Sabtu, 24 April 2010

tips tambah @ kurangkan berat badan..

selamat pagi semua...
hehehe..kejap je dah sabtu..
oklah..hari nih..
bagi tajuk n tips yang simple jer..

tayah pikir banyak2 ye kawan2..
tips arini tips tambah @ kurang berat badan~~
kurang tu biasa la dengar kan.tambah??
ade ke orang nak tambah berat??
sape yang kena tmbah berat tu..
heheh..mm la tuh~~


*gambar dari google*
tapi mm tanak smpai gemuk cam ni plak~~

orang2 yang tak capai berat idea,
anda3~~dan anda dinasihatkan mencapai berat tersebut okeyh???

okeyh2..
bila nak buat sesuatu..
kita kena ada matlamat rite??
so dlm kes ini..
matlamat kita nk tmbah @ kurang la kan??
tapi berapa kg??
nak smpai berapa kg??

here we go..
1. kita kena tahu berat ideal kite..
*yang nih kena wat kira2 sikit..tapi simple2 jer..*

18.5(bmi normal) x tinggi anda (dlm m & didarab 2x) = berat ideal anda..


so,bile dah ade berat ideal..here we go..
kita dah ade matlmat untuk dicapai kan??
so,bolehlah bermula..
tips lain??
nextime mm gtau..
selamat sabtu semua~~

notes: sesiapa yang mahu tips ini disambung..sila respons yer~~thanx..

JOMLIKE!

6 ♥♥suratcinta♥♥:

aNiss berkata...

huhuhuhuhu...
mm..
aniss kene kurangkan berata badan ah..
:)
da makin chubby MENchubby da nih...
ngee~~

Wzulhilmi berkata...

mmg gambar tu diadobe kn jadi kurus ke gemuk..haha

http://mestarstruck.blogspot.com, Latest Entry : Popcorn N Friday

mAsHiMaRo berkata...

aniss----> aniss da try kira ke??
kalau berat da okey.its ok la syg..

tapi kalau perut muncet..leh la try sit up..tak pun jogging everyday~~

mAsHiMaRo berkata...

wzulhilmi---> okeyh..gmbar tdak diadobe sama sekali..itu adlah sumber dari google~~

shilang00 berkata...

huhuhu
pic tu..

suke je tgk awek chubby~

mAsHiMaRo berkata...

shilang---> hohoho..suke yer???chubby kan???bukan gumuks~~~hahaha...
same ke???

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...