Khamis, 2 Disember 2010

tips: diet dengan cara masakan….

salam semua!!!selamat pagi!!!gud morning!!!heh.siap 2 bahasa lagi..nih dah terlebih tido ke hape..semalam mode entry macam tade hati,hari ni dah macam terlebih hati plak..

hehehe…sebelum entry bermula,ingin daku berkata.semoga sihat sejahtera kawan2ku!!!okeyh,sape yang baca entry ni pagi,anda dah breakfast??makan ape??yang tengahari sudah lunch??argh,snang cite,korang mkn ape yer tadi??

ha,meh datang dekat sini meh,nak bagi tips nih..korang mesti suke tips2 macam ni,nak2 golongan yang nak kurus tu kan??meh2 kite baca tips ni..

diet nih,tak semestinya untuk kite kurus je yer saudara saudari,tapi diet ni adalah untuk mendapatkan kesihatan yang baik,in other word,control ur food.so,as it is to control ur food,tak bermakna korang juz kena kawal banyak mana korang makan tau,korang harus jugak lah jaga cara korang masak makanan tu..

gmbar ihsan incik google:)

so,makanan yang sihat adalah makanan yang guna cara masakan

-merebus

-kukus

-salad

-panggang atau bakar(tapi jangan makan yang hitam sebab itu salah satu punca kanser)

dan antara cara masakan yang kurang sihat adalah

-bersantan

-bergoreng(minyak yang banyak)

so,marilah semua mengamalkan gaya hidup sihat dengan salah satu caranya dalah makan dengan cara yang sihat dan betul!!

selamat mencuba semuaSmile


JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...