Rabu, 6 Oktober 2010

kisah hati...

salam semua..
selamat malam..
semoga anda sedang ceria ok sekarang:)
walaupun hamba tidak berapa nak ceria..

kenapa??
huhu...
ntah kenapa sekarang sensitip terlebih plak,
erm,but itu adelah simptom2 biasa dikala 
incik peperiksaan mula menampakkan bayang2 kepanasannyer...

oh my!!!
bile hamba nak start study ni!!
tulun2!!tampar sikit pipi sendiri~~haha

tapi kan kat sini..
mahu lah hamba share..
3 buah cerita yang sangat buat hamba sedar diri..

banyak isi didalamnya yang berguna,
untuk kehidupan,
jadi ianya bukanlah ibarat karung beras yang kosong ok!!(apekah,tetibe beras??lapar??)


ini cerite pertama:
tajuk attention please!!
ini cite jepun tau:)
heroin sangat comel,hero juge comel:)

pengajaran yang hamba dapat:
walau orang pandang rendah pada kite,buat yang terbaik,b urself,berusaha,
insyaallah kejayaan di tangan anda.
jangan putus asa.



ini pun drama jepun,
tajuk:gudluck
berkisar tentang seorang co-pilot yang berusaha mendapatkan lesen pilot nye.
pengajaran dari cite ni:
kita tak boleh benci orang yang mengajar kite,walaupun mungkin dia mengajar kita dengan cara yang kita sangat2 tak suka
same with attention please,sila jangan cepat putus asa,sedangkan watak utama cite ni yang dah patah kaki pon boleh lepas jadi pilot,ape lagi hamba yang sihat walafiat nih untuk berjaya??



3rd story,
3 IDIOTS!!
ok,cite ni sangat best,
ini cite hindustan yer kawan2:)
bukan macam cite hindustan yang biasa2..
ini superb punyer!!
ade unusr2 persahabtan,kekeluargaan,dan bnyak lah:)

pengajaran cite ni:
kawan yang baik akan ada disebelah kita walau kita pernah menghina atau menyakiti die,and yes,i'm try to be one:)
jadi budak pandai itu bukan perkara utama,jadi sila jangan berlagak.
walau ape pun terjadi,family tetap no 1
and last sekali,sama ngan attention please,sila jangan give up walaupun dikutuk dan dihina,
cause only u know who u are:)

ouh ok!!
entry dah terpanjang,
maafkan hmba yerp!!
ape pun,kalau anda sedang dalam mode give up,
mungkin anda boleh tengok cite ni:)

ADIOS!!

p/s: walau ape terjadi semua harus ditempuhi,Ya Allah,kuatkan hatiku..halanglah air mataku..
p/s: terime kasih pada yang sentiasa datang ke blog ini:)


JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...