Khamis, 23 September 2010

Syafiah Humaira[pendapat]

salam semua..
selamat malam,
ouh2.b4 membebel lebeyh panjang,
mahu lah hamba meminta ampun maaf (eceh,macam raya punya maaf plak)
sebab semalam tak dapat bwalk merata2..
semalam internet main cikucak ngan hamba..
tapi harini dah ok!!:)weee:)

ok,
rase hamba la,
hamba jarang nak sentuh isu2 dalam surat khabar kan??
kadan2 ade,tapi tidak dikupas pun,
sekadar inform korang je yang kat paper tu ade cite tu..

tapi harini,
bile hamba bukak harian metro online,
hati hamba tergerak untuk menaip entry ini..

sebelum membebel lagi dan lagi,
nak mintak maap dulu andai ade terkasar bahasa ke hape..
ini hanya pandangan ye kawan2..

'Saya tetap sayang dia' 

itulah tajuk salah satu berita dalam paper harini 
ini berita tentang proses perbicaraan kes pembunuhan
Syafiah Humaira Sahari, 4, Februari lalu..

tak tahu tentang kes ini??
dipendekkan cerita,kes ini adalah kes pembunuhan seorang kanak-kanak perempuan
yang telah dibunuh oleh teman lelaki ibunya sendiri..

dan,yang dibesarkan dan diwarnakan biru itu adalah kata-kata ibu si kecil yang dibunuh itu.
bukan sayang kepada si kecil,tetapi kepada si pembunuh,

ini ayat dari si ibu itu,
“Saya tak pernah marahkan dia (Mohd Fazli) sebab dia terlampau sayangkan anak saya, maka saya amat menyayanginya,” 

ape kah maksudnya???
lelaki itu sayangkan anaknya??sayang sampai sanggup bunuh ye??
sayang apekah itu??
kucing sayangkan anak tak plak membunuh..
ouh apekah hati seorang ibu..:(
sedih sungguh tatkala baca berita ni:(

dan ini antara feedback pembaca harian metro online:


 
 ok lah,da tanak komen banyak2 lagi dah,
hanya satu perkataan SEDIH!
ape kata anda??

p/s: ehem2..macam ade BE baru yang nak melekat~~mintak2 la BE,boleh cashout kali ke 2~~heheh 
  


 

JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...