Jumaat, 23 April 2010

cerket...

salam jumaat semua...
huhu..mood menulis hari nih lambat sket dtg...
walaupun sebenarnye idea nih dari semalam datangdalam kepala..


cerket..
ape tu??hehhe..pernah dgr cerpen??
ini sepupu sepapat cerpen la..
kalau cerpen tu cerita pendek..
cerket pula..cerita ketot!!!
hehehe..buleyh tak buat tafsiran gtu??
heheh..seketot tuannye yang "comel" nih..
ok..sila jangan muntah..

cam ni cite die..
kat sebuah kampung nih,nama kampung tuh..kampung tak selamat dah..heheh.
ade la se"pair" suami n wife..
nama yang wife die,tini,
nama suami die,hamid..
okeyh..sila faham..nama ini tiada kaitan antara yang masih hidup atau yang telah tiada....


tini dan hamid disatukan atas dasar pilihan keluarga*pengaruh ADAMAYA sungguh*
tapi,hamid ni,depan mertua je die baik smpai pijak semut pun semut tak mati..
tapi kalau belakang mertua dan parents die..
huish..dialah hulk hogan..rasernyer kalau hulk hogan tengok pun
tak ngaku sedara..

keje die..kuar pagi balik malam..salah2..tengah malam..
pagi gi keje..balik keje pegi berjimba ngan pompuan lain..
balik mabuk,die dush2 wife dia...

hamid memang tak ambik tahu lansung pasal tini.
yang die tau..die balik,die nak makan,
kalau tade...memang jawabnye, badan dan muka tini jadi bahan makanan tali pinggang die..

sampai satu tahap,
tibe2 tini jatuh sakit..
tapi hape hamid peduli???
die tau,die balik,die still nak makan..
kalau tak semngat hulk hogan die datang...

sepanjang seminggu tini ni sakit..
hamid tetibe tak balik rumah..
tataulah ape sebabnyer..
sakit tini dah semakin teruk..
sebabnye tini ade ketumbuhan di perut..
dah tahap kritikal,tapi dia tak bagitau hamid..
ye la..macamana nak bagi tahu..
orang tuh sakit pun die tak amik peduli..

alkisahnya,
tini terlantar hingga nafas terakhir seorang diri..
dengan ditangannya ade sepucuk surat..

dua hari kemudian,
hamid balik..mencari2 dimana tini..
kali ini bukan untuk memukul,tapi memohon ampun maaf..
memohon maaf dari kesalahannya yang sangat banyak terhadap tini..

rupa2nya selama ni,
perempuan yang melayan hamid adalah rakan tini sendiri.
tini yang memintanya berbuat demikian..
kerana tini rasakan dia tak mampu menunaikan tugasnya itu..
kerana skitnya..
dan suaminya juga perlukan zuriat..
dan malam itu barulah segala pekung dibuka..

tapi sayang,
hamid dah terlambat..
sampai nyer hamid dirumah..
hanya mampu untuk melihat wajah yang kaku,
rohnya telah diambil ALLAH..
isteri yang selama ini dicaci,dihina,dimaki,dipukul,
telah kembali menghadap ILAHI...

dan saat hamdi merangkul isterinya ke dakapan,
hamdi terpandang sepucuk surat..
surat tu camni la lebih kurang...


ke hadapan suami ku yang disayangi,
maafkan segala dosaku sepanjang kita melayari bahtera ini,

ingat tak saya pernah sebut K.A.S.U.T???
sebenarnya,k.a.s.u.t yang tini maksudkan..

kalau ada sayang untuk tini...
ye..kalau ada sayang untuk tini,abg..

kalau ada sayang untuk tini,
tini minta,abang tunaikan hajat terakhir tini..
walaupun tini tak mungkin dapat melihatnya...
tini minta,abang jadilah suami yang baik buat siti,
jaga dia,dan dapatkan zuriat abang.
maaf sekali lagi dari tini sebab tak dapat penuhinya untuk abang..
tini doakan kebahagiaan bersama abang..
akhir sekali,kalau ada sayang untuk tini,abang doakan tini aman disana ye bang..


salam sayang,isterimu,tini.

*end*

nota: buat suami2 dan lelaki2 di luar sana,isteri itu adalah amanah untukmu,jaga lah dia seeloknya..
nota: terima kasih buat DARKBATMAN yang telah mengreview my blog...

JOMLIKE!

10 ♥♥suratcinta♥♥:

ferienza hezra fara berkata...

bole buat drama baru.

:)

golongan lelaki,kenapa payah mahu hargai golongan wanita ea?

mAsHiMaRo berkata...

fara--->
huhu..boleyh2..fara jadi director ea..:)

tapi tak semua yang tak menghargai kan fara..

darkbatman yang kacak. berkata...

haa..hargai cemane 2 ?

mAsHiMaRo berkata...

darkbatman yang kacak ke???---->
hahhaha..kamu kan dah berpunya..mesti kamu faham kan~~lalalaa...
sila hargai die..
die bukan untuk dihina dipukul dan sebagainya..tapi untuk disyangi dan dihargai~~

Jard The Great berkata...

salam jumaat.. malam.. eheheh

mAsHiMaRo berkata...

jard---> salam jumaat dan malam untuk kamu juga~~

aNiss berkata...

kesedihan melanda jiwaku.
ahaks..
gud entry...
sedehnyer..
tuh ar..
owang xnmpk ble kite ade..
tp akan nmpak ble kite da xde....
:(
hargailah orang d sekeliling selagi mereka masih ade...

mAsHiMaRo berkata...

hehehe..
thanx anyss...

yup..hargailah mereka sementara mereka ada depan mata kan...

thanx singgah:)

s h e e berkata...

huhuh...terukla hamid tuh....tu la manusia...bile da xde baru nk hargai...eyh2...ter'emo' plak...hikhik...hye cik mashimaro yg cumeyl...nice cerket...

mAsHiMaRo berkata...

aisyah ---> hehehe..sabar2..jangan emo2 yeh~~

thanx aisyah syang~~

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...