Selasa, 15 Jun 2010

LELAKI...sebelum dan selepas...

salam semua..
selamat hari selasa@tuesday..
huhu..bebel lagi si mashimaro nih hari nih...

hari ni..topik yang nak bebel nih..
lelaki..sebelum dan selepas..
okey..ini bukan pasal lelaki yang dulunya boyfren anda sekarang jadi suami anda,
tapi pasal lelaki yang dinamakan kawan anda...
camne die layan kawan die,selepas dan sebelum mereka ada awek.
camane kalau lelaki yang dulunya kawan anda kini bergelar boyfren anda..
sebelum dan selepas die jadi boyfren anda...

jadi mari TERJAH!!!

KES 1:kawan lelaki rapat anda sebelum dan selepas...
scene 1
SEBELUM:
"kaulah kawan aku dunia akhirat weh,semua problem aku pun aku cite kat kau"

SELEPAS:
"ko pehal nak amik tahu hal aku nih???mak aku pun tak tanya la weh"

scene 2
SEBELUM:
"Lan(bukan nama sebenar) aku ade problem la weh..tolong aku boleyh???"
jawapan die
"no hal la membe..ko nak aku tolong ape??"

SELEPAS:
"Lan(bukan nama sebenar) aku ade problem la weh..tolong aku boleyh???"
jawapan die...
"ko tak nampak ke aku bz ni weh??mintak tolong orang lain lah"

scene 3
SEBELUM:
"weh,ko rase aku hensem tak???"(lelaki ni tanya)
dan bile si kawan jawab
"hensem apenyer...muka cam orang tak siap"
action die setakat pukul bahu jer...

SELEPAS:
"weh,ko rase aku hensem tak???"(lelaki ni tanya)
dan bile si kawan jawab
"hensem apenyer...muka cam orang tak siap"
action die:
kalau kawan tu lelaki: mahu bertumbuk
kalau kawan tu perempuan: hak ala..macam la ko tu cantik sgt..aci jual nasi lemak lagi cantik la weh!!!

KES 2: KAWAN LELAKI JADI BOYFREN(utk perempuan)

scene 1
SEBELUM:
L:aku janji,kalau hubungan kita ni tak menjadi,kita still akan jadi kawan rapat macam dulu

SELEPAS:
L:ko sape aku tak kenal la..sori..

scene 2
SEBELUM:
L:aku seronok dapat kawan ngan ko selama ni,tambah seronok sebab kita dah couple..

SELEPAS:
L:ko ingat aku suka sangat ke nak kawan ngan ko???

emph,ok..dah habis bebel..
anda rase betul tak perkara ini terjadi??
mm pernah mengalami kes 1
kes 2 hanya dalam pengamatan..
anda rasa bagaimana??






JOMLIKE!

14 ♥♥suratcinta♥♥:

sI tEDI berkata...

ekekekekke.. ad alak cenggitu ek? x ikhlas lah tu . memula je kemain lagi

mAsHiMaRo berkata...

@sI tEDI
wahahaha....kan..sangat tak ikhlas:)

aril berkata...

mcm tu ke..teruknya..kiranya baik sebelum dari selepas..

mAsHiMaRo berkata...

@aril

huhu..yup2..mungkin berlaku seperti ini..
tapi peringatan..bukan untuk semua lelaki yer

JMR berkata...

aku sama je...heheheh

mAsHiMaRo berkata...

@JMR
lupa plak nak tulis pesanan kt bwah tu..
bukan semua lelaki begini~~

buyat(bebola tomato) berkata...

xfaham ni lepas couple ke ape??
huuuu

Ery Farieha berkata...

@buyat(bebola tomato)
haha aku pun x paham.

mAsHiMaRo berkata...

@buyat(bebola tomato)
yap..sebelum dan selepas couple..
untuk 2 situasi

mAsHiMaRo berkata...

@Ery Farieha
ape yang tak faham??

buyat(bebola tomato) berkata...

selepas couple mean clash ke??

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN berkata...

hoi hoi hoi,,,,,,,,

macam anti lelaku betol la dia nie,,,

mesti wujudnya lelaki camtu,,,tp PAYAH@SUSAH nak jumpa,,hakhak

mAsHiMaRo berkata...

@buyat(bebola tomato)
selepas tu means bile dah couple

mAsHiMaRo berkata...

@LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN
huihuihui..
mane ade anti lelaki la bro..
kawan ramai lelaki..
dat's why leh wat camni..

penah ade kwan yang macam ni..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...