Jumaat, 4 Mac 2011

hargai tika masih ada…..

salam semua..salam jumaat buat semua..dah masuk ke hujung minggu nampaknya..dah masuk hari ke4 di bulan mac pun,sedar tak sedar kan!hem2 sebelum entry nih panjang2 aku mahu wish seorang budak yang tak berapa nak comot ni,selamat tua ynn!!!jom jenguk blog budak comot ni!hehe

 

image

g wish besday kat ynn tau!kasi die terharu lap2 air mata sikit~~

 

okey,so kembali ke tajuk perbincangan,korang pernah rasa tak satu saat dimana,korang rasa nak menangis bila teringat sesuatu @someone yang korang pernah ada,tapi korang tak treat that someone/something dengan baik and now someone/something tu dah tade?

 

erm,aku rase aku pernah rase saat ini,dan perasaan ini sangat tak best!so entry ni just a simple message untuk semua.

hargai orang atau apa sahaja di sekeliling anda,kerana mereka adalah sesuatu yang terbaik dalam hidup kita.

hargai mereka selagi ada,jangan tangisi pabila tiada.kerana waktu itu,mereka mungkin tidak akan tahu ape yang anda rasa,dan mungkin juga mereka sudah tiada di dunia.

 

“hidup umpama pencarian harta karun,dan segala yang disekeliling anda adalah harta terbaik yang anda ada”

 

-sekian-

 

p/s: terima kasih buat semua yang sentiasa disisi saya tak kira bila masanya.my luvly family,my frens,and allSmilesayang korang!


JOMLIKE!

8 ♥♥suratcinta♥♥:

echasuzrin berkata...

btol! hargailah family dan teman2 ansa selagi sempat! peace!

Firdaus Kasim berkata...

dan jangan tangisi jika mereka sudah tiada..

A'IM berkata...

love my family too

mAsHiMaRo berkata...

@echasuzrin

heee!!!peace kembali:)

mAsHiMaRo berkata...

@Firdaus Kasim

yup!jangan tangisi mereka,tapi doakan mereka bahagia disana:)

mAsHiMaRo berkata...

@A'IM

yerp2:)family no 1!!!:)

khaizarien berkata...

sedang melalui perasaan itu...ouch! sedih & kecewa sgt..... tapi nk wat mcm mane kan.... ;D

mAsHiMaRo berkata...

@khaizarien

heee....jangan sedih2 yer..walaupun kita dah kehilangan,kita jangan lupa yang kita masih ade orang lain sekeliling kita :)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...