Jumaat, 4 Disember 2009

< bila hati terkunci lagi >

lisa dah makin pelik ngan sikap nizam semenjak 2 menjak neh...
keje nak moody ajer..nak kater period,rasernyer lelaki....ke lelaki ade state "datang bulan" jugak??

sampai la suatu hari neh die da terasa sangat windu ngan scene2 gelak2 santai die ngan nizam...die pun aci sedap mulut la tnya kat nizam..
"iz,ko datang bulan ea???asal ko sekarang lain ek ngan aku???awek ko marah ea???"hamek kau..bertalu2 sekali lepas..da macam peluru berpandu je gayanyer....ish2..berapi telinga camnih~~

tapi nizam buat aci selamba jer...cam lah si lisa tak wujud di situ...
"cet!!!die ingat aku nih ape????meja ke???dahlah malas aku nak layan mamat datang bulan nih"
lisa berlalu sambil menolak meja yang berdekatan dengannya...

*********5 bulan selepas kejadian********

bunyi tone hanya kau yang mampu menandakan lisa's bestfren sedang call...aci berlari tak cukup tanah si lisa semata2 nak angkat calll....yela..ika is one of her besties la katakan...kawan 2hidup2mati katanya....hehehe...

n right after berborak sakan dengan ika...lisa tersandar lah kat dinding..
tau kenapa????sebab ika tell her about nizam....ika gtau lisa ape yang buat si nizam tu jauhkan diri dari lisa.n the answer is JEALOUS!!!!

okeyh..tak paham ea knapa nizam jealous...mari recap ape yang terjadi b4 diorg gaduh...
kan waktu diorg tgh suka gelak2 tak hengat dunia pada suatu hari yang aman neh,kan mak si Lisa call..borak punya borak smpai la tak hengat si Nizam kat sebelah nih..
rupernyer nizam dengar borak2 lisa ngan mak die..
diorg time tuh ngah bncang pasal ade orang masuk meminang si lisa...
dan the rest is,nizam tak dengar pun...
sebenarnyer,lisa tolak pinangan tuh..
n sebabnyer hanya satu..hati dia dah terkunci...
sapa yang kunci???n ape yang jadi kat diorang berdua neh???
hehehee...tunggu next en3 okeyh~~~

to all...saye bukan penulis novel @ cerpen yg berwibawa..sebab tuh saye xpndai tulis..so if u want to read..juz read it or leave it!!!hehehe...


JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...