Sabtu, 25 Disember 2010

kawan realiti vs maya (part 1)

salam semua..wuhuuuu..hari ni entry sangat lambat keluar yer kawan-kawan.dahla jumaat tade entry akibat kekangan masa di waktu siang + ketensionan di waktu malam.so,setelah mengeluarkan diri dari bilik petang tadi,maka tertaiplah entry ni.

akibat dari pada entry terbaru si gadis belang aka ery,maka terpikir aku hendak buat entry ini.

rakan realiti vs maya??ok,meh nak define dulu,rakan realiti tu kawan yang korang memang dah kenal dan dah pernah berjumpa face to face dengan orang tu,tak kira lah die budak tadika korang ke,jiran sejak kecik ke,yang penting korang memang dah pernah jumpa muka ke muka dengan die.kawan maya ape kejadah plak~~ok,kawan maya tu bukan maknanyer korang ade kawan nama maya,tapi kawan maya nih maknanyer korang kenal kawan korang ni melalui internet @ social network contohnya belog,facebook dan twitter.ok jangan lupa social network zaman jahiliah dulu,friendster + myspace.

ok,ape beza kawan realiti dengan kawan maya??pada aku sama jer,sebab,kawan realiti adalah kawan di alam maya anda jugak sebab??sebab,mostly rakan facebook anda adalah rakan-rakan anda sendiri kan??dan kawan maya boleh jadi kawan realiti,sebab kawan maya kita still boleh jumpa kat alam realiti,bukannya orang tu tak wujud pun kan..

so,ape kata anda??pada pendapat korang lah,ape beza kawan maya dengan kawan realiti dan ape baik dan buruknya dua2 jenis kwan ni,cuba komen sikit!!bagi sesiapa yang rasa nak jumpa kawan2 maya di belog.jom join big gathering esok di times square(dan lagi aku promote).

esok akan dihupdate rakan maya yang dah jadi rakan realiti~~ngee..

malam semua.adios!!


JOMLIKE!

8 ♥♥suratcinta♥♥:

padin berkata...

sama je kan, cuma rakan maya xbape kenal sangat kan, identiti boleh jadi tak sama macam yang kita kenal dalam maya ekekee

Akulah Aqilah Itu berkata...

aku takde rakan maya.... waaaaaaa

mAsHiMaRo berkata...

@padin
wakakkaa.betul tu padin,macam aku la,kat sini je banyak bebel,
jumpa kat luar,haram aku diam~~wahahaha*perasan*

mAsHiMaRo berkata...

@Akulah Aqilah Itu
eh!!!ni kawan maya lah ni~~hehehe:)

iris berkata...

bestnyer tgk ader xtvt cmni ...kecik je tuan blog ni comey hehehe salam perkenalan

Gayahspears berkata...

MM lum jumpe Gayah lagi kan???
so kita ni kwn alam maya la ya??ihihi

mAsHiMaRo berkata...

@iris

hehehe.salam perkenalan:)
huhuuhu..saya mmg kecik..:)comelkan??hehehe:)

nanti klu ade lagi boleyhlah join~~

mAsHiMaRo berkata...

@Gayahspears
ha,kita kawan maya lagi ni gayah..
bile mau jadi realiti???

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...