Jumaat, 18 Jun 2010

alkisah nuffnang..

salam semua...
hari ni nak bebel lagi boleyh??
walaupun dah bebel pagi tadi~~ngee:)
jangan marah eh....nanti cepat tua...

emm..
ingat lagi tak ..
mm pernah bebel pasal nuffnang b4 nih??
bukan bebel yang tak best,
tapi yang best aje..
nak tau cite ape??
layan entry nih..
bulan ini bulan rezeki....

entry tu berjaya menarik minat ramai pengunjung blog bila mashimaro membebel nih tau...
dan rate2 komen yang mm dapat adelah..
huhuhu...bagi menjawab soalan mieran dan beberapa yang lain..
sebenarnya,mm punye uv sangat lah rendah berbanding blog mieran dan krole
so...hari ni jom selongkar uv blog BILA MASHIMARO MEMBEBEL ni....


(utk tumbesaran sila klik gambar yer)
nampak kan???
mm punyer uv sikit jer..
kalau banding ngan blog mieran..
uv mm kalah la mieran:)

so,kat sini mm nak kongsi lah beberapa tips yang mm rase berguna untuk sesiapa yang nak dapatkan buffered ni...
ini cuma atas pandangan mm okeyh..
mm hanya lah berkongsi..
mm juga blogger yang masih agak setahun jagung...

TIPS DAPATKAN BUFFERED EARNING....
1. jangan sesekali menduakan nuffnang dengan mane2 ads yang lain contoh innity...
2.selalulah update blog anda semua okeyh???
3. update survey dkat website nuffnang tuh..buatlah panjang mane pun,asalkan nuffnang berasa sangat yakin untuk kasi buffered kat anda.
4. letak iklan nuff tu ditempat yang betul,ok...bila nak paste code tuh,pastikan kod yang nuffnang bagi kod LB tu,letak dekat header,LR untuk between post dan SS untuk side bar,okeyh???dan pastikan anda letak di tempat yang senang nak nampak.
5. tukar layout anda kepada layout yang simple tapi kemas..(macam lah layout mm kemas sangat kan??)
6. uv anda paling kurang pun 100 per day..

insyallah kalau anda amalkan..
mm tak beranilah nak gerenti,tapi mm rase agak kuat lah gam untuk lekatkan buffered di blog anda..

dan mm menambah rezeki baru...
buffered digi pula datang bertandang..
6 buffered sedang berjalan:)
thanx untuk semua yang datang dan klik. tak henti...
sayang kamu...

SELAMAT BERJAYA SEMUA....
nota tangan:esok mm tak dapat nak blogwalk as mm nak berjalan ke kolumpo...nanti mm hupdate u oll semua ok!!!!

JOMLIKE!

10 ♥♥suratcinta♥♥:

saya_arief berkata...

tq for the tips..
thumbs up.

krole berkata...

wuahhh tahniah MM...eh ade name krole r...heee....

nas berkata...

congratz...saye penah dpt 100 visitor setiap hari,tp xdpt pon buffered...mybe sye nie blog baru kot..

mAsHiMaRo berkata...

@saya_arief
welcome aref!!!

IERA HAJERAH AZMAN berkata...

lama da sign up nuff tp baru seminggu dua activekan akaun. heee.....

mAsHiMaRo berkata...

@krole
thanx krole:)
hehe..krole kan supporter utama~~

mAsHiMaRo berkata...

@nas
100 unique visitors tu,klau dapat maintain sebulan insyaallah boleh dpt.try la tips dari mm ni~~:)

mAsHiMaRo berkata...

@IERA HAJERAH AZMAN

hehe..ye ke??tape..selamat datang ke alam nuffnang~~

farysa berkata...

two thumbs up

mAsHiMaRo berkata...

@farysa
haip farysa~~thanx:)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...