Ahad, 23 Januari 2011

kenangan yang ku rindu..

salam semua..selamat hujung minggu,masa bersama keluarga.harapnya korang semua sihat ok??jadi setelah beberapa hari tak hupdate,harini dtg idea nk hupdate.ini semua kerana rindu!!!rindu kenangan itu,knangan zaman kecik ku~~

so kali ini mahu review kartun2 yang daku layan dulu..sape2 yang agak2 umur lingkungan aku mesti layan gak cite ni kn??

1.sailormoon

hah,bila ingat jer citer sailormoon nih,terus terlintas dalam kepala trademark mereka..ape??hehe… ”DENGAN KUASA BULAN,AKAN MENGHUKUMMU”

2. usop sontorian

ok.kalau cite ni ape yang korang ingat???aku hanya mampu ingat si usop sontorian yang selalu berbalah dengan abang die..eh??ayah die nama ape ek??ok lupe,tapi cite die best!!

3. dragon ball

ha,kalau ingat dragon ball mesti ingat goku kan??dan ayat ini.”bola naga ade 7 biji kesemuanya”,kah3..betul x??pastu ade atok kura2 yang gatal!

4. pokemon

okay,yang ke4 adalah pokemon,agak2 ape yang korang ingat??kalau aku aku hanya ingat pika,pika,pikachu yang comel + gang yang jahat tu,tapi xigt trademark diorg +ade satu pokemon yg bile die nyanyi sume tdo,tak ingat jugak nama die.

5.anak-anak sidek

ha,kalau yang ni kompom lah korang ingat misbun sidek,rashid sidek,jailani sidek,dan anak2 sidek yang lain lah kn???hihi..dah berjaya pun diorang.waktu dulu klu tengok cite ni mesti kesian tengok abun yang asyik kena marah,tapi geram tengok ajib yang suke menempel kat ayah die.

huuu….rindunya kenangan ini..duk depan tv 21’ tengok ramai2~~wah..seronoknya…rindu rindu dan rindu!!

hurm,bila sekolah rase nak masuk u,bila u rase nk masuk sekolah balik,bila dah keje rase nk masuk u balik,macamana tu??


JOMLIKE!

19 ♥♥suratcinta♥♥:

Cikbelog berkata...

cikbelog suka sangat-sangat usop sntorian dan anak-anak sidek. rindu sangat kat katon zaman sekolah rendah.hehe

Fatin Sakura berkata...

Sakura pon rindu - rinduan dengan semua tu... plus dengan digimon jgak..hehehehehe

sArAh berkata...

wah.. citer sailormoon mmg best.. dulu x pernah miss.. hehe~

phreak-id berkata...

Dulu aku suka sangat kickers, pastu dash yankuro. hahaha


Terbaru > Kereta Kena Block Time Parking > Tahniah Zaquan Adha dan Ayu Raudhah > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

padin berkata...

hehe semua aku layan kartun zaman dulu, ekeke..
ada satu lagi, kartun komik hong kong,

mrWann berkata...

saya ade simpan cte dragon ball!!!
hahahaha
lyan kowt cte 2...

niesh™ berkata...

saya tak tengok pokemon je. yg lain2 tu saya tgk XD

ieda berkata...

usop santorian tuu akak pernah baca .. hehe masa kecik2 jarang baca komik .. kalau ada pun komik ujang :)

Tanpa Nama berkata...

weh kira ateh nih sebaya la kot kan...sume cite tuh pun tgk...wakakakaka

mAsHiMaRo berkata...

@Cikbelog

rindu kan??mane nak cari ek skrg??

mAsHiMaRo berkata...

@Fatin Sakura

ngeh3..tak layan sangat digimon tuh~~:)

mAsHiMaRo berkata...

@sArAh

kan??asal hari sabtu bangun tdo menempek depan tv nak tengok sailormoon!!

mAsHiMaRo berkata...

@phreak-id

weh??kartun ape tuh??aku tak penah dengar~~
nampak sangat kita dua zaman berbeza

mAsHiMaRo berkata...

@padin

keh2~~~kartun komik hong kong yang mana padin??
ouh aku tatau~~

mAsHiMaRo berkata...

@mrWann

wah!!nak!!tapi nak dragon ball yang zaman goku kecik jer~

mAsHiMaRo berkata...

@niesh™
hehehe..pokemon best tau!!rugi tak tengok ~~pikachu comel tau:)

mAsHiMaRo berkata...

@ieda


hehe..layan komik tak cukup kak~~haruslah akak kena layan cite kartun kat tv baru syok~~hehe

mAsHiMaRo berkata...

@Tanpa Nama

adoi!!ade orang perasana disini~~~lariiiiiiiiiiikkkkkk

r-mean berkata...

yg atas skali jah xtengok..kui2~

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...