Rabu, 21 April 2010

tips b4 pergi shopping

okeyh...
ade lagi ke yang masih setia macam lagu..
aku masih setia tuh~~hahaa..
okeyh...

yang masih setia..
jom2..mm ade lagi tips nak bgi nih..
hehehe,..
kan orang cakap..sharing is caring caring..
so sharing is loving..heheh...

kalau semalam mm cite sal makan sihat..
ni kaedah shoping yang sihat..
hahha..
should try ok~~


1. sila makan kenyang2 b4 anda bershoping..
reason die..bile kita dah kenyang..
tahap selera kita time tengok makanan2 yang terjual akn rendah..
oleh itu..save la duit anda kat situ..hehehe:p


2. sila jangan bawak troli..

hehee..reason die..kalau anda bawak troli..
anda berkemungkinan akan bershoping ikut saiz troli..
slagi ade ruang..slagi tuh la nak sapu semua barang kat supermarket tu..

3. sila buat list b4 anda pegi shopping yer rakan2...

bila dah buat list nih..
jangan plak tak reti tahan nafsu..
sebab..klau buat tak ikut..baik tak payah buat..
bazir kertas jer..
dah tak green earth dah kat situ~~

4. sila jangan bawak duit banyak2..


haish..kalau bawak duit bnyaknih..
mau la nnti dah tengok tinggal 10 sen baru sedar..haha...
*okeyh..ni kutuk diri sendiri*

5. sila jangan bawak kad ATM anda


hahaha..kalau anda tak bawa duit tapi bwak atm kad..
tade gunenyer yop..hhahha...so,sila amalkan secara seiring dan sejalan bak kata lagu broery marantika..ngan dato s

6. klau boleh sil cari supermarket yang tade atm dan jauh dari mesin atm..
hahhaa..ade ke??


okeyh..yang last nih susah nak buat sbb duk tengah bndar kan..

okey..dah penat taip..
sila la amalkan..
lau menjadi..gtau~~
hehe..

JOMLIKE!

16 ♥♥suratcinta♥♥:

MR Bang Miji berkata...

tips yang berguna..makan sblm shopping sngt setuju..

mAsHiMaRo berkata...

mr bang miji---> hhuhuhu..cuba la try test~~hehe

vespa jobot berkata...

tp tips ni x relevan bg sesetengah org yg gilakan shopping!

mAsHiMaRo berkata...

vespa--> hahhaa.. ini hanya tips,semua terserah kat individu kan~~

mahira oya berkata...

siap ade tips ni...sy bedal jer shopping..adui!

mAsHiMaRo berkata...

mahira--> maybe boleh digunakan next time dear~~
hehe.baik utk kesihatan poket anda dan purse anda~~

Darkbatman berkata...

hahaha..btol..aie salu wt cm2..biase b4 g shopping, aie mkn dlu knyg2..klau x sume bende nakkk..jd cam budak2..ahaha

mAsHiMaRo berkata...

abg batman---> hahaha..tau tape...
jap2..suke nak highlight ayt yang bawah...
macam budak2..
maknanyer sekrang dah tua lah ea??
hehhe..

RaMa2UnGU berkata...

bnyk yg menjadi la..tapi tak brani nak bwk duit cukup2 je..tkut pape hal emergency ke kn..hehe..

list slalu bt, mkn seblom ronda pon mmg mujarab la..hehehhe

mAsHiMaRo berkata...

rama2 ungu---> waaa....bagus2~~hehehe..
yang part duit tu kan..
klau nak bawak lebih pun jgn byk sgt tau...hehehe

KEMBARA KERTAS KOSONG berkata...

hehe3...

selalunya golongan wanita yg akan terasa...

tapi kalau bab makan tuh...kat luar kalau dah nafsu...memang telan jugak...even kat rumah dah telan mcm2...hehe:)

mAsHiMaRo berkata...

kembara kertas kosong---> hehehe..tak jugak..ade je laki yang kaki shoping tau..
tengok cam darkbatman tuh~~dah terasa je gayanya~~hehe

Aidi-Safuan berkata...

haha...aidi-safuan selalu bawak troli kalau gi tesco. tapi time kat kaunter mesti segan sebab barang mesti sket jer. HAHA

mAsHiMaRo berkata...

aidi-safuan---> so lepas ni..sila lah bawak bakul jer~~hehehe

makdara terdiva berkata...

tip yg no. 1 tu mmg selalu akak praktiskan..mmg berbaloi22..kalau idak..kompom Midvalley/Pavilion/On1 Utama tu akak nak borong bawak balik...haha

mAsHiMaRo berkata...

makdaraterdiva--->huhuhuhu..tau tpe kak.
mmg jwbnyer,kya pavi kite dtg..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...