Jumaat, 2 Julai 2010

entry untuk ladies!!!!

hay ladies!!!!!
hehe...
selamat hari jumaat semua...
semoga dirahmati okeyh!!!!

first of all..
maaf atas segala kesulitan tidak blogwalking dan tida berentry lately..
ntah kenape,tengok blog nih,jadi bosan nak hupdate..
sebab??sebab kalau anda perasan ade someting berlaku kat bahgian entry mm..

penat dah membetulkan keadaan tapi still tak betul jugak..
so mm fed up!!!biar je la...

intro dah terpanjang plak...
dah2..jom tengok ape mm nak bebel hari ni~~~


cantek kan gaun kat bawah?????
eh2..bukan nak jual jer..saje letak gmbar hiasan lah~~~

sebenarnya,hari ni,mm nak bebel pasal 
tips memilih gaun!!!

tips ini mengikut bentuk tubuh anda ok!!!
sila pilih yang mana paling sesuai dengan anda..

bentuk jam pasir ♥ 
- pakai gaun yang mempunyai garis pinggung
- jika gaun berpotongan lurus, kamu boleh tambah belt pada bahagian pinggang
- pilih jenis gaun yang lembut agar tak menggelembung pada bahgian tengah..(nanti nampak macam buncit)

♥  bentuk mungil ♥ 
- panjang gaun tidak melebihi paras lutut dan JANGAN  sesekali pakai gaun labuh
-motif horizontal boleh nampkkan kamu lebih berisi
- motif yang sesuai untuk anda, motif bunga,polkadot dan motif berukuran besar
- untuk nmpak lebih tinggi cari gaun yang turtle neck
- jangan lupa pakai KASUT TUMIT TINGGI!!!!

♥ bentuk buah pir ♥ 
- gaun potongan a-line yang paling sesuai sebab dapat sembunyikan pinggul!!
- ELAKKAN pakai gaun yang beropol pada bahagian bawah..
- "tube dress" sesuai dipadankan sebab dapat menonjolkan bahu..
- JANGAN pakai gaun yang ikut bentuk tubuh.
- gaun yang dual tone,dan dbawahnya adalah ton gelap boleh bantu anda nmpak 2x lebih lansing!!!

♥  tubuh berisi ♥ 
- pilih gaun yang ada lengan..
- bentuk leher yang sesuai adalah leher bulat dan v-neck
- gunakan belt pada bahagian pinggang
- pilih gaun berpotongan lurus atau a-line
- pilih motif vertikal atau motif2 kecil
- gunakan aksesori yang tidak terlalu BESAR
- elakkan dari beli dress yang berfabrik senang untuk menampakkan bentuk tubuh,contoh: getah.

ok2..
mm dah habis dah membebel nih...
pada ladies2 di luar sana!!!
SELAMAT MENCUBA BABE!!!!

JOMLIKE!

5 ♥♥suratcinta♥♥:

aanz berkata...

teringin kot nak pakai gaun..
tp sy ni bkn jenis yg feminin sgt..
hohoo..
tp suke tgk org pkai gaun..cntik je kan..
tggu laa 5 tahun akan dtg..
hohooo...
btw, follow u

☺[ai][sUmi]☺Chan berkata...

bagus info utk ladies.. ^__^

mAsHiMaRo berkata...

@aanz

hohoho..tape2..nanti time nak pakai leh tengok tips kat sini~~:)

mAsHiMaRo berkata...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

hehe..thanx:)bolehla cuba lepas ni:)

whitedaisy berkata...

hihi....x compiden nk pkai..
:)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...