Ahad, 11 Oktober 2009

riang ria raya sebulan~~~~huhuhu~~~









berlalulah sudah ramadhan..sebulan berpuasa...(ngeee..jadi raya pun sebulan la)
tiba syawal kita rayakan dengan sakannya~~hehheeh...:-)

begitulah ceritenyer...raya sakan la aku taun ni~~~weee.....stkat raye ni..da 4 open house aku pegi....sewonok~~~(gaya popo)ngeh3~~
siyes sewonok giler......beraya bersame ngan golongan2 dr.makanan to be ~~~(nutritionist ok)

1st open house : umah nadia kivie~~ngeh3...makan nasi beriyani yg pergh...superb la..rasse cam diberi makan ubat tido~~hahaha...makan jerk..terus rase nak tido....ngeee....nak dijadikan cite..sblum smpai ke tempat kejadian..kitorg sempat mengusha2 sekitar bukit jalil!!!!wuuuu...ak da paham ape foreigner ak.a tourist rase..hahaha:-)

2nd open house: kali ni kami ke s.alam iaitu mahligai milik p.cik alies & m.cik tini...mmg adventure la nk smpai s.alam~~~wuuu..hahaha..kat sini ade bnyak cite lawak yg boleh diceritakan b4 kitorg nk smpai s.alam tu...meh nak bukak hikayat...hehehe....alkisah yg pertama: kami(aku+mizah+nisa) telah mentertawakan pekerja McD kt kl sentral..Ya Allah..kesian dak tu..terus xjadi wat keje~~hahaha..merah ko muka die..
alkisah kedua~~ade la satu couple nih~~aduyai..gaya 10 taun tak jumpe jerk...hahaha...siap main cak2 di tengah2 orang ramai..lalu kami mentertawakan mereka shgga mereka perasan!!!!yes!!!misi berjaya...ape diorang igt ni ape???cak-cak azwan ali ke hape!!!!!hahaha...
setelah menjalani jln yg susah..kami smpai dtempat kejadian~~waaa...gembira gak sbb kami (org yg sma seperti di atas) berjaya belajar tips baru utk masak kuey teow goreng dari m.cik tini( wuuu..ak masak wooo...btul2 ho liao)

3rd open house: umah kira yg best...nih pun adventure gak..hehehe..tp best...1st time makan mee jawa..hhehehe....siyesly..mak kira masak sgt sedap..thanx kira~~~huhuhu...waktu nih..yg lwaknyer...ade sorg konduktor bas ni..mmg same cam sorg dak ukm nih(aduyai..terse berdosa)..huhu..tapi siyes..same gile..tp identiti dirahsiakan okey~~hehehe

okeyh..episod merapu da nak smpai akhir~~~

the last open house yang aku attend~~~umah nisa di langat...ya ampun..mmg seronok + adventorous(maap klu slh eja) abeh la....kami pegi panjat air terjun~~~seronok gile..
kami..dengan gaya perempuan melayu terakhir...berbaju kurung + berselendang + berbaju labuh+ berheels~~~hahaha(cuba bayangkan muka kitorg)...huhu...dan...ade 1 scene yg sgt menarik..iaitu...waaaaak tersliding kat air terjun~~~waaa!!!!baik punyer jatuh!!!sengal2 pinggang aku dibuatnya~~~~heheh...tp yg penting it was a very great day pegi beraya ngan diorang sume..

lastly..sila hayati gmbr2 kami ini~~heheehehe
selamat hari raya...

JOMLIKE!

2 ♥♥suratcinta♥♥:

amalina dzukarnain berkata...

ooit. baru berbelog nmpk nya. haha
welcome to the blog world. cewah....
hohoho~

akuceria berkata...

huhu....fb tak membantu aku melepaaskan geram sgt lah..
+ orang dah jelik tgk muka aku kat fb..hahaha..
ni lah medan aku merapu~~

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...