Khamis, 19 Ogos 2010

facebook dan kanak-kanak

salam semua...
selamat hari khamis...selamat 9 ramadhan..
alhamdulillah,panjang lagi umur untuk puasa...

sebelum hambe start membebel tanpa menghiraukan apa2 kat sekeliling hamba..
hamba nak mintak maap awal2 dulu...
kot2 la ape yang hamba tulis ni bakal menggores dan menang hati anda yang terasa..
ini hanyalah pandangan dari seorang hamba yang walaupun fizikalnya kecik,
tapi akalnya sudah matang(ececce..puji diri sendiri plak kan)

FB??
rasanya semua orang dah tahu pasal FB kan??
macam2 motif orang kat luar sana join fb..
for me:
hamba buat fb sebab trend sekarang~~
tapi itu time mula2 la..
pastu bila dah lama2 
motif hamba nak main game plak..
tapi bila dah bosan,tukar lagi,
motif hamba adalah mencari kawan2 lama hamba yang dah lama terpisah dari hamba..
dan motif itu tercapai bile hamba dapat jumpa cikgu-cikgu + kawan-kawan hingusan hamba...
dan anda??
ape motif anda bukak akaun FB??
tepuk dada tanya hati~~

okeyh,,intro dah agak panjang disitu..
jadi mari pendekkan isinya..
apa pandangan anda kalau budak 6 tahun@kanak2 sekolah rendah ada akaun fb??
hamba tatau ape motif mereka ok??
nak kata nak connect ngan kawan2 yang terpisah rasanya kawan2 boleh jumpa kat sekolah..
ibu2 bapak2,
anda tengok tak ape anak anda lakukan??
anda check tak??
anda tak kisah ke anak2 anda terjebak dengan "benda2" lain??
hello,anak tu baru 6 tahun kot,senang gile nak terpengaruh,
kalau boleh,jauhkan anak2 anda dari terjebak dari hal ini,ok???
hamba nak cakap lebih2 hamba tade anak lagi kan..
so ini juz pandangan dari hamba..

sekali lagi..harap maaf pada yang terasa..
kalau sayang anak,biarlah dengan cara yang betul,
jangan terlalu manjakan mereka kerana..
most kes lari dari rumah terjadi bila kanak2 @ remaja 
tak dapat ape yang mereka nak..
ye lah,dah selalu ibu bapa ikut jer,n suddenly tak ikut..
memang meroyan la budak tu~~

fikir2kan ok:)
sharing is loving:)

JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...