Sabtu, 23 Oktober 2010

[TIPS] menjadi pelajar cemerlang

salam!!
selamat petang...selamat hujung minggu:)

awas!!!
ini adalah belog orang suka membebel..
kalau tidak tegar di bebel,sile tekan butang pangkah!!!


hiiiiii...
amaran diatas tetibe jer tertype..
hohoho..emo ke hape??tatau2..


ok..tayah nak panjang2 cerite..
entry ni dibuat sebab tuan empunyer belog nih 
dalam mode nak exam,
tapi macam hilang arah tuju..


jadi,mari kita lihat beberapa tips 
untuk jadi pelajar cemerlang!!
ini hanya tips!!
semua terpulang kepada diri anda!!!




 1. Masa sebelum tidur..masa berbaring sebelum tidur (menulis atau menyelesaikan masalah dengan cara menulis dengan menggunakan jari telunjuk di atas tilam)

 2. Masa terbangun di tengah malam (belajar seperti No.1)

 3. Masa bangun tidur subuh/pagi (bayangkan pelajaran semalam)

 4. Masa ke tandas waktu pagi (ingatkan perkara yang terlupa)

 5. Masa ke tandas waktu malam (sama seperti No.4)

 6. Masa bercermin (lekatkan nota penting dekat cermin)

 7. Masa sarapan pagi (baca selembar dua suratkhabar)

 8. Masa berjalan ke sekolah (tanya diri-sifir dan formula)

 9. Masa menunggu bas (ulangkaji kad nota atau bayangkan)

 10. Masa di dalam bas atau kereta (ulangkaji harian/cepat)

 11. Masa berjalan ke sekolah (tanya diri pasal sifir/formula)

 12. Masa sampai awal pagi ke sekolah (ulangkaji harian/cepat)

 13. Masa menunggu cikgu yang terlewat (ulangkaji cepat)

 14. Masa rehat (ke perpustakaan baca ringkas buku-buku)

 15. Masa sebelum pulang (lewatkan pulang buat kerja rumah)

 16. Masa berjalan pulang (tanya diri pasal sifir)

 17. Masa berada dalam bas (baca kad nota)

 18. Masa rehat selepas makan (baca novel/majalah)

 19. Masa rehat selepas makan malam (baca rencana akhbar)

 20. Masa menonton tv (melukis rajah/peta/tulis formula)






okeyh begitulah tipsnya..
jangan tanya berkesan ke tak,
sebab hamba pon tak pernah cuba,
tapi mahu cuba,
so,kepada pelajar2 + ibu bapa pelajar + guru2,
maybe tips ni berguna untuk anda,
dan orang2 yang anda sayang??
"sharing is loving" rite??


so,that's all
ADIOS!!!
cute-panda-emoticon-003 Pictures, Images and Photos


p/s: ouh2..tetibe terdengar balik lagu group algebra dan terjatuh chenta balik dengan solo nyer:)
p/s: yes!!!sikit je lagi!!!:)

JOMLIKE!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...