Rabu, 18 Ogos 2010

bahagia itu adalah seni....

salam semua...
selamat pagi..
lepas subuh,rase nak update sumthing kat blog nih...
sambil2 tunggu subuh tadi,hamba buat rutin harian...
blogwalking + membaca..

baca ape??
baca buku..
tajuknya..
:jadilah wanita yang paling bahagia:

dan tetibe terjumpa satu part...
rasanya mahu nak berkongsi dengan anda semua..
kan "sharing is loving"

 menurut Dr Dicks(pakar psikologi)
 "kehidupan yang bahagia adalah seni keindahan yang memiliki sepuluh kaedah"

and now..
hamba nak lah sharing ape 10 kaedah itu:

1. melakukan apa yang anda suka dan minati.
2. jaga kesihatan fizikal anda dengan mengamalkan gaya hidup sihat:merangkumi amalan pemakanan dan senaman yer kawan-kawan.
3. hidup anda mestilah bertujuan,kalau tak anda sesat,takde hala tuju,hanya mengikut kata hati..
bak kata pepatah "ikut hati mati" kan??
4. menerima segala ape yang datang dalam hidup anda seadanya,jangan pernah merungut dengan ape yang terjadi terhadap kerana sesungguhnya,setiap kejadian ada hikmahnya.
5. hayati setiap apa yang berlaku dalam hidup anda,jangan sesali apa yang dah lepas, dan putus asa dengan masa depan anda.
6. berfikir-dan berfikir dan berfikir sedalamnya,khasnya semasa memutuskan sesuatu keputusan agar anda tak menyalahkan orang lain jika terjadinya sesuatu.
7. sentiasalah memandang orang yang berada di bwah anda.
8. biasakan diri anda dengan senyuman,senyuman itu satu sedekah:)
9. membantu orang lain dalam mencari kebahagiaan..kerana,anda pasti akan dapat merasa kemanisan kebahgiaan itu~~
10. gunakanlah setiap peluang yang datang dalam hidup anda,kerana mungkin peluang itu takkan muncul lagi dalam hidup anda.. 
  
semoga hidup kita semua berada dalam keadaan bahagia..
macam hamba yang menang lucky number kat blog shahir@meng
dan perasaan hamba bila dapat,lagi satu BE 

JOMLIKE!

0 ♥♥suratcinta♥♥:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...