi hari..semoga berkekalan samapai satu hari....
senyum macam nih...


sangat la comelnyer....


hari baru...misi baru....
hohohoh....(aura krismas)
hope dat aku akan semakin kuat dan terus kuat....
tatau lah kenapa,masuk sem baru nih...
dugaan bertimpa2....
mungkin untuk membuat aku jadi lebih dewasa..

hari semalam disimpulkan dengan 2 tajuk entri inih...
celaru dan terharu...

celaru,sebab penat bercerapan di time square....(cerapan skjp jer...jalan je lebeh)
balik kena siapkan assignment yang menunggu...
kena pikirkan kerja2 kolej yang setia menunggu...
hohohoh..celaru jap fikiran...
jadi pergilah meluangkan masa...
makan2 ngan syamil n faqih n zila kat kafe...
hahaha...hilang jap celaru.....
tapi sampai bilik,tgk laptop,celaru balik..hahha..

terharu plak....
sebabnye...semalam dapat besday present from syamil...
hohohoh....rase nak menitik air mata semalam...
thanx to syamil...
hahaha...sampai arinih stil terasa terharu...(akan terasa sampai bila2 kot)
n one more..terharu sbb when i msg some of my fren....
mereka sangat supportive...
they said...cik empunye belog kuat...
n they know them...
jadi..klau orang lain rase cik empunye belog nih kuat...
kenapa plak cik empunye belog nak lemah semangat kan???
misi hari nih...
belajar untuk jadi seorang yang kuat.....
dan cuba terima segala ape dugaan yang datang dengan senyuman...



inilah yang buat cik empunye belog terharu...
MySpace

hehe..okeyh...cik empunye belog dah habis membebel dan terus membebel...
cik empunyer belog harap....u all have a nice day today....
selamat hari rabu semua...
salam sayang...cik empunye belog...

p/s: hari nih klas sampai petang lagi...hohohoh.....

JOMLIKE!

Selasa, 22 Disember 2009

pengembaraan bermula....

salam semua.....
post ini still dibuat walaupun sebenarnyer cik empunye belog mempunyai tanggungjawab yang tak terpikul dibahunya...(tak sedar diri namanyer)...

arini 21/12/2009 bermulalah episod baru seorang pelajar sains pemakanan di ukm yang bernama....nik normasitah nik ismail....

hohoho...memang 'seronok' yang teramat...1st day klas dah full from 10-4..
seronok gile la..hahhaa...
jumpa kawan2 yang sudah lama tak bersua muka...
ade yg da makin cantik..
ade yang da mkin matured..
n ade yg still maintain aje...sprti aku yg xprnh nk naik berat bdannya..hohoho....

1st of alll....cik empunye belog mahu minta maaf ngan ica merangkap class rep 4 my course...
sori sebab susahkan ica terpaksa amik tanggungjawab aku untu jd class rep...
hohoho..yup2...cik empunyer belog tidak bertanggungjawab okay....

then..kami telah diberi tugasan yang sgt menarik...
iaitu...to observe different kind of tempat makan...
group cik empunyer belog kena observe kat secret recipe..
jadinye..esok...times square bakal diserbu dengan aktivitinya adlh..
bekerja sambil meronggeng...

then...malam dipenuhi dengan meeting2 mencabar..
hohoohh...tu lah hari pertama aku bergelar seorang pelajar di sem baru...
memang teramat sangat lah 'seronok' nye...
sehingga....si dia penat melayan aku yang semakin sudah tidak kuat semangat..
juga si syamil yang suda bertukar menjadi cheerman 4 kwn die yang da semakin tak betul nih...
thanx 4 those yang make me happy....

oklah..time to sleep...sedar diri esok klas kul 8..hahaha..nite evryone...

salam sayang...cik empunyer belog...

p/s: post ini dibuat setelah selmat menangis..hehhe;)

JOMLIKE!

Ahad, 20 Disember 2009

ape2 je la....

salam semua...
hohohho...tajuk pun da bosan..
pape je la...
hahaha....
MySpace
sesungguhnya aku sangatla ketiadaan kemoodan untuk masuk new sem...
hoi!!!!bangun2!!!
dah2 la tido...esok dah masuk sem 4 da...
ccukup2 la main2...
hahhaa..okeyh..i2 hanya terbyang2 di kepla..
terdengar sayup2 di telinga..
hasilnya...
hohoho...
ak tak jamin la boleh kekal smpai final nanti...

MySpace
mesti aci hilang cam chipsmore jerk semngat aku yang tak berape nk berkobar nih....
wargh~~~tolong la...
somebody pliz2...bagi semngat membina siket kat aku..
hahhaa..nak kutuk siket pun dipersilakan(tp jgn lebey2)

barang tak kemas sepenuhnya lagi nih..
sbb nyer bdan tak berapa nak semangat nak kemas..
tape..esok masih ade...hahaha...

buat masa ini itu sahaja...
esok da nak masuk sem baru....
waaaa......

salam kexberapa excited dari cik empunye belog..

p/s: for mana2 nutri gurl n ukm student yg membaca...slmat mulakan new sem!!!!chaiyok2!!

JOMLIKE!

Sabtu, 19 Disember 2009

TIDAK MAHU!!!!!!!

salam....waaaa........
tak mahu!!!tak mahu!!!!!dan tak mahu!!!!

arini da 19...esok da kna balik kolej terchenta lah sangat tu....
haish...tade mood la nak balik setelah aku menatap result aku...
siyes still down till hari nih..
semangat nak masuk sem baru tade ag nih!!!!!

haish...anyone,sila bagi saya semangat!!!!!
hahaha....
dah la..tade bnda nak tulis pun sebenarnyer..
saje nak luahkan perasaan yang terpendam..
nak kmas beg pun cam malas...
unpack repack unpack repack..
last2...lipat2 gulung2 camapk2 je dalam beg~~
nasib ko lah baju2 ku sekalian....


salam sayang dari
cik empunye belog yang sedang malas dan malas lagi...

JOMLIKE!

Khamis, 17 Disember 2009

bertuahnya angka 20!!!!!!

salam buat semua....
hehehe...di ketika inih..sedang sangat amat lah teruja dengan kemenangan MALAYSIA!!!!!
yeh!!!akhirnye...setelah 20 tahun menunggu...
EMAS for bola sepak akhirnya menjadi milik kite...

hehehe..signifikan sungguh no 20...
yay!!!!bertuahnya angka umur daku itu~~~
hehehe..sempat lagi nih...

1st half..aku dah bising2 ngan si dia...
hahaha..mane taknyer..time tuh malaysia main macam tanak emas itu...
tapi hati tetap mengatakan mlaysia akan menang( patriotik tak saya)
then...dah habis 1st half...membawa hati yang tak berapa nak gembira dan duka lara...
ak pun menunaikan kewajipan ku...
sempat baca doa akhir tahun..n meneruskan dengan doa awal tahun...
salam awal muharram semua...
ngee.....tersesat jalan pule...

then dah siap kewajipan...
kuar bilik terkam tv..hehehe...semangat nih...
dengan tangan sdang tangkas setangkas goalkeeper malaysia tadi...
aku melipat kain...sambil mata tgk tv...(nak cakap aku rajen nih)
agak senang hati time tuh..
sebab bukak2 je..tgk2 malaysia serang dan terus menyerang...
semangat kembali berkobar2...

sekali...time goal tuh~~~
hehehe...di maghrib2 ituh...terdengar suara nyaring aku menjerit...
GOAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!YAY!!!!!!MALAYSIA MENANG!!!!
hehehe...knfiden gile kan aku..
padahal time tuh ade 8 minit kot lagi nak abis...
belum masuk waktu tambahan agi...
tapi satu jer nak cakap...
malysia main SUPERB!!!!!
Tahniah MALAYSIA!!!terbukti sudah slogan MALAYSIA BOLEH!!!!!
yang penting malaysia menunggu emas ini..sama umurnya dengan kami yang lahir 1989...
pada sesiapa yang 20 tahun arinih...
ini dia hadiah dari malaysia untuk anda!!!1

sekian ulasan tak berapa nak sukan dari...
cik empunya belog...

p/s: waaaaaaa.....tgk match tadi...buat aku rindu nak maen futsal lagi...:-(


JOMLIKE!

tahun baru,azam baru???


assalamualaikum dan selmat petang buat kamu semua...
hehhee...okeyh...tetibe datang idea nak merapu di blog for today...
arini nak cite pasal tahun baru...

cam yang semua tau...(klau tak tau..tgk klander kt side bar ye)
esok..bersamaan ngan 1 muharram 1431 hjrah...
bermakna...kite sebagai umat ISLAM akan membuka buku baru for our live....
maknanye...tahun baru untuk kite semua...

bile cakap pasal taun baru..mesti sume orang (hehe....ye ke??) akan cakap pasal azam baru...
haish...tahun baru azam baru....
tapi...yang kite duk tanam2 azam baru nih..
bercambah ke tak??
ade hasil ke tak??

for me...tak sanggup nak letak azam baru banyak2..
just make my life better than b4...
yang dalam2 kategori tuh...banyak kan...
untuk diperbaiki...
tapi just berpegang ngan 1 word..be better..
so..tak kisah la, in what way...
even kalau dapat tambah berat badan aku pun dah kire fulfill la tuh azam tahun baru....

ok...to finish bebelan2 aku nih...
just wanna wish semua yang beragama Islam yang membaca belog ini...
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU...
SELAMAT BUKA BUKU BARU DAN CANTIKKAN BUKU ANDA(u know what i mean)
semoga di tahun baru..kite dapat menjadi lebih baik dari sebelum ini....
dan lastly....selamat mencapai apa2 azam yang anda tanam...
semoga berhasil....


with love...cik empunyer belog...



JOMLIKE!

Rabu, 16 Disember 2009

black n white photo contest....

selamat pagi semua....(gaya upin ipin n the gang ucap selamt pagi cikgu)
as aku ngah tension + sedey + kecewa + hati hancur...
aku da memang taleh nak pikir banyak2 dah..
dmam pun dah makin teruk kot..*tapi tak sedar diri lagi..xmo makan ubat*

then..aku tertarik hati la nak join contest yang ezzan buat...


kalau korang pun berminat nak join..korang leh klik sini eh...
so....inilah gambar yang aku nak uploadkan untuk contest inih....
selamat mengomplen,memuji gambar inih..hahaha..
gambar sempena aku tengah keciwe.....



termenung pikir masa depan sendiri...ke mana hala tuju..kalau macam nih....
hasih..mengeluh dan terus mengeluh...
astaghfirullahalazim...
ampunkan hambamu ini ya Allah....

regards...cik empunye belog...

JOMLIKE!

< hargai mereka selagi mereka masih ada >

assalamualaikum..selamat pagi buat semua....untuk yang belum tidur..sile tidur yer..da lewat nih*mengata diri sendiri neh* bagi yang da bangun tidur,heheh...selamat hidup kembali!!!!

hehehe...dikala aku taleh tido nih..aku suke la nak melalut tak tentu pasal...

nak dijadikan cerite..sekarang nih kan duk umah...heheh..so keje aku hanyalah..makan.tido.masak(boleh kire nih).mandi.on9(yg ni tak terkire) n last but not least...tonton tv...hehehe..skema giler ayat..

and dalam banyak2 cite kat tv tuh..
ade satu yang memang aku tgk tiap2 ari....sebabnyer..dalam cite nih ade sorg budak yang sangat comel!!!!
tau cite hape????hehe...cite FAIZ FAIZAH,kat tv9 dekat dihati kul 5.30...

nak tengok betapa comelnya budak ini..sila tgk bawah...scroll down yep...

assalamualaikum....nama aku aiz....hehhe:-)



comelkan aiz...

ok..sekarang nak cite pasal tajuk entri...
alkisahnya..tadi tengok la cite nih...then kisah hari nih...mama n papa aiz meninggal...sedeh sangat..the day mama n papa aiz meninggal..adlah hari raya aidilfitri + bezday aiz...
aiz sangat tak boleyh terima yang mama papa da meninggal..
time tuh terdetik dalam hatiku...
Ya Allah,Kau panjangkan lah umur kedua ibu bapaku"
sesungguhnya time nih aku sangat terkesan...
aku sangat bertuah sebab still ade ibu n bapa...

so..selagi ibu dan bapa kita masih ada..sayangi lah mereka..
mereka yang mendidik dan membesarkan kita dari kecil hingga dewasa...
salam sayang...cik empunye belog..


p/s: untuk abah dan ma...kakak sayang abah n ma..terima kasih sebab besarkan kakak dengan penuh kasih sayang...

JOMLIKE!

Selasa, 15 Disember 2009

contest yang mudah!!!mari join....^_^

assalamualaikum.....klau baca sila jawab..hehehe..tak jawab dosa...
okeyh...post ini dibuat bertujuan untuk cuba2 jaya kot2 rezeki ade..meh la join sekali....

Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.

Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.

Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.

Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

2GB, baca lanjut di cabutanhttp://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update



JOMLIKE!

Isnin, 14 Disember 2009

T.E.R.I.N.G.I.N


TERINGIN!!!

itulah satu perkataan yang boleh aku type untuk luahkan perasaan....

teringin nak tukar phone baru as my phone skrg da macam nak taknak je function untuk tuan die neh...
function radio nyer smkin lemah...
waaa...itu je la pon yang boleh teman aku dikala kebosanan..
takkan 24 hours nak bukak lappy utk dgr lagu..
@ nak bawak lappy ke mane2...
haish...
tapi tu la...
masih tak berkemampuan lagi...


alangkah gembirenye hidup kalau tetibe ade orang yang baik hati nak bagi hadiah besday kat aku phone baru...
hahaha...sila jangan mimpi..satu hadiah pon tak dapat kot!!!


ok2...sekrang masuk bab sila syukuri nikmat ALLAH bagi ye masitah...
kire orait la tu ade gak phone..
bleyh gak wat kol family n kengkawan...
sila bersyukur ye..
ucap alhamdulillah...
mungkin belum tiba masanya kamu perlu tukar phone..
sedar tahap kemampuan diri okeyh...

itu saje untuk sekarang..

*selamat isnin sume*

p/s:kepada yang membaca...ni just sesi luahan hati...sorry if u get annoyed when read dis...


JOMLIKE!

Ahad, 13 Disember 2009

aku,dia & kamera

salam satu malaysia..(tetibe terpatriotik pule)....meh2...jenguk2 my new post yang dibuat bertujuan mau join cntest yang inchik dawie buat..nak tau lebih lanjut..meh klik sini meh..

"AKU,DIA & KAMERA" disini mulanya sebuah cerita.....


aku....seorang lelaki yang diberi nama dawie oleh rakan2ku..sebabnya..hanya mereka yang tahu...aku peminat kepada kamera2 di luar sana..sejak dari mereka hanya boleh digunakan dengan menggunakan kodak nikon dan bateri AA sehinggalah mereka skrang dah ade yang jadi seberat setengah beratku mungkin...dan semoden menggunakan memori kad yang sekeping itu...

tapi apakan dayaku,aku masih tak mampu nak memiliki walau satu....tapi angan2 untuk memiliki kamera itu masih tersemat dalam kalbu...

walaupun aku belum cukup gembire sbb tak dapat kamera...tapi aku sangat bersyukur dan gembira kerana dah jumpa dengan cinta hatiku,Dila.Dia lah yang bagi semangat kat aku untuk terus usaha dan usaha lagi....nak tau camne kami jumpa..meh recap meh...

******07012004*********

petang yang damai nan indah permai nih mengajak aku untuk pergi melepak di tepi Pantai di Taman Gelora....aku jalan tanpa hala tuju,main ikut kaki saja...orang jalan pandang ke depan,tapi,aku jalan pandang ke tepi....dan hasilnya....kedebush!!!!!tersembam aku mencium pasit pantai yang tak berapa nak halus tuh....

dia: Ops,awak...sori awak...saya tak sengaja..saya minta maaf yep...

si dia bersuara sambil mengutip bateri AA yang terkeluar dari kameranya akibat perlanggaran kenyal yang terjadi sebentar tadi...

aku: oh..takpe2 saya yang salah sebab pandai sangat..orang jalan pandang depan,saya pndang tepi..hehhe...dapatlah habuannya..."
(dah senyum macam kerang busuk)

aku: nice kamera...minat kamera gak ea???

dia: oh...thanx2...yup2..memang minat sangat2 amat...awak pun ke???huhuhu...kebetulan2...
by the way,nama saya dila..

aku: hehehe...same lah kite..tapi saye takde kamera pun..minat jer..saya dawie..selamat kenal!!!

dan the rest is done!!we become frens...n now...we know each other hanya kerana sebuah kamera yang jatuh akibat perlanggaran kenyal.....

******07012010********

"saya terima nikahnya,Nur Adila bt Mohd Khalid dengan mas kahwinnya,88 ringgit tunai..."
dengan satu lafaz sahaja,aku dan dia selamat diijabkabulkan...setelah 6 tahun kami berkenalan...perkahwinan hujungnya..alhamdulillah....

dia: abang,terima kasih sebab sudi terima dila jadi permaisuri hati abang.ni ada hadiah tanda sayang dila kat abang,abang bukak lah..

si dia menghulurkan hadiah tersebut dengan senyuman manis...
dan bila aku buka...

air mata lelaki ku mengalir serta merta...tahu ape hadiahnya...
kamera yang telah menemukan aku dan dia...
dan sehingga kini kamera itu masih ada....

aku: terima kasih sayang atas segalanya....

aku,dia dan kamera...disini mulanya satu cerita......




JOMLIKE!

Jumaat, 11 Disember 2009

KaPaL KaWaN ^_^

kapal kawan....
hehehe..sila dibahasa inggeriskan ayat itu...
jadinya ape ye kawan2...
FRIENDSHIP!!!!!

cakap pasal frenship...
emm...da 20 taun da aku idup kat dunia nih...
da jumpa macam2 jenis kawan...
tapi betul ape yang aku dgr orang kata...
nih org kata tau...
kawan ketawa sng nak cari..tapi...
kawan nanges...susah la...

n aku tau..aku juge tak layak digelar kawan yg baik kot...
huhuhu...sedey..i try to be one la...

saje jer ari nih cakap pasal nih..
sbb tadi dating ngan enchik google..
borak2 pasal frenship..
n here u are..ape yang saya dpat time dating tadi..
meh tengok meh...
menarik kot~~~^_^



-maksud yang mendalam-


-dedicate to all my frenz..i luv u all-


-sila translate..SELAMAT BERJAYA!!-

okeyh..itu je yang nak dikongsi...
tulah hasil dating saya ngan enchik google tadi...
lastly,have a great weekend to all of u.....

p/s: post ini ditujukan kepada semua yang pernah dan selalu menjadi kawanku...dari tadika,sk semambu,mrsm mersing,mrsm pc,kmpk n lastly,ukm..thanx a lot 4 ur frenship...may it last forever....

JOMLIKE!

Khamis, 10 Disember 2009

CubA dLu BaRu TaU...


setelah di lihat tajuk..ape yg korg2 pikir????
hehe....
meh nak story sikit...
hari nih buat percubaan pertama...
seumur idup..ni kali pertama..
tau ape??

baking cake...kek mixed fruits..
hahaha..konon2 nak celebrate besday sendiri la kan..
nak beli kek cam tade sape nak beli.,..
so nekad la..buat sendiri...

tapi ye la kan...
nama pun percubaan pertama...
kek tak berapa nak jadi..
tak naik...
waaaa....sedeh juge..
tapi tak kesah..
kate pun 1st timer kann.....
layak la dapat hasil yang begini~~~

mari tengok hasilnya...

hahahaha...buruk sungguh rupernyer..tapi rase buleyh tahan la~~




ni la rupe bentuknyer~~merekah2..

p/s: sila tinggalkan pesanan anda..pesanan semangat supaye kembali mmbaking after dis!!!!!tq:)


JOMLIKE!

Rabu, 9 Disember 2009

< today is my day >

hepi besday to me!!!!
huhuhu......ni lah namanyer...self-wishing..apekaaa???
hahhaa...

9.12.1989...
seorang insan telah lahir ke dunia dan dinamakan nik normasitah bt nik ismail...
hehehe..aku la tuh....
.
.
.
.
.
.
.

heheh....same as b4 n seperti yang dijangka...
no wish....from anyone....
wah..tipu!!!hahaha...
my ru8,my sis n my b da wish da pun...
tapi da mmg biasa da orang lupe..
so tak kisah la..

now..usia dah meningkat..
da ade angka 2 kt depan...
so as usia da bertambah...
i have my wish to do in this 20years old punyer duration...

ape yang aku nak???:
1. ak nak lebey berjaya dlm study.
2. ak nak bljar masak lebey n lebey lagi
3. bljar utk jadi seorg yg lebey matang
4. belajar utk lebey berdikari...
but d most important thing yang aku nak adalah....

nak capai berat badan 40 KG....
huhuhu..tak pernah capai berat tuh ok..
sgtla xstabil bdn aku..
ape pun..ni juz bebelan kosong aku..
n lastly...hepi besday to me..smga ALLAH pnjangkan lagi usia aku...
amin....


JOMLIKE!

Selasa, 8 Disember 2009

rindu....-_-

R.I.N.D.U.....MISSING YOU....
wahahaha..maksud yang sama.....tapi ejaan yang berbeza....

mode arini...saya rindu dia,kamu,mereka,dan anda-_-
wargh....so sad sbb tak dapat join kawan2 berOPKIM..
tak dapat tgk hasil usaha aku selama ni..(w/p sikit je kan..)
tapi pape pun..selmat beropkim ea korg...
smoga semuanya berjalan lancar~~~;-)

okeyh..smpai fokus asal rindu inih..
rindu ini ditujukan buat insan yang selalu ada dihatiku...
mohamad hazarunizam...
saya rindu kamu....
duk lumut tu elok2 tau...
baru pegi arinih..da terasa rindu...
camne ek???
ade lagi 2 hari nih...
enjoy ur camp tau..
t balik kna baca post nih..
specially dedicated to u...
luv u always....


rindu kawan-kawan ku....


rindu si dia~~~

JOMLIKE!

< frens 4 eva >

***salam kabare sume***

semalam...sangat gembire sebab dapat jumpe my old2 fren...
tau knape old2...????coz they are my fren sejak sek rendah....
n ade 2 org yg kwn ak sejak dari tadika (zaman kecomelan terserlah)
so lama kan???hehehe...tp kitorg mmg rapat...
seronok sgt dpat jumpa diorg...

ape yang kitorg wat???simple2 jer...
sampai2 mall,cari tempat mkn..sbbnyer our driver terhormat n co-driver yang serius itu belum makan......jadi kami pun serbu kfc n suddenly,kami yg ladies terpikat mau makan juger(tapi kami makn cheesy wedges n sharing 3 orang okeyh...diet..huhuhu)

sambil borak2 yg cnversationnyer da macam ayam ckp ngan itik sbb...
bila sume da masuk u..then sume ckp pun ade yg paham ade yang tak....
then muncul lagi sorg kwn kami...azizah namanya....
makan2 then gerak ke bowling puler...

bowling yang seronok...
aku cnfirm2 la jadi ratu longkang yang berjaya~~~
hehehe...ape pun sangat sewronok...
kitorg main 2 game...tp jijah maen 1 game jer...
die balik awal sbb dis wednesday die ade final exam...
thanx to jijah coz snggup gak dtg join us..w/p kpala ngah berat pikir exam..
cayang kamu lah!!!!
okey..jom check it out ini gambar yg smpat snap time bowling..


ni 1st snap kami~~~


ni pule 2nd snap taken by shida~~


ok...ni 1s pair...(tp ade pule mamat sibuk di situ)


ini pule pair sayer....nma die shakeel...

ok..mari ke aktiviti ke 2 iaitu..
melawat telok chempedak yang cantik~~~
kat sini..kitorg juz borak2 kosong...
then kami pun balik....
ape yang penting...
mmg sgt amat seronok kluar dengan mereka...
n FRENS 4 EVA kawan2..
sayang korang~~<3<3



JOMLIKE!

Jumaat, 4 Disember 2009

< bila hati terkunci lagi >

lisa dah makin pelik ngan sikap nizam semenjak 2 menjak neh...
keje nak moody ajer..nak kater period,rasernyer lelaki....ke lelaki ade state "datang bulan" jugak??

sampai la suatu hari neh die da terasa sangat windu ngan scene2 gelak2 santai die ngan nizam...die pun aci sedap mulut la tnya kat nizam..
"iz,ko datang bulan ea???asal ko sekarang lain ek ngan aku???awek ko marah ea???"hamek kau..bertalu2 sekali lepas..da macam peluru berpandu je gayanyer....ish2..berapi telinga camnih~~

tapi nizam buat aci selamba jer...cam lah si lisa tak wujud di situ...
"cet!!!die ingat aku nih ape????meja ke???dahlah malas aku nak layan mamat datang bulan nih"
lisa berlalu sambil menolak meja yang berdekatan dengannya...

*********5 bulan selepas kejadian********

bunyi tone hanya kau yang mampu menandakan lisa's bestfren sedang call...aci berlari tak cukup tanah si lisa semata2 nak angkat calll....yela..ika is one of her besties la katakan...kawan 2hidup2mati katanya....hehehe...

n right after berborak sakan dengan ika...lisa tersandar lah kat dinding..
tau kenapa????sebab ika tell her about nizam....ika gtau lisa ape yang buat si nizam tu jauhkan diri dari lisa.n the answer is JEALOUS!!!!

okeyh..tak paham ea knapa nizam jealous...mari recap ape yang terjadi b4 diorg gaduh...
kan waktu diorg tgh suka gelak2 tak hengat dunia pada suatu hari yang aman neh,kan mak si Lisa call..borak punya borak smpai la tak hengat si Nizam kat sebelah nih..
rupernyer nizam dengar borak2 lisa ngan mak die..
diorg time tuh ngah bncang pasal ade orang masuk meminang si lisa...
dan the rest is,nizam tak dengar pun...
sebenarnyer,lisa tolak pinangan tuh..
n sebabnyer hanya satu..hati dia dah terkunci...
sapa yang kunci???n ape yang jadi kat diorang berdua neh???
hehehee...tunggu next en3 okeyh~~~

to all...saye bukan penulis novel @ cerpen yg berwibawa..sebab tuh saye xpndai tulis..so if u want to read..juz read it or leave it!!!hehehe...


JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...