Khamis, 17 Jun 2010

♥ mencintai Vs dicintai ♥

salam semua...
selamat hari khamis....
yay!!!hari ni berukband naik kereta api tepat masa lah..
so,awal la kuar entry..heheh..
ok2..stop lompat2 cam munyet..
kita sambung bebelan mashimaro pule..

hari ni mashimaro dalam mood cintan cintun..
jadinyer..die mahu bebel pasal cintan cintun lah..
dah baca tajuk lum ni???
hehehe..
ok..tajuk bebelan mencintai vs dicintai..
mahu bincang pasal ape??
mahu bebel about keburukan dan kebaikannya...

jom check it out!!!!


 KAMU TERLALU MENCINTAI....

KEBAIKAN
♥cinta sepenuh hati,tak berbelah bahagi bukan juga darab berganda..
♥menghargai cinta itu...
♥sentiasa berusaha untuk semarakkan lagi cinta yang ada.
♥sentiasa bersedia untuk berubah menjadi seorang yang lebih baik demi pasangan anda
♥tidak akan sekalipun percaya dengan kata2 fitnah dan khabar angin tentang pasangan kamu,selagi belum bertanya kepadanya.
♥tak pernah jemu untuk mengenali pasangan anda lebih lanjut.
♥tidak pernah jemu mendoakan kebahagiaan orang yang kamu cinta walaupun si dia bukan milik kamu..

KEBURUKAN
♥perlukan kesabran yang sangat tinggi
♥kadangkala memerangkap diri sendiri akibat terlalu mempercayai
♥kadangkala jadi buta walaupun nampak pasangan berlaku curang
♥terlalu mencintai sehingga ada yang sanggup mengorbankan dan merosakkan diri sendiri..
♥terlalu sayang si dia sehingga kamu mengabaikan perasaan orang yang lain seperti ahli keluarga dan rakan2..
♥hidup kamu hanya untuk dia dan seandainya die tiada,kamu akan terus mati wlalaupun anda masih bernyawa.

KAMU TERLALU DICINTAI....

KEBAIKAN
♥kamu akan sentiasa rasa selamat,kerana si dia akan tetap bersama kamu walau dalam apa jua situasi.
♥apa sahaja keinginan anda bakal dilaksanakan
♥hati anda akan sentiasa dijaga dan die tidak akan sesekali membuat kamu sedih
♥si dia akan menyayangi orang disekeliling anda terutama ibu bapa dan keluarga anda
♥tidak pernah mengambil kesempatan ke atas kamu.
♥tidak pernah berahsia dengan kamu..

KEBURUKAN
♥ si dia akan sangat cemburu orangnya.
♥kamu akan mula berasa rimas kerana si dia terlalu mengawal pergerakan kamu.
♥ jiwa terlalu sensitif a.k.a senang merajuk
♥kamu akan menjadi terlalu manja kerana semua permintaan kamu dipenuhi
♥kamu tidak menghargai kehadirannya kerana kamu fikir si dia akan tetap disamping anda.
♥kamu selalu mengambil kesempatan..

okeyh..
dah tamat sesi bebel..
tapi sebelum tu,
ada madah nak kongsi..
madah ni diambil dari REMAJA..

"Jangan Menerima Cinta Seseorang Kerana Kepentingan Diri atau Terpaksa.Terima dengan ikhlas seperti mana si dia mencintaimu. Manakala, mencintai juga jangan terlalu melebihi batas sehingga melebihi cinta pada diri sendiri. Apa sahaja dilakukan dalam kehidupan perlu seimbang termasuklah BERCINTA"


JOMLIKE!

2 ♥♥suratcinta♥♥:

Ery Farieha berkata...

hai dr cinta =P

s h e e berkata...

nice tips...i like...hehe...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...