Sabtu, 5 Mac 2011

alkisah breakfast….

salam semua!selamat pagi!!!selamat hujung minggu!hoyeah!dah boleh jerit sikit sebab assignment semua tinggal dihujung tanduk~~weeehuuuuuu..tapi tunduk diam balik sebab exam is just around the corner.

 

ok,so oleh kerana dah tunduk diam,jadi mari terus ke tajuk utama.breakfast!!korang breakfast tak hari ni???sape yang tak amik breakfast,sila marah diri sendiri sebab korang memang tak sayang badan korang!

 

korang tau tak kenapa breakfast penting?

 

1.penting untuk sesiapa yang tengah berdiet!sila makan sarapan pagi.ok!

2. akan memberikan kita tumpuan untuk sepanjang hari!

 

so,sila lah biasakan diri makan sarapan yer kawan2,walaupun segelas milo panas!

 

tips untuk sesiapa yang terkejar2 masa di waktu pagi,korang boleh siapkan sarapan tu diwaktu malam~~so pagi korang boleh capai jer makanan tu!okeyh!

 

so skrg jom kita layan gambar dari wiki,mkanan breakfast seluruh dunia!

 

ini sarapan dari hongkong!nama die Cha Chaan Teng

ini nama die mohinga with fristers makanan dari Burma!

ini bubur nasi dari negara China

ini Idly Sambar Vada,dari India

ini orang Jepun punya breakfast!

dan ini adalah western style punya breakfast!

 

ngeh3..lapar tak??g makan lah!!jangan lupa breakfast esok dan seterusnya!!

 

adios!

 

p/s: semalam best dapat melepak bersama bloggers yang best!


JOMLIKE!

8 ♥♥suratcinta♥♥:

bella berkata...

nk brekpes malay.haha

nasri berkata...

western food plg best...sng nk sediakan.. hehehe~!

Cik Yana berkata...

Eh, lupa cik Yana tak makan pagi lagi:P

BeaN MorENo berkata...

terlebih breakfastpun boleh jadi bahay beb..

mAsHiMaRo berkata...

@bella

mesti ko nk nasi lemak kn bella?

mAsHiMaRo berkata...

@nasri

hihihi..ni mesti pencinta western food kn??

mAsHiMaRo berkata...

@Cik Yana
cepat breakfast!!!!

mAsHiMaRo berkata...

@BeaN MorENo

haha..betul2aku setuju!
jadi sila mkn berpada2~~

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...