Sabtu, 9 Oktober 2010

Salah Ke??

assalamualaikum,
selamat petang yang macam nak bagi hamba tidur:)
huhu..sedang2 berbw,tetibe datang idea untuk hupdate belog..

dengan sepantas kilat,hamba pun menaip..
selagi idea tak hilang nih,
baik hupdate kan???

perempuan??
isteri??
okeyh,itu dua tajuk yang berkait hari ni ea~~
perempuan=isteri,
isteri= kena pandai masak..


gambar hiasan sahaja dari incik google

itu pandangan segelintir masyarakat sekarang,
bak kata orang dolu2..
"pandai mana pun perempuan,akhirnya ke dapur juga tempatnyer"

kalau macam tu,tayah belajar lah boleyh??
heheh...alasan namanya..

tapi kan,
hamba teringin lah nak tanya,
tak kisah la korang pompuan ke,laki ke,
confius jantina ke,
SALAH KE PEREMPUAN TAK PANDAI MASAK???
ok,kalau korang kate salah kan,
boleyh tak bagi alasan sekali.
sekali-sekala sharing tape kan??
yang lelaki sangat dialu-alukan untuk komen entry ini.


bagi hamba sendiri,
mungkin hamba belum masuk alam perkahwinan kan,
tapi mak hamba dah start cakap kat hamba camni time hamba mencecah umur 18,
"perempuan kena pandai masak"


hurm,so,hamba pun berjinak2 lah dengan dapur,
dan sekarang dah ade skill2 kat dapur,
as hamba pun amik sains pemakanan kan,
nak tanak memang deal dengan makanan.


pendapat hamba,
tak salah perempuan tak pandai memasak,
tapi bila anda masuk alam perkahwinan,
anda akan mula merase rugi sebab tak dapat sediakan 
makanan kegemaran husband anda,
ini pendapat dari orang yang tak kahwin lagi tau,


so,ibu2 yang baca belog ini,
mari2 komen disini~~


hehhe..oklah,sudah mahu berakhir!!!
ADIOS!!!!




JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...