Selasa, 25 Januari 2011

masalah???

salam semua…selamat hari rabu..wah rajin pulak entry keluar awal untuk hari rabu..
MASALAH oh MASALAH!!fuhhhhhhh!!!masalah menimbun2.bangun jer pagi duk pikir masalah semalam dan kelmarin dan sebelumnya,melalui hari itu dapat lagi masalah baru..haih..masalah lagi..

dan dikala manusia ditimpa masalah kita akan sering kali mendengar keluhan terbit dari mulut manusia2 ini,tapi bila kesenangan muncul dalam hidup,pernah kita dengar orang heboh bercerita bising dan mengucap kata syukur??ye,mungkin ade,tapi mungkin ade jugak segelintir yang terlepas pandang kan??
huuu..sebenar nya itulah MASALAH yang paling besar.masalah yang menimbulkan berbagai lagi masalah yang kecil yang akhirnya melarat menjadi kritikal.Tapi apapun setiap maslaah pasti ada jalan penyelesaian.so jika anda ada masalah,take ur time,fikir dengan tenang,renungkan impak dari massalah itu.baik dan buruknya keputusan yang akan anda buat.

bagi aku.masalah juga merupakan salah satu rentak muzik pelengkap perjalanan hidup kita.tanpa masalah hidup akan jadi statik jer,tade la manis dan pahitnya hidup~~so,masalah kalau dilihat dari sudut yang positif ia akan membangunkan kita,tapi kalau dilihat dari sudut yang negatif kita akan mula menyalahkan orang disekeliling kita.so tepuk dada tanya selera.jangan mudah putus asa,kerana masalah bukan penghujung cerita..





enough!penat aku bebel.sekarang aku bagi can korang bebel!!cepat bebel kat bawah yer!!
ADIOS!
nota kaki: dinner anjuran MIG production akan diattend.so nanti I cerite okes!!Smile
JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...