Ahad, 5 Disember 2010

jiran

salam semua..selamat pagi???bangun2!!!dah pagi ni~~matahari pun dah keluar..eerk!!apahal eksaited melebeyh ni~~huhu…eksaited sebab I jadi anak tunggal kat umah sekarang..best wuu!!!ikut jerk mana parents pergi~~rasa macam kanak-kanak balik ok!!

ok2.stop cakap keeksaitedan aku nih..mari kita bincang isu diatas..atas mane?tu yang kat tajuk entry tu lah~~JIRAN!!sape ade jiran angkat tangan!!!!majoriti antara kita pasti ada jiran kan.even rumah sebuah2 pun,yang paling dekat itu still dikira jiran kan??

jiran1

ini contoh jiran yang hidup aman dan damai

jiran21

dan ini,contoh hidup berjiran yang tak patut ada

so,harini I nak cite kat u all satu scene yang berlaku di alam nyata.baru jer terjadi kat my family.er,ini bukan untu memburukkan sesiapa,cuma rasa terkilan yang menyebabkan I mahu cerita.so,hopefully tade antara kita yang berperangai sebegini rupa tau.

alkisahnya,adelah satu family ni,er,nak kata jiran macam boleh jugak lah kan,sebab rumah diorang lorong depan umah i.nak dijadikan cerita semalam adalah hari perkahwinan anak sulung family nih,dan khemah perkahwinan dipasang betul2 di depan rumah i.

tapi kan,satu keluarga I tidak dijemput untuk hadir ke kenduri tersebut,erk,patut ke tak patut???kitorang tak kisah la diorang nak jemput ke tak kan,bukan kebulur sangat pun nak makan nasi orang kahwin,cuma rasa terkilan,sebab ada mulut2 yang berbunyi kata keluarga kami kera sumbang,orang tengah kenduri kat luar,kitorang tutp pintu rapat2 tak keluar tunjuk muka lansung.

hadoilah,buat apa kitorang nak tunjuk muka,kami tak dijemput ulang suara kami tak dijemput,takkan lah kitorang buat muka tebal pergi kenduri tu kan??so,ape kata anda??kalau korang kt tempat I,ape u olz rase??share sikit..


JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...