Sabtu, 4 September 2010

kenangan pre raya:)

salam semua..
selamat malam:)eh2,da hampir penghujung da ramadhan kite:)
amacam??dapat rase manis nyer puasa??
harap2 walau sikit,pasti ada sedikit kemanisan yang kita dapat:)

hari ni hamba nak cite kenangan pre raya hamba..
huhuhu...alkisahnya,
ini adalah aktiviti lepas exam berakhir semalam..

hari pertama kejadian
masa bermula: lepas asar hari jumaat
masa berakhir: sahur sabtu pagi

kisah bermula dengan kejadian tunggu bas nak pergi stesen monorel 
huih,hampir2 setengah jam gak menunggu,
hajat dihati mahu makan pizza d THE MALL,
tapi pergi2 
"woah!!!penuh ok!!"

lalu ade la sorang mamat pekerja pizza datang ke arah kitorg
jom layan dialog kitorg ngan abg pizza
kitorg:ade meja kosong lagi tak???kitorang nak reserved satu meja boleh??
abg pizza: ouh,sekarang penuh,sebab ramai non muslim,tinggalkan no fon,nanti kitorg call..

kitorg pun dengan semangat yang teguh dan hati yang berkobar2 nak makan pizza,
terus lah bagi no fon + siap order terus ni..
lalu masing2 buat haluan sendiri,
tunggu punya tunggu,tak tepon2..dalam hati dah hampa keciwe air mata..
pastu salah 2 orang dari kitorg g tanya balik.
tau tak ape jawapan mereka??

pizza boy: tade meja kosong la kak,tatau bile diorang nak keluar
masa kejadian: lagi 10 minit nak buka puasa..
memang kitorang "gembire" la dapat berita tu..
lalu masing2 g lah cari bekalan nak alas perut dulu..

alkisahnya,kitorang pun lepas dah beli makanan alas perut,kitorg pun berhati tulus suci dan murni,
naikla nak g surau,
ces2!!ramai gile orang..
lalu,disaat azan berkumandang di radio,
kami ber8 pun merempat di tepi2 jalan orang nak ke surau..
sila amik perhatian!!!
kami duduk dilantai ibarat piknik di pantai nan indah ok!!!

dipendekkan cite,kami makan kat foodcourt sebagai penghujungnya..

pesanan penaja untuk semua:
sesiapa yang nak buka kat luar tu,silalah reserved awal2 k!!
kalau tidak rase la piknik tengah2 shoping mall..

ha,hamba dah dapat dah manisnya..
inilah manisnya ramadhan,
dapat eratkan ukhwah kami,
dari segi lain,tepuk dada tanya diri ok!!!

adios!!!
NOTA ORANG TAK PUAS HATI: penat bersesak2 di jalan TAR tadi..ish2,orang kat kl tak pernah nak sikit~~


JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...