Selasa, 23 November 2010

fenomena di Malaysia…

salam semua…selmat pagi mungkin lebih sesuai untuk entry ini,
ok,sebelum melalut lebih panjang,mahu bagitau..sepanjang minggu ni,blogwalking + update entry hanya akan terjadi waktu tengah malam yer kawan-kawan..
sebab??sebab hanya mampu menumpang berukband kawan jer sekarang.
jadi,sudah alasan,sekrang meh cite tajuk entry..
fenomena??tahu tak fenomena tuh ape??
jom try cari kat wiki yer..
Fenomena merupakan suatu peristiwa yang nyata, sesuatu fakta, pewujudan atau perubahan yang dapat dilihat dan merupakan sesuatu yang istimewa. Misalnya: hujan, ribut, angin monsun, pelangi dan sebagainya.
ini wiki cakap,tapi bagi aku,bila sebut fenomena ape yang terlintas kat kepala,bencana alam!!tapi ade 2nd thing yang aku terfikir,fenomena=trend masa kini.
boleh tak cakap macam tu??huhuhu..dan antara fenomena yang terjadi di Malaysia

1.Fenomena Dato’ Syed Muzaffar-siap timbul kain nama kain angkasawan,huih,Malaysia sangat bangga dapat hantar angkasawan ke angkasa.
2. Fenomena Maher Zain-okeyh yang ni sedang hangat terjadi,even budak kicik pun boleyh hafal lagu beliau,but lagu beliau sangat super duper best!
3.fenomena bertudung-okeyh ni bukan fenomena bukak tudung cabut tudung tau,tapi trend tudung yang macam2,antaranya,tudung Siti,tudung Rozita Che Wan lah.paadahal RCW tak pakai tudung pun still ade tudung die..

ini tudung siti

ini tudung RCW

4. Fenomena yang paling aku benci kat Malaysia ni,fenomena buang bayi.hah,yang nih aku rase cam nak hemouk jer kepala orang yang wat keje nih!!!so,mari same2 banteras fenomena yang last nih ok!

dah,cukup lah aku melalut.korang jangan segan silu nak komen yerSmile
ADIOS!!!!

JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...