Ahad, 13 Disember 2009

aku,dia & kamera

salam satu malaysia..(tetibe terpatriotik pule)....meh2...jenguk2 my new post yang dibuat bertujuan mau join cntest yang inchik dawie buat..nak tau lebih lanjut..meh klik sini meh..

"AKU,DIA & KAMERA" disini mulanya sebuah cerita.....


aku....seorang lelaki yang diberi nama dawie oleh rakan2ku..sebabnya..hanya mereka yang tahu...aku peminat kepada kamera2 di luar sana..sejak dari mereka hanya boleh digunakan dengan menggunakan kodak nikon dan bateri AA sehinggalah mereka skrang dah ade yang jadi seberat setengah beratku mungkin...dan semoden menggunakan memori kad yang sekeping itu...

tapi apakan dayaku,aku masih tak mampu nak memiliki walau satu....tapi angan2 untuk memiliki kamera itu masih tersemat dalam kalbu...

walaupun aku belum cukup gembire sbb tak dapat kamera...tapi aku sangat bersyukur dan gembira kerana dah jumpa dengan cinta hatiku,Dila.Dia lah yang bagi semangat kat aku untuk terus usaha dan usaha lagi....nak tau camne kami jumpa..meh recap meh...

******07012004*********

petang yang damai nan indah permai nih mengajak aku untuk pergi melepak di tepi Pantai di Taman Gelora....aku jalan tanpa hala tuju,main ikut kaki saja...orang jalan pandang ke depan,tapi,aku jalan pandang ke tepi....dan hasilnya....kedebush!!!!!tersembam aku mencium pasit pantai yang tak berapa nak halus tuh....

dia: Ops,awak...sori awak...saya tak sengaja..saya minta maaf yep...

si dia bersuara sambil mengutip bateri AA yang terkeluar dari kameranya akibat perlanggaran kenyal yang terjadi sebentar tadi...

aku: oh..takpe2 saya yang salah sebab pandai sangat..orang jalan pandang depan,saya pndang tepi..hehhe...dapatlah habuannya..."
(dah senyum macam kerang busuk)

aku: nice kamera...minat kamera gak ea???

dia: oh...thanx2...yup2..memang minat sangat2 amat...awak pun ke???huhuhu...kebetulan2...
by the way,nama saya dila..

aku: hehehe...same lah kite..tapi saye takde kamera pun..minat jer..saya dawie..selamat kenal!!!

dan the rest is done!!we become frens...n now...we know each other hanya kerana sebuah kamera yang jatuh akibat perlanggaran kenyal.....

******07012010********

"saya terima nikahnya,Nur Adila bt Mohd Khalid dengan mas kahwinnya,88 ringgit tunai..."
dengan satu lafaz sahaja,aku dan dia selamat diijabkabulkan...setelah 6 tahun kami berkenalan...perkahwinan hujungnya..alhamdulillah....

dia: abang,terima kasih sebab sudi terima dila jadi permaisuri hati abang.ni ada hadiah tanda sayang dila kat abang,abang bukak lah..

si dia menghulurkan hadiah tersebut dengan senyuman manis...
dan bila aku buka...

air mata lelaki ku mengalir serta merta...tahu ape hadiahnya...
kamera yang telah menemukan aku dan dia...
dan sehingga kini kamera itu masih ada....

aku: terima kasih sayang atas segalanya....

aku,dia dan kamera...disini mulanya satu cerita......




JOMLIKE!

8 ♥♥suratcinta♥♥:

syima berkata...

ecece~
bru 1st tyme bce bLog kamoo nikki~
menarik!
da mcm wat cerpen lak...lalala~
truskn b'blogging ya!!

Wan Pai berkata...

nice gak cite tu..kerana sebuah kamera..
[teringin nk beli DSLR]

Milofloat berkata...

ape yg kenyal tu?? bleh explain skit??hehehe

nik normasitah bt nik ismail berkata...

syima: hehehe....thanx 4 support dear~~

pai: ahah..tau tape..nak dslr juge...;p

milofloat: itu adlh term fizik...hehe...tetibe jerk terkeluar..

Mr ProPiTo berkata...

hehe, contest ni best gak baca..haha

nik normasitah bt nik ismail berkata...

mr propito: huhu...cntest mana yang best baca???
ur blog contest????

UmiHariZahin berkata...

simple story... :)

nik normasitah bt nik ismail berkata...

umi: hehehe...simple2 suda...tak elok cmplicated sngt~~~:-)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...