Ahad, 25 April 2010

mari belajar memancing...

hahhaha...
mesti ramai lelaki2 yang excited kan???
harap maaf..
ini adelah pancing ikan..
bukan pancing lain2 okeyh..heheh..

tetibe terpikat nak buat tajuk nih...
tahu kenape???
sebab nampak gmbar nih..





huhuhu..ni la my abg ipar..nama die irhwan...
die nihmmg kaki pancing..
sanggup pegi smpai terengganu,melaka n mana2 je la..
semata2 nak memancing..
haish.memang tegar tau kaki2 pancing nih...

so...
walaupun tak pandai memancing kan..
mm still nak share ape yang mm tau..

1. kena pikir mahu pancing kat mana..
same ade tasik,laut dalam,sungai,dan ape2 je la..
sebabnya..setiap lokasi,
teknik die lain2 tau..

2. bila dah tahu destinasi,sila cari alatan..
seperti, joran, umpan, jala , bubu dan apa2 je la kan...


*gambar dari google*

3. sila kenal pasti jenis ikan tau yang mau ditarget..
sbb umpan pun lain2..


*gambar dari google*

4.sila sediakan bekas ditepi anda..
as a storage..ceh2..smpt speaking plak..he2..
tu kalau dapat la kan...

okeyh..tips dah bagi..
pasni boleyhlah google lagi utk tau lebih lanjut.
coming soon..
tips pancing aweks utk lelaki..
dan tips pancing balaks untuk perempuan..ouh apekah??hahaha...

stay tuned ye kawan2...
selamat petang buat kamu semua~

notes: orang2 mancing ni adalah orang yang sabar tau sebenarnye~~

JOMLIKE!

6 ♥♥suratcinta♥♥:

╚► capital S hana ◄╗ berkata...

abah ngan mak ira kaki pancing gak
tp skunk msing2 bz la plak

hiro berkata...

nk mancingggggggggggggggg.

mAsHiMaRo berkata...

capital s hana----> eh2~~mak sekali???bestnyer..heheh

darkbatman berkata...

haha..tips memancing lak.. bgs3..tp aie xminat memancing ikan laut.ikan darat takpe.heh

mAsHiMaRo berkata...

hiro---> pegilah mancing~~dapat ilangkan tension..
tapi kalau tak dapat ikan..tension gak..hahaha

mAsHiMaRo berkata...

batman---> hahahhaa....ikan darat??
aie makan ikan darat ke??

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...